کد خبر: ۵۱۳۲۰۴
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۷
معاون وزیر بهداشت:

سالانه‌ 333 هزار ایرانی در حوادث رانندگی مصدوم می‌شوند

معاون اجتماعی وزیر بهداشت از وجود پنج میلیون دیابتی در کشور خبر داد و گفت: نیمی از مبتلایان به دیابت از بیماری خود آگاهی ندارند.
آفتاب‌‌نیوز :
معاون اجتماعی وزیر بهداشت از مصدومیت سالانه‌ ۳۳۳ هزار ایرانی بر اثر حوادث رانندگی خبر داد.

محمد هادی ایازی در اولین مجمع سلامت و شورای اداری آذربایجان شرقی اظهار کرد: آمارها نشان می‌دهد که سالانه حدود ۱۳۰۰ نفر در ایران بر اثر برق گرفتگی قطع عضو می‌شوند و حوادثی از این قبیل هزینه‌های گزافی را به نظام سلامت تحمیل می‌کند.

وی در ادامه گفت: سلامتی تنها به سالم بودن جسم اشاره ندارد و شامل سلامت معنوی، روحی و اجتماعی نیز می‌شود. با ایجاد نشاط اجتماعی و روانی، رفع مشکلات اقتصادی، دغدغه‌ها و استرس و کاهش فقر و بیکاری می‌توان در راستای تامین سلامتی همه جانبه اقدام کرد.

ایازی با برشماری برخی از تعیین‌گرهای سلامتی اظهارکرد: به جز دو فاکتور غیرقابل کنترل سن و ژنتیک، عوامل فردی مانند مصرف کم نمک و سبک زندگی سالم از فاکتورهای موثر در تعیین سلامتی یک فرد به شمار می‌آیند؛ به طوری که بخش قابل توجهی از دیالیز شونده‌ها در مرکز همودیالیز امام رضا (ع) تبریز، دیابت و فشار خون بالا دارند.

معاون اجتماعی وزیر بهداشت از وجود پنج میلیون دیابتی در کشور خبر داد و گفت: نیمی از مبتلایان به دیابت از بیماری خود آگاهی ندارند. استعمال دخانیات، ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی نیز در کشور ما رو به افزایش است و از علل زمینه‌ساز بروز بیماری‌های غیرواگیر به شمار می‌آیند.

وی در ادامه مبارزه با آسیب‌های اجتماعی را یکی از دغدغه‌های اصلی رهبر معظم انقلاب دانست و گفت: مبارزه با آسیب‌های اجتماعی اصلی‌ترین راه تامین سلامت اجتماعی است. سند سلامت اجتماعی تا پایان سال تهیه شده است و از سال آتی اجرا می‌شود. دستگاه‌های فرهنگی نیز در تامین سلامت معنوی و کاهش آسیب‌های اجتماعی مسئول هستند.

معاون اجتماعی وزیر بهداشت در بخش دیگری از بیاناتش با تاکید بر ضرورت اجتماعی شدن نظام سلامت برای کاهش نابرابری‌ها اظهارکرد: مجامع و کانون‌های سلامت محلات و شهرستان‌ها باید به منظور تامین سلامت، جذب مشارکت مردم و افزایش هماهنگی‌های بین بخشی نیز راه‌اندازی شوند و با جلب مشارکت بین بخشی سازمان‌ها و نهادها از نمایندگان مردمی و دستگاه‌های دولتی نیز استفاده شود و هر دستگاهی باید یک رابط سلامت داشته باشد.

ایازی متذکر شد: همه‌ ما در برابر سلامت مردم مسئول هستیم و جلب مشارکت خود مردم به عنوان یک رویکرد نوین می‌تواند مورد توجه قرار بگیرد چراکه انسان‌ها ضامن بقای اجتماعی هستند.

وی خاطرنشان کرد: سلامت باید در تمامی سیاست‌ها اعمال شود. در صورت عمل نکردن به وظایف خود هر چه پول در حوزه‌ درمان هزینه شود منجر به تحقق اهداف نخواهد شد.

اولین مجمع سلامت و شورای اداری استان در تالار دانشکده داروسازی تبریز برگزار و در پایان از سند پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر رونمایی شد.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین