آفتابنیوز : اطهره نژادی (معاون هماهنگی و برنامه ریزی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری) درباره مشکلات خانواده زندانیان و برنامههای این معاونت برای کمک به آنها گفت: مهمترین مسئلهای که خانوادههای زندانیان را تهدید میکند، علاوه بر مسائل اقتصادی، مشکلی است که اطرافیان و جامعه با برخورد ناصحیح با این خانوادهها برایشان ایجاد میکنند. به ویژه در مورد زندانیان با جرائم عمدی، این مسئله بر میزان و چگونگی روابط اعضای خانواده زندانی با دیگران موثر است. در واقع خانواده چنین زندانیانی، تاوان جرم هرگز انجام ندادهای را میدهند که این از انصاف و عدل به دور است.
وی ادامه داد: همچنین پیچیدگی و در هم تنیده شدن مسائل مسکن و معیشت که معمولا جزو مسائل اصلی خانوادههای زندانیان است و مسائلی که پیشتر گفتم این مشکل را حادتر میکند و در برخی موارد زمینهساز پیدایش آسیبهای اجتماعی است.
نژادی در پاسخ به این سوال که منبع در آمد این خانوادهها عمدتا از چه طریقی تامین می شود، گفت: تا آنجا که من مطلع هستم وقتی سرپرست خانواری زندانی میشود پرونده مشخصات و خانواده وی مورد بررسی و در صورت نیاز از سوی کمیته امداد و همینطور انجمنهای حمایت از زندانیان مورد حمایت قرار می گیرند. در مورد انجمن حمایت از زندانیان آنطور که از اعضای انجمن شنیدهام خانه زندانی توسط مددکار انجمن مورد بازدید قرار میگیرد و در صورت نیاز خانواده او تا سه ماه تحت پوشش خواهند بود، اما از نظر کمکهایی مثل مشاوره و اشتغالزایی این حمایت ادامه مییابد.
وی در خصوص اینکه آیا پس از به اتمام رسیدن این زمان سه ماهه آیا حمایت مالی از خانواده زندانیان برداشته میشود یا نه توضیح داد: حمایت مادی تا سه ماه و معنوی به طور مداوم وجود دارد.
نژادی از سازمانها و نهادهایی که از خانوادههای زندانیان حمایت میکند نام برد و گفت: سازمانهایی که بیشتر به حمایت از خانوادههای زندانیان نیازمند می پردازند؛ کمیته امداد و انجمن حمایت از خانوادههای زندانیان هستند و البته معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز در دو سال با کمک انجمن حمایت، در زمینه توانمندسازی اقتصادی خانواده زندانیان کار کرد و امیدواریم در سال ۹۷ با همکاری سازمان بسیج این طرح را در مقیاس گستردهتری اجرا شود.
او با اشاره به سقف پوشش مالی در نظر گرفته شده برای خانواده زندانیان توضیح داد: انجمن تا سه ماه برای هر خانواده سقف ۲۰۰ هزار تومان را در نظر گرفته و پس از آن، خانواده را به سازمان هایی مثل کمیته امداد، هلال احمر و بهزیستی معرفی می کند.
نژادی در پاسخ به این سوال که چه برنامههایی برای آسایش و امنیت خانواده زندانیان در نظر گرفته شده است گفت: باید به منظور پیشگیری از آسیبها، منسجمتر و با هم افزایی در رابطه با این خانوادهها فکر و عمل کرد.خانواده زندانی مشکلات خاصی دارد که باید از چشم مسئولان کشور دور نماند. نمیتوان این گروه را نادیده گرفت و انتظار داشت مسئلهای هم ایجاد نشود. زندانی، باید تاوان جرم خود را بپردازد ولی خانوادهاش نباید به دلیل جرم او، با انواع مشکلات، اثرات و پیامدهای ماجرا روبرو باشند.
معاون هماهنگی و برنامه ریزی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در پایان اظهار داشت: خانواده زندانیان در شمار جمعیت ایران اسلامی هستند و هر سازمانی که کار فرهنگی میکند باید به فرهنگ سازی رفتار با این گروه از جامعه هم بپردازد.این مسئله باید در جامعه ترویج شود که برای پیشگیری از مسائل بیشتر، باید به این خانواده ها کمک کرد و این امر محدود به دولت و قوه قضاییه نیست، همه مردم باید با همدلی و حمایت زمینه ساز پیشگیری از آسیب و توسعه دهنده امنیت جامعه باشند.