کد خبر: ۵۱۹۹۸
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۳۸۵ - ۱۰:۵۰

ایران و کره‌شمالی متفاوت هستند

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش خبرگزاری رویترز اکثر دیپلمات‌های غربی معتقدند مسائل هسته‌ای ایران و کره‌شمالی متفاوت هستند.
یک مقام ارشد در دولت انگلیس در این خصوص گفت: علیرغم انتقادات وارده، ایران کشوری دمکراتیک است. در حالی که کره‌شمالی یک دیکتاتوری است رهبری مردمی که مردم هم او را خوب نمی‌شناسند. 

یک مقام آمریکایی نیز که خواست نامش فاش نشود به  رویترز گفت: اگرچه جرج بوش هر دو کشور را در محور شرارت قرار داده اما کره‌شمالی یک مورد کاملا متفاوت است . . .. ایران قطعا از کره‌شمالی پیروی نخواهد کرد. وی پیش‌بینی کرد استراتژی آمریکا در قبال ایران تحت تاثیر آزمایش اتمی کره‌شمالی قرار نگیرد. 

خاویر سولانا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در بروکسل و درگفت‌وگو با خبرنگاران در خصوص مقایسه ایران و کره‌شمالی اظهارات مشابهی عنوان داشت. 

هاجو فانکه پروفسور علوم سیاسی در دانشگاه برلین نیز گفت آزمایش هسته‌ای کره‌شمالی احتمالا ایران را جسورتر از گذشته نخواهد کرد. 

وی در ادامه ادعاهایش گفت: ایران اخیرا موضع جسورانه‌ای را در مقابل غرب اتخاذ کرده است، علت این مساله نیز حمایت‌های چین و روسیه از این کشور به خاطر منابع نفت ‌آن است. 

این کارشناس آلمانی افزود: آزمایش اتمی کره‌شمالی تاثیری در سیاست‌های اتحادیه اروپا در مورد ادامه دیپلماسی با ایران نخواهد داشت. 

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در حالی‌که کره‌شمالی بمب هسته‌ای را آزمایش کرد اما ایران از این مرحله فاصله زیادی دارد. گزارشات اطلاعاتی نشان می‌دهد که ایران حتی اگر قصد ساخت سلاح هسته‌ای را هم داشته باشد سال‌ها با دستیابی به آن فاصله دارد. 

خبرگزاری رویترز می‌افزاید: دیپلمات‌های ایرانی نیز در اظهار نظرهای متفاوت این اقدام کره‌شمالی را محکوم کرده‌اند.
یک عضو دولت ایران که خواست نامش فاش شود به خبرگزاری رویترز گفت هر حرکتی که صلح و امنیت جهانی را به خطر بیندازد برای ایران غیر قابل پذیرش است. 

یک دیپلمات ایرانی نزدیک به مذاکرات هسته‌ای با غرب نیز گفت: آزمایش هسته‌ای کره‌شمالی می‌تواند غرب را برای تجدید نظر در مورد رهیافت خود در قبال مساله هسته‌ای ایران تحت تاثیر قرار دهد. 

این گزارش می‌افزاید ایران معاهده منع تکثیر هسته‌ای (NPT) را امضا کرده و همواره به پذیرش کامل بندهای آن تاکید دارد. کره‌شمالی نیز در ابتدا به معاهده NPT پیوست اما در سال 2003 از معاهده خارج شد. تهران اگرچه چند بار تهدید به خروج از NPT کرده اما تاکنون این اقدام را انجام نداده است. 

در عین حال مقامات اسرائیلی کمتر با اروپا و آمریکا هم رای بوده‌اند. یک دیپلمات ارشد اسرائیلی در گفت‌وگو با رویترز ادعا کرد آزمایش هسته‌ای کره‌شمالی می‌تواند نشان دهنده همدستی آنها با ایران باشد و این امر باعث تسریع در پیشرفت برنامه هسته‌ای تهران شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین