آفتابنیوز : نشریه آلمانی «هندلزبلات گلوبال» نوشت: ریچارد گرنل سفیر جدید آمریکا در آلمان شبهای سختی را در فضای مجازی میگذراند. وی ساعاتی پس از خروج ترامپ از توافق ایران در توییتی از آلمانیها خواست فورا کار در ایران را متوقف و از این کشور خارج شوند. این در خواست با واکنش سریع و بازخوردهای منفی آلمانیها در فضای مجازی مواجه شد. این توییت گرنل بیش از شش هزار بار توسط آلمانیها ریتوییت شد و نزدیک به ۱۵۰۰ پاسخ گرفت که اغلب آن بازخوردهای به شدت منفی و حاکی از عصبانیت مردم آلمان نسبت به این موضع سفیر بود.
میشل توکوس، رییس اتاق بازرگانی آلمان-ایران در هامبورگ در واکنش به این گستاخی سفیر آمریکا اظهار داشت: ما از این لحظه آماده تحریمهای آمریکا هستیم و در ایران میمانیم.
او در مصاحبه با این نشریه آلمانی تصریح کرد: ما از این خبر شوکه نشدیم چرا که در همکاری با ایران همه جوانب را در نظر گرفتهایم و تلاش کردهایم راههای جایگزین پیدا کنیم به عنوان مثلا آلمانیها تمایل دارند در کار با ایران با واحد یورو به جای دلار کار کنند و بسیاری از شرکتها با یورو یا حتی درهم با ایران معامله میکنند و تا حد زیادی وابستگی به آمریکا کم شده است. شرکتهای اروپایی قبلا با پیشبینی رفتار آمریکا حصاری امنیتی دور خود کشیدهاند.
تا زمانی که دولت آلمان ما را تنها نگذارد در ایران میمانیم
ماتیوس رودیگر، نماینده شرکت سامسون در حاشیه نمایشگاه نفت و گاز تهران گفت که تازمانی که دولت آلمان ما را تنها نگذارد در ایران میمانیم. این شرکت متخصص در دریچههای کنترل، حدود ۴۰ سال است که در ایران فعالیت دارد. رودیگر افزود: شرکتهای بزرگ ممکن است نگرانیهایی داشته باشند اما گروههای متشکل از چند خانواده کاری مانند سامسون، سرمایهگذاری در ایران را سودآور یافتهاند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق بازرگانی تهران، وی افزود: برخی از تحریمهای اولیه آمریکا مانند فروش هواپیما ممکن است فورا به اجرا گذاشته شود ولی تحریمهای ثانویه تا ماه نوامبر اجرا نخواهند شد از سوی دیگر شرکتهای آلمانی سالها تجربه کار در ایران زیر سایه تحریم را داشتهاند و برای دور زدن این تحریمها کار آزموده شدهاند. رودیگر گفت: بزرگترین اختلاف ما این است که در صورت اعمال تحریم از سوی اتحادیه اروپا قادر به ادامه کار نخواهیم بود و این هم به نظر نمیرسد که اروپاییها تمایل داشته باشند راه آمریکا را در پیش گیرند.
به گزارش این نشریه بخشهای حساسی هستند که در صورت تحریم آمریکا، اروپاییها قادر به مقاومت در برابر آن نیست از جمله این بخشها میتوان صنعت هوانوردی، بانکداری، بیمه ، کشتیرانی و لجستیک را نام برد.