کد خبر: ۵۱۴۴۷۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۱

۱۱ شرط رجل سیاسی مشخص شد + بندها

سخنگوی شورای نگهبان از اعلام تعریف، معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری خبر داد.
آفتاب‌‌نیوز :
عباسعلی کدخدایی پیش از ظهر امروز در نششت خبری خود با خبرنگاران از مشخص شدن تعریف، معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری در دو ماده و سه تبصره خبر داد و گفت: در اجرای جزء ۵ بند ۱۰ سیاست‌های کلی انتخابات ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری که تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری را بر عهده شورای نگهبان قرار داده است و با عنایت به بند ۹ اصل ۱۱۰ و اصل ۱۱۵ قانون اساسی، تعاریف، معیارها و شرایط مذکور در روز چهارشنبه ۲۰ اسفندماه در جلسه شورای نگهبان به تصویب رسید.

وی در تشریح ماده ۱ رجل سیاسی – مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری اظهار داشت: کاندیداهای ریاست جمهوری از نظر تعریف رجل سیاسی مذهبی و مدیر و مدبر بودن باید این شرایط را داشته باشند؛ رجل مذهبی، رجالی هستند که آگاهی لازم به دین اسلام و مذهب تشیع داشته و تدین و تقیدشان به انجام شعایر و مناسک دینی در زندگی فردی و اجتماعی از برجستگی ویژه‌ای برخوردار باشد به گونه‌ای که در میان مردم به این خصوصیات شناخته و مشهور باشند.

کدخدایی گفت: دوم؛ رجل سیاسی، رجالی هستند که قدرت تحلیل و درک آنها از مسائل و پدیده‌های سیاسی به جهت آگاهی عمیق‌شان از مسائل سیاسی اجتماعی اعم از داخلی و بین المللی و حضورشان در صحنه‌های سیاسی به نحوی باشد که همواره مصالح نظام اسلامی و معیارهای اصیل انقلابی در عملکرد آنها لحاظ شده باشد به گونه‌ای که در میان مردم به این خصوصیت شناخته و مشهور باشند.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به سومین اصل این تعریف گفت: مدیر، شخصی است که برخوردار از شایستگی‌های ذاتی و اکتسابی لازم از نظر دانش و مهارت، شخصیت و نگرش‌های فردی و تجربه که توانایی که شناخت و استفاده بهینه از منابع انسانی و مادی در کشور را با رعایت حداکثر بهره‌وری و در استای ماموریت، رسالت و اهداف کلان نظام و ارزش‌های حاکم در جامعه داراست و سوابق او حاکی از موفقیت وی در صحنه‌های مدیریتی کلان باشد.

وی افزود: چهار: مدبر، شخصی است که از توانایی پیش بینی و عاقبت‌اندیشی نسبت به امور، مبتنی بر عقلانیت و دانش صحیح برای اداره امور کشور برخوردار باشد و در بحران‌ها قدرت حل مشکلات و برون رفت از آنها را به نحو شایسته داشته باشد.

سخنگوی شورای نگهبان در تشریح ماده ۲ تصریح کرد: شرایط و معیارهای لازم جهت تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری عبارتند از یک؛ سوابق کافی و قابل ارزیابی در فعالیت‌های مذهبی و سیاسی از قبیل مکتوبات، سخنرانی‌ها و اعلام مواضع. دو؛ سوابق کافی و قابل ارزیابی در تصدی برخی مسئولیت‌ها و مدیریت‌های کلان. سه؛ سلامت و توانایی لازم جهت ایفای مسئولیت‌های ریاست جمهوری.

کدخدایی با اشاره به دسگر شرایط رجل مذهبی ادامه داد: چهار؛ سن متناسب با مسئولیت‌های ریاست جمهوری. پنج؛صلاحیت علمی لازم جهت ایفای وظایف ریاست جمهوری. شش؛ ارائه برنامه‌ها و خط مشی‌های اجرایی در چارچوب صلاحیت و اختیارات قوه مجریه مبتنی بر اسناد با لادستی از جمله قانون اساسی و سیاست‌های کلی نظام. هفت؛ معرفی مشاوران جهت تشریح برنامه‌ها و توان مدیریتی و برنامه‌‌ها. هشت؛ عدم محرومیت از حقوق اجتماعی و فقدان سابقه محکومیت کیفری موثر. نه؛ عدم محکومیت قطعی کیفری به جرائم اقتصادی از جمله کلاهبرداری، رشاء و ارتشاء، اختلاس، تبانی در معاملات دولتی، پولشویی، اخلال در نظام اقتصادی کشور. ده؛ وابسته نبودن به گروه‌های غیرقانونی و عدم محکومیت به اقدام علیه جمهوری اسلامی ایران و فقدان سوابق سوء امنیتی از جمله در فتنه سال ۱۳۸۸. یازده؛ عدم وابستگی به رژیم گذشته و موثر نبودن در تحکیم آن.

کدخدایی در بیان تبصره‌های این قانون هم خاطرنشان کرد: بر اساس تبصره یک داوطلبان موظفند مدارک مثبته جهت احراز شرایط را هنگام ثبت نام ارائه نمایند و بر اساس تبصره ۲ موارد مذکور در ماده ۲، اماره‌ای است مبنی بر شناسایی اولیه توانایی و شایستگی داوطلبان در مرحله ثبت نام بوده و اعتراض داوطلبان نسبت به عدم ثبت نام آنان در شورای نگهبان مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: تبصره سه می‌گوید شورای نگهبان می‌تواند به منظور احراز شرایط داوطلبان ریاست جمهوری ضمن استعلام از مراجع ذیصلاح، اقدام به تحقیقات مورد نیاز و بررسی‌های مستقل نماید.

سخنگوی شورای نگهبان در ابتدای نشست خبری خود با اشاره به لایحه بودجه ۹۷ ابراز داشت: بودجه سال ۹۷ بعد از تصویب در مجلس شورای اسلامی در شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. ما در سه نوبت به صورت رسمی ایراداتمان را با مجلس مورد تبادل قرار دادیم. تعداد ایرادات ما ۷۸ مورد بود که در سه نوبتی که میان مجلس و شورا مورد تبادل قرار گرفت عمدتا آنها حل شدند.

کدخدایی افزود: بند الحاقی ۲ در تبصره ۱۱ به دلیل آنکه مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره آن وجود داشت آن ایراد اصلاح نشده باقی ماند که مجلس در این باره اصرار کرده و قرار شد این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین تکلیف شود و ظاهرا این موضوع امروز مورد بررسی قرار می‌گیرد سایر ایرادات برطرف شده و نظر شورای نگهبان هم در این باره به مجلس اعلام شده است.

وی با بیان اینکه بودجه امسال نسبت به سایر لوایح سال‌های قبل عدالت‌محورتر شده است، عنوان کرد: لازم است مسئولان اجرایی مسئولیت‌هایشان در حوزه قانون تعریف شود و از حواشی پرهیز گردد. بودجه امسال نسبت به سال‌های گذشته بهتر بود هر چند که با نقطه مطلوب فاصله داریم.

سخنگوی شورای نگهبان در تشریح اقدامات این نهاد طی سال جاری یادآور شد: امسال ۹۶ مصوبه از مجلس دریافت کردیم که شامل ۳۳ لایحه و ۲۹  طرح بوده است که ۲۷ مصوبه در همان ابتدا تایید و ۱۷ مصوبه پس از رفع ایرادات حل شدند به ۱۶ مصوبه مورد ایراد نهایی قرار گرفته داریم و دو مصوبه هم در دستور کار شورای نگهبان است.

کدخدایی اضافه کرد: ۱۴ اساسنامه برای تایید از سوی هیئت وزیران به شورای نگهبان ارسال شده که ۱۲ مورد آن تایید شده و ۲ اساسنامه مورد ایراد قرار گرفتند همچنین  ۸۳ نامه از سوی دیوان عدالت اداری برای بحث‌های شرعی به شورای نگهبان ارسال شده است.
ایلنا 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
0
0
رجل سياسي كسي است كه از خودمان باشد و لا غير
سعیدطهمورثی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۷
0
0
این شروط باعث می شودکه افق دیده مسئولان برای خدمت به ملت ومردم برایشان ازهم اکنون قابل درک وفهم باشدولی این ابرانسان مورد نظربایدازلحاظ دارابودن صحت وشرایط دانش، مهارت ازتوانائی سنی وجسمی هم برخوردارباشدکه آقایان داوطلب بامحک زدن خودآمادگی برای کانیداتورشدن را ازهم اکنون تمرین وممارست نمایندتاوقتش که رسیدردصلاحیت نشوندبه عبارتی زوددیرنشود
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین