کد خبر: ۵۱۸۵۷
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۳۸۵ - ۱۴:۲۲

آمریکا بر دو راهی ایران و کره شمالی

آفتاب‌‌نیوز : هفته‌نامه آمریکایی تایم در گزارشی با بررسی سیاست‌های آمریکا در قبال تهران و پیونگ یانگ نوشته است: تا به امروز دولت بوش از انتخاب میان تغییر رژیم و ورود به مذاکرات با کره شمالی خودداری کرده است و یک سیاست دو پهلو در میان این دو را ترجیح می‌داد که این موضوع نشان دهنده اختلاف‌ها در آمریکا در نحوه تعامل با کشورهای به قول آمریکا محور شرارت است. 

در ادامه این گزارش آمده است:‌ جنگ عراق نشان داد که آمریکا توان تغییر رژیم‌های ایران و کره شمالی را از طریق اعمال زور ندارد و فشار متحدین آمریکا سیاستمداران این کشور را مجبور کرده است که با بی‌میلی از مذاکرات شش جانبه با کره و مذاکرات لاریجانی و سولانا حمایت کنند. 

تایم با اشاره به مخالفت‌های رو به رشد متحدان اروپایی و آسیایی آمریکا با سیاست‌های یکجانبه واشنگتن نوشته است:‌ سه کشور از چهار شریک آمریکا در گفتگوهای کره خواستار مذاکره مستقیم واشنگتن و پیونگ یانگ شده‌اند،‌ این در حالی است که همه متحدان اروپایی واشنگتن بر این باورند که آمریکا برای حل بحران هسته‌ای ایران باید مستقیما با این کشور وارد مذاکره شود. 

تایم در ادامه می‌افزاید در هر دو حال متحدان آمریکا خواستار ارائه تضمین‌های امنیتی به این کشورها و حذف گزینه تغییر رژیم از روی میز هستند اما با وجود همه این درخواست‌ها آمریکا تا کنون از پذیرفتن چنین نصیحت‌هایی خودداری کرده است، حتی در مواقعی که این درخواستها از سوی چهره‌های شاخص حزب حاکم جمهوریخواه آمریکا مطرح شده‌ است. 

تایم در ادامه تشریح نتایج بی‌توجهی آمریکا به درخواست‌های متحدانش نوشته است: مذاکرات شش جانبه با کره شمالی برای یک سال است که معلق مانده و کره شمالی با اقدامات تحریک‌آمیزی جواب داده است. کره در ماه جولای 7 موشک بالستیک را آزمایش کرد و حالا اعلام کرده است که می‌خواهد یک بمب هسته‌ای آزمایش کند. ژاپن و آمریکا آزمایش‌های موشکی کره را با تحریم جواب دادند و واشنگتن هشدار داده است که کره اتمی را تحمل نخواهد کرد. 

این در حالی است که مذاکرات اروپا با ایران نیز تقریبا بی‌حاصل بوده و آنها نتوانسته‌اند تهران را با ارائه مشوق‌ها به تعلیق فعالیت‌های هسته‌ای خود به عنوان پیش شرطی برای آغاز مذاکرات ترغیب کنند. آمریکا تلاش خود را برای تحریم ایران آغاز کرده است ولی چین و روسیه مخالف تحریم ایران هستند و بعید به نظر می‌رسد که اروپایی‌ها نیز با فشارهایی فراتر از تحریم‌های سمبولیک موافقت کنند. 

به نوشته تایم مشکل این است که هیچ کسی در واشنگتن یا در جای دیگر واقعا اعتقاد ندارد که چنین تحریم‌هایی سبب تغییر رفتار ایران می شود.

 روسیه و اروپایی‌ها همگی خواهان اجتناب از درگیری نظامی با ایران هستند و اکثریت آنها برخورد با ایران را خطرناک‌تر از هر چیزی می‌دانند که در حال حاضر در فعالیت‌های هسته‌ای ایران رخ می‌دهد. به اعتقاد آنها نه تحریم و نه رویارویی نظامی با ایران نتیجه مطلوبی در پی نخواهد داشت. بنابراین می‌توان انتظار داشت که درخواست‌ها برای گفت‌وگوی مستقیم بین ایران و آمریکا افزایش یابد. 

تایم در نتیجه‌گیری این گزارش با اشاره به اینکه در حال حاضر موانعی در سر راه پذیرش مذاکرات مستقیم با تهران و پیونگ یانگ در حال حاضر از نظر سیاستمداران آمریکا درخواست‌های بسیار بزرگی است زیرا این دو کشور پیش‌شرط‌های واشنگتن برای آغاز مذاکرات را به مبارزه طلبیده‌اند. 

در حال حاضر هیچ جایگزین مناسبی که مورد پذیرش متحدان آمریکا نیز باشد وجود ندارد و دولت بوش ممکن است متوجه شود که مجبور به انتخاب ورود به مذاکرات یا تغییر رژیم است. زیرا روزهایی که آمریکا خواهان داشتن هر دو انتخاب بود به پایان رسیده‌اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین