آفتابنیوز : 
به گزارش خبرگزاری رویترز ممانعت از تکمیل پروژه بوشهر در لیست تحریمهای احتمالی علیه ایران است که پیشنویس آن را انگلیس، فرانسه و آلمان تهیه کردهاند.
حمایت روسها از این قطعنامه که قرادادی 800 میلیون دلاری با ایران برای ساخت نیروگاه هستهای بوشهر امضا کردهاند و در شورای امنیت نیز حق وتو دارند، بسیار حائز اهمیت است.
دیپلماتهای اروپا و آمریکا در مصاحبه با رویترز گفتند روسیه که همانند چین با اعمال تحریم علیه ایران مخالف است بدون مستثنی کردن پروژه بوشهر از تحریمها به قطعنامه شورای امنیت رای نخواهد داد.
یک مقام آمریکایی گفت: این مساله (مستثنی کردن پروژه بوشهر) باعث میشود از حمایت روسیه مطمئن شویم.
یک دیپلمات اروپایی هم گفت: ما فکر میکنیم نباید هیچگونه همکاری در زمینه هستهای و موشکی یا روابط دفاعی با ایران وجود داشته باشد اما روسها گمان میکنند همکاری هستهای با اهداف صلحآمیز خوب است.
مقامات روسیه میگویند 1500 تکنیسین روسی درنیروگاه بوشهر مشغول کار هستند و پیشبینی میشود این تعداد تا پایان کار نیروگاه در ایران باقی بمانند.
با گذشت یک دهه از عقد قرارداد روسیه با ایران برای تکمیل نیروگاه هستهای بوشهر واشنگتن همواره مخالفت خود با همکاری هستهای ایران و روسیه را ابراز کرده است. اما پس از آنکه با آشکار شدن فعالیتهای هستهای ایران، روسیه روند تکمیل پروژه بوشهر را کند کرد و در مورد تامین سوخت نیروگاه با ایران وارد مذاکره شد، مخالفتهای آمریکا کاهش یافت.
برخی مقامات آمریکایی میگویند تامین سوخت نیروگاه بوشهر از سوی روسیه خطرات تکثیر را کاهش میدهد اما گروهی نیز امیدوارند اعمال تحریمهای شورای امنیت علیه ایران باعث شود روسیه پروژه را به طور کامل متوقف کند.
آمریکا برای منصرف کردن روسیه از همکاری هستهای با ایران. مذاکراتی را با روسیه آغاز کرده که بنا به پیشبینی کارشناسان میتواند باعث افزایش روابط هستهای واشنگتن ـ مسکو شود. اما یک مقام آمریکایی اعلام کرد روسیه هر دو را میخواهد یعنی همکاری هستهای با ایران و آمریکا.