کد خبر: ۵۱۰۵۲۸
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۵

احمدی‌نژاد علیه همه، همه علیه احمدی‌نژاد

انتشار نامه محمود احمدی‌نژاد، رئیس دولت‌های نهم و دهم به رهبر معظم انقلاب با واکنش سریع اصولگرایان، چهره‌های سیاسی و تحلیلگران روبه‌رو شد.
آفتاب‌‌نیوز :
انتشار نامه محمود احمدی‌نژاد، رئیس دولت‌های نهم و دهم به رهبر معظم انقلاب با واکنش سریع اصولگرایان، چهره‌های سیاسی و تحلیلگران روبه‌رو شد. رئیس‌جمهوری سابق در این نامه خواستار برکناری رئیس قوه قضائیه، برگزاری انتخابات زودهنگام مجلس و ریاست‌جمهوری شد. فارغ از این‌که محمود احمدی‌‌نژاد در نامه‌اش چه گفته، نکته جالب این‌جاست که او هر چه بیشتر اعلام موضع می‌کند بر دامنه کسانی که پیشتر حامی‌اش بودند و حالا به صف منتقدانش پیوسته‌اند، افزوده می‌شود. احمدی‌نژاد صریح‌تر شده و حامیان سابقش هم صریح‌تر و تندتر.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ روزنامه شهروند نوشته است: اما بعد از گذشت ساعاتی از انتشار این نامه، واکنش‌ها از کانال‌های مختلف به آن صورت گرفت. در میان واکنش‌ها به نامه محمود احمدی‌نژاد، پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به او که در قالب یادداشت تلگرامی منتشر شد، بیشترین میزان انعکاس و بازخورد را در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی به‌دنبال داشت. پاسخ عباسعلی کدخدایی معطوف به جایی از نامه رئیس‌جمهوری بود که او خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام مجلس و ریاست‌جمهوری «بدون مهندسی شورای نگهبان و دخالت نهادهای نظامی و امنیتی» شده بود.

کدخدایی به این ادعای احمدی‌نژاد این‌گونه پاسخ داد که «باید دید چه کسانی دنبال مهندسی انتخابات بودند» و در ادامه با ذکر خاطره‌ای بعد از حضور در دفتر رئیس‌جمهوری وقت در روز ۲۵ خرداد ۸۸ گفته که از وی خواسته تا نتیجه انتخابات را زود اعلام کند. در کنار پاسخ افشاگرایانه سخنگوی شورای نگهبان، پاسخ‌های اصولگرایانی چون حمید رسایی، عبدالله گنجی، محمدعلی رامین و سعید جلیلی نیز از این قاعده مستثنی نبود و هرکدام به فراخور شناختی که از احمدی‌نژاد داشتند، علیه او دست به اقدام‌های افشاگرایانه زدند. برخی از نمایندگان مجلس نیز در واکنش‌های خود به نامه احمدی‌نژاد، وی را مورد عتاب قرار دادند که در دوره مسئولیت خودش در مقام اجرایی خلاف آنچه در نامه خود نوشته عمل کرده‌ است.

واکنش‌های توییتری
حسام‌الدین آشنا که به نوشتن توییت نابهنگام و کنایه‌دار معروف است، واکنش خود را به نامه احمدی‌نژاد نشان داد و نوشت که «برگزاری فوری و آزاد را از کدام انتخابات آغاز کنیم؟ خوب است از انتخابات ۸۴ شروع کنیم یا از همان ۸۸ شروع کنیم بهتر است؟» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم روی صفحه توییتر خطاب به احمدی‌نژاد نوشت که «بی‌ریشگی و شارلاتانیسم دو مخاطره سیاست‌ورزی ایرانی است؛ از مشروطه که به رضاخان رسید و از شهید رجایی که به بدل‌سازی جعلی‌اش انجامید. از تاریخ بیشتر بیاموزیم.»

همزمان با انتشار این رشته توییت‌ها، هواداران رئیس‌جمهوری سابق نیز چیزی را بی‌پاسخ نمی‌گذاشتند که ازجمله اینها پاسخ به حسام‌الدین آشنا بود. بعد از آن بود که آشنا توییت دوم خود را که به‌نوعی با یک تیر دو نشان زد، نوشت. آشنا در توییت دوم خود هم احمدی‌نژاد را نواخت و هم رحیم‌پور ازغدی را. آشنا در توییت خود آورد که «اگر به خدا، پیامبر، امیرالمومنین، امام زمان، امام راحل، رهبر معظم، مردم جهان، مردم ایران یا هر کس دیگری نامه نوشت؛ اگر در نامه‌اش دستور اصلاح عالم، تغییر مدیریت جهان، رفراندوم تغییر قانون اساسی، تغییر روسای سه قوه و فرماندهان نیروهای مسلح و شهرداری تهران و استانداری اردبیل را صادر کرد؛ بگویید: تو راست می‌گویی! حق کلا با توست؛ فقط درباره عملکرد ٨ساله‌ات هم پاسخگو باش. در مورد حامیان قبلی و منتقدان فعلی‌ات هم سخن بگو» آشنا البته قبل از این متن یک متن دیگر هم نوشته بود: «خدایا یاریش‌کن تا بقایی را تجربه کند که به او بیاموزد نباید پا از گلیمش فراتر نهد و زودهنگام به انتخابات بیندیشد یا فرمان عزل صادر کند.»

این واکنش درحالی مطرح شده که ازغدی چند روز پیش در مورد حسن روحانی حرف‌های تندی مطرح کرده بود.

پاسخ‌های افشاگرایانه
در کنار پاسخ‌ شخصیت‌های اصولگرا و مطرح سیاسی، آنها تنها به محکوم کردن رفتارها و سخنان احمدی‌نژاد بسنده نکرده‌اند بلکه در اقدامی همسو و هماهنگ تصمیم گرفتند تا گوشه‌ای از اقدامات و کارهای او را افشا کنند و او را یاور شیطان و شیطان ابله هم خواندند!

عبدالله گنجی، مدیرمسئول روزنامه‌ جوان در یادداشت تلگرامی خود درباره‌ نامه‌ اخیر احمدی‌نژاد به رهبر نوشته که «این خاطره از جلسه اختصاصی‌مان با دکتر احمدی‌نژاد را تاکنون در فضای عمومی تعریف نکرده‌ام، اما دیروز که دیدم از رهبری چیزهایی خواسته که برخی در اختیار رهبری هم نیست و گویی با زیردست خود صحبت می‌کند و تقریبا به لب بام بدون نرده و حفاظ رسیده است، این خاطره را بازگو می‌کنم.»

حمید رسایی، نماینده سابق و از حامیان احمدی‌نژاد در مجلس هشتم و نهم نیز به نامه او واکنش نشان داده و با عنوان یاور شیطان او را نواخته است. رسایی نوشته که «نامه وقیحانه احمدی‌نژاد به مقام معظم رهبری را خواندم ... امیدوارم کسانی که مردد بودند یا در تجمعات احمدی‌نژاد شعار یاور رهبر آمد سرمی‌دادند، تکلیف‌شان مشخص شده و فهمیده باشند که احمدی‌نژاد یاور شیطان شده است.»

محمدعلی رامین، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد در زمان احمدی‌نژاد که از حامیان سرسخت او نیز محسوب می‌شد با کاروان حمله‌کنندگان به احمدی‌نژاد همراه شد و او را یک شیطان حقیر و ابله خواند. رامین درباره نامه ‌احمدی‌نژاد به رهبر انقلاب گفته که احمدی‌نژاد به وعده فروپاشی نظام اسلامی و حمایت شیطان دل خوش کرده است. وی با ذکر خاطره‌ای می‌گوید که «جعفر فرجی، قائم‌مقام ستاد انتخاباتی محمود احمدی‌نژاد، جلسه خود با حمید بقایی، یار احمدی‌نژاد را تلخ‌ترین جلسه آن بخش از عمر خود توصیف کرده است.

فرجی اعلام کرده که بقایی در آن جلسه گفته که «در این کشور مثل ... شبانه‌روزی کار می‌کنیم و آقایان می‌روند پزش را جلوی مردم می‌دهند و پشت سر ما را می‌کوبند، اشکالی ندارد، ما هم از فردا کار نمی‌کنیم. بله از فردا کار نمی‌کنیم که معلوم بشود در کشور فقط ما هستیم که می‌توانیم کشور را بگردانیم. ببینیم در سخنرانی‌هایشان چه دارند به مردم بگویند و آن‌وقت به دست و پایمان می‌افتند.»

سعید جلیلی از چهره‌های مطرح اصولگرایی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به نامه احمدی‌نژاد واکنش نشان داده و نوشته: «شما که اعتماد مردم را در انتخابات جلب کردید، امروز باید بگویید در برابر اعتمادی که مردم به شما کردند در این چند‌ سال چه کرده‌اید؟ نمی‌شود سکوت کنید، گاهی در جلسات باشید، گاهی نباشید، آن‌جایی که باید حضور داشته باشید حضور نداشته باشید و بعد درنهایت مدعی هم بشوید!»

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز ازجمله افرادی بود که به متن نامه احمدی‌نژاد پاسخ داد و گفت: «برخی اوقات می‌شود عده‌ای که خود را خادم می‌دانند از روی جهل در کنار دشمن قرار می‌گیرند. اگر کسی می‌خواست نصیحت کند نباید ادبیاتش در کنار ادبیات دشمن قرار گیرد.» محسن رضایی در یادواره شهدای مهندس استان البرز که روز پنجشنبه برگزار شد، اظهار کرد که «ما در بین خادمان ملت ایران آدم‌های خوب فراوانی داریم اما برخی اوقات می‌شود عده‌ای که خود را خادم می‌دانند از روی جهل در کنار دشمن قرار می‌گیرند. اگر کسی می‌خواست نصیحت کند نباید ادبیاتش در کنار ادبیات دشمن قرار گیرد. خدمت به مردم این نیست که در کنار دشمن قرار بگیریم. اصلاح امور راه دیگری دارد.»

وزیر اطلاعات و قوه قضائیه با احمدی‌نژاد برخورد کنند
در کنار واکنش‌های چهره‌های سیاسی، برخی از نمایندگان مجلس نیز به نامه احمدی‌نژاد پاسخ دادند. نماینده اصلاح‌طلب مردم بوشهر در مجلس خواستار برخورد با احمدی‌نژاد شد و گفت: «اگر آن روزی که او در خانه ملت و از طریق خانه ملت به مردم و نمایندگان توهین می‌کرد، مجلس در حرکت انقلابی طرح عدم کفایت او را تقدیم کرده بود، امروز کار به این‌جا نمی‌کشید.» عبدالحمید خدری در پایان نشست علنی روز پنجشنبه مجلس، قوه قضائیه و وزیر اطلاعات را خطاب قرار داد و اعلام کرد که «از وزیر اطلاعات و قوه قضائیه استدعا داریم که با این شخص معلوم‌الحال برخورد قاطع کنند.»


حاشیه امن دارد که هرچه دلش می‌خواهد می‌گوید
یک عضو فراکسیون امید مجلس نیز در این مورد تصریح کرد که «اگر بخواهیم نامه آقای احمدی‌نژاد مورد کنکاش قرار بگیرد باید این مجموعه عوامل به‌صورت سیستمی مورد بررسی قرار بگیرد.» غلامرضا حیدری درباره نامه احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری سابق به مقام معظم رهبری که در آن خواستار برکناری رئیس قوه قضائیه و برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری و مجلس شده بود، اظهار کرد که «آقای احمدی‌نژاد آن‌قدر حاشیه امن دارد که هرچه دلش می‌خواهد می‌گوید و در نامه سرگشاده خود به مقام معظم رهبری به‌صورت کاملا پرمدعا قصد زیر و رو کردن تمامی ارکان نظام را دارد.»

مردم فریب او را نمی‌خورند
یک عضو دیگر فراکسیون امید مجلس نامه اخیر احمدی‌نژاد را فرار رو به جلوی او دانست و گفت: «مردم او را خوب می‌شناسند و فریب کارهایش را نمی‌خورند.» قاسم میرزایی نیکو در حاشیه مراسم ترحیم احترام‌السادات نواب صفوی، مادر زهرا رهنورد در مورد نامه اخیر احمدی‌نژاد به رهبر معظم انقلاب افزود: «به‌طور مثال عامل حصر خود احمدی‌نژاد بوده و اکنون می‌خواهد زیر بار آن نرود و برای این کار دم از آزادی می‌زند. چرا آن موقع این حرف‌ها را نمی‌زد و چرا در مورد ‌هزار و یک اتفاق دیگر سکوت کرد؟ مردم او را خوب می‌شناسند و فریب کارهایش را نمی‌خورند.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین