"باید برای رای و نظر مردم اصالت قائل شد و حق تعیین سرنوشت مردم را به رسمیت شناخت"
آفتابنیوز : محمود احمدی نژاد روز پنجشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ ضمن حضور در تبریز، در تالار همایش های هتل شهریار این شهر سخنرانی کرد.
به گزارش آفتابنیوز به نقل از دولت بهار؛ گزیدهای از اظهارات احمدی نژاد را در ادامه می خوانید:
*مسائل مهمی در جریان است که باید با شما و همه ملت در میان بگذارم. امروز در یک پیچ بسیار مهم تاریخی قرار داریم. حوادثی در جریان است که غفلت از آنها و یا اتخاذ تصمیم های نادرست ممکن است همه دستاوردها و موجودیت و استقلال ما را دستخوش آسیب های غبر قابل جبران نماید.
* یک بار دیگر معلوم شد که ادعاها و مواضع سلطه گران جهانی محدود به موضوع هسته ای نیست بلکه آنان اهداف مهمتر و بالاتری را در برابر ملت ایران دنبال می کنند. آنان به دنبال فروپاشی کشور و ملت ایران هستند. و به همین دلیل امروز ایران عزیز بیش از همیشه نیازمند هوشمندی، حضور همگانی در صحنه ها و همدلی و وحدت ملی است.
* پس از پیروزی و استقرار جمهوری اسلامی و با شکل گیری جریانات سیاسی و دخالت بیگانگان، آرام آرام از مسیر اصلی انقلاب فاصله ایجاد شد و مشکلات فراوانی به وجود آمد.
* طی دهه ها، دولت های متوالی خدماتی ارائه کردند تا نوبت به دولت های نهم و دهم رسید. دولت های نهم و دهم برخلاف اراده جریانات سیاسی و نهادهای قدرت و صرفاً با اراده ملت مستقر شدند. به تعبیر دیگر خداوند دولت های نهم و دهم را روی کار آورد.
* شعار دولت های نهم و دهم بازگشت به مسیر اصلی انقلاب، راه مردم و خدمت به ملت بود. به لطف خداوند و با حضور و مشارکت و یاری ملت، طی مدتی کوتاه کارهای بزرگ انجام گردید.پیشرفت های عظیم در عرصه علم و فنآوری و کسب بالاترین سرعت رشد علمی در جهان و پیشرفت در علوم پیشگام یعنی نانو تکنولوژی و بیوتکنولوژی.عمران و آبادی بی نظیر در تمام بخش ها، عمران شهری و روستایی، راه و آزادراه، آب و سد، نیروگاه، مدرسه، مراکز تحقیقاتی، دانشگاه، ورزشگاه، مراکز فرهنگی و هنری و شبکه های آب و گاز.توسعه بخش تولید به گونه ای که ظرفیت تولید کشور در تمام زمینه ها از جمله فولاد، خودرو، سیمان، مصالح ساختمانی و لوازم بهداشتی و دیگر تولیدات به بیش از دو برابر رسید. ایران هسته ای شد و تولید صنعتی سوخت هستهای آغاز و سوخت 20% تولید گردید. ایران فضایی شد و اولین ماهواره با موفقیت به فضا پرتاب گردید و ده ها ماهوره در صف پرتاب قرار گرفتند.موجود زنده به فضا فرستاده شد. طرح های بزرگ اقتصادی مانند مسکن مهر برای 000/300/4 خانواده، سهام عدالت برای 40 میلیون نفر، هدفمندی یارانه ها برای 75 میلیون نفر و بنگاه های کوچک و قرض الحسنه ها در سراسر کشور به اجرا در آمد.صدور کارت سوخت و کاهش شدید مصرف سوخت از کارهای مهم آن دوران به شمار می رود.صادرات غیر نفتی بیش از 6 برابر شد.کاهش شدید تلفات جاده ای از دستاوردهای مهم دولت های نهم و دهم است.فاصله طبقاتی کاهش یافت و ثروت عمومی در بین همه مناطق و همه مردم به گردش در آمد.سرعت کارها بسیار بالا رفت. در همین زلزله ورزقان ظرف 4 ماه بیش از 12 هزار ساختمان های تخریبی احداث شد و در اختیار مردم قرار گرفت. این یک رکورد جهانی است.با سیاست خارجی فعال، جایگاه ایران در معادلات جهانی ارتقاء یافت. قدرت دفاعی کشور به سرعت افزایش پیدا کرد. در آن دوره سرعت پیشرفت کم سابقه بود. در اثر سیاست خارجی فعال و پیشرفت های علمی و اقتصادی، دولت آمریکا وادار به پیشنهاد مذاکره و همکاری شد به طوری که از تهدید حمله نظامی آقای بوش به نامه های دعوت به همکاری آقای اوباما رسیدیم.
*اما مقامات نظام سلطه و رژیم صهیونیستی آشکارا از این روند و پیشرفت سریع و اقتدار روزافزون ملت ایران اظهار نگرانی کرده و خواستار کنترل ملت و دولت برآمده از اراده ملت شدند. بعدها گفتند که موفق شده اند از طریق داخل کشور دولت های نهم و دهم را مهار کرده و از صحنه خارج نمایند. تحریم های یک جانبه و خارج از سازمان ملل توسط آمریکا و اروپا از بیرون و فشار در داخل، در 2 سال آخر دولت دهم به اوج خود رسید. درست است که دشمنان تحریم کردند اما عده ای با سوء استفاده از امکانات عمومی آن را در داخل کشور عملیاتی کردند. شما به خوبی، کارشکنی ها و تبلیغات گسترده منفی و تخریب فضای بازار را به یاد دارید.
* همزمان و در حالی که با همه توان مانع از اقدامات دولت دهم برای مقابله با تحریم ها می شدند وجود تحریم را انکار می کردند و مدعی بودند که مشکلات، ناشی از بی تدبیری دولت است.دو قوه با اختیارات گسترده و بدون هرگونه پاسخگویی به همراه دیگر نهادها و جریانات سیاسی و تقریباً همه رسانه ها علیه دولت دهم متحد شدند و سنگین ترین فشارها را وارد آوردند. از هر نوع اقدام اساسی برای پیشرفت کشور، حل مشکلات و مهار تحریم ها به شدت جلوگیری می کردند. در مجلس طرح های 2 و 3 فوریتی برای خنثی سازی برنامه های دولت آماده کرده بودند.حتی در یک جلسه با حضور مقامات ارشد که برنامه مذاکره با آمریکایی ها را تنظیم می کردند گفتم که؛ شرایط برای مذاکره مناسب نیست. گفتم که؛ آمریکایی ها تصور می کنند که تحریم ها موفق بوده و وضع اقتصاد خراب شده است و به همین دلیل از موضع بالا مذاکره خواهند کرد و طرف ایرانی باید از موضع ضعف گفتگو کند و این منجر به دادن امتیازات بزرگ خواهد شد. خواهش کردم که 6 ماه مهلت دهند تا چند برنامه اقتصادی در برابر تحریم ها اجرا و آثار تحریم ها از دوش مردم و اقتصاد برداشته شود تا حداقل مذاکره در شرایط مساوی انجام گیرد، اما قبول نکردند.
*حتی اعلام کردم حاضرم خانواده ام را نزد آنان به گروگان بگذارم که اگر طرح های دولت موفق نبود خودم و خانواده ام را اعدام نمایند، ولی نپذیرفتند و اصرار بر مذاکره در آن شرایط داشتند. اما همان افراد هم زمان در فضای سیاسی به شدت تبلیغ می کردند که تحریمی وجود ندارد و مشکلات ناشی از بی تدبیری و سوء مدیریت دولت است و مدعی بودند که دولت کارها را رها کرده است.
*با حذف دولت دهم از رقابت انتخابات ریاست جمهوری سال 92، دولت یازدهم با شعارهایی مبنی بر چرخش زندگی مردم همراه با چرخش صنعت هسته ای مستقر گردید.بلافاصله 3 خط تبلیغی به طور بسیار گسترده و پیچیده دنبال شد.
اول: همان کسانی که مدعی بودند تحریم وجود ندارد یکباره مدعی شدند که تمام مشکلات کشور ناشی از تحریم ها است و علت آن را پافشاری دولت دهم بر حقوق ملت و عدم انعطاف او اعلام می کردند. راه حل را نیز مذاکره نامحدود و باز با قدرت های مسلط جهانی و به تعبیر خودشان کدخدای جهان و اعتماد به قول آنها و دادن امتیاز به آنها اعلام کردند.می گفتند؛ دولت دهم فاقد دیپلمات های حرفه ای بوده و نتوانسته است حقوق ملت را استیفاء نماید و آنان همه حرفه ای هستند. یادآور می شود که تمام بهانه های بیگانگان برای صدور قطعنامه و تحریم به دورانی بر می گردد که آقای روحانی مسئول هستهای کشور بودند. هیچ بهانهای از دوران دولت های نهم و دهم ندارند.
*دوم: تخریب تمام خدمات دولت های نهم و دهم، از مسکن مهر تا سهام عدالت و هدفمندی یارانه ها و حتی طرح های زیربنایی مانند نیروگاه ها، سدها، صنعت و حتی پیشرفت های علمی در دستور کار قرار گرفت. هجمه شبانه روزی آنقدر سنگین و همه جانبه بود که کسی فرصت و امکان دفاع پیدا نمی کرد. بخشی از نمایندگان مجلس، شخص رییس جمهور و وزرا و اغلب مدیران جدید دولتی و همه رسانه ها و حتی رسانه ملی در این لشگرکشی مشارکت کردند.
*سوم: ضعیف و ورشکسته نشان دادن وضع کشور به طور صریح و بی سابقه و از بالاترین تریبونها دنبال شد.در حالی که درآمد دولت یازدهم از سال 92 تا کنون بالاترین درآمدها بوده است و ذخایر ارزی بیش از 130میلیارد دلار به دولت یازدهم تحویل شد بارها توسط شخص رییس دولت یازدهم سخن از خالی بودن خزانه رانده شد. درآمد دولت یازدهم در اولین سال آن یعنی سال 92 بیش از 40% بالاتر از درآمد دولت دهم در سال 91 بوده است.در حالی که منابع مالی کشور در سطح بالایی قرار داشت و دولت های نهم و دهم مجموعاً کمترین بدهی را داشتند، به دروغ ادعا شد که دولت بدهکار است.یعنی به طور غیر واقعی ادعا شد که هم خزانه خالی است و هم دولت بدهکار است. به علاوه در حالی که تمام انبارها پر از کالاهای اساسی بود و میزان ذخایر استراتژیک بیش از 2 برابر معمول و برای حداقل 6 ماه نیاز کشور خریداری و حمل شده بود ادعا شد که انبارها خالی است.معلوم است وقتی مدیران ارشد کشور آن هم در آستانه مذاکره با سلطهگران جهانی چنین اظهارات نادرستی را بیان می کنند ، شرایط در مذاکره چه خواهد بود. به گونه ای عمل کردند که هر نوع توافقی و دادن هر نوع امتیازی توجیه پیدا کند. گفتند؛ هر توافقی بهتر از عدم توافق است.
* موضوع این رفتار و آثار آن مواضع در مذاکرات و تعهدات داده شده به بیگانگان باید جداگانه بررسی شود. در فضای ساخته شده با این سه خط تبلیغی وارد مذاکره با آمریکا شدند و بالاخره معاهده ای به نام برجام را امضاء کردند. نحوه تنظیم معاهده و محتوای آن و اطلاعاتی که به مردم داده شد، نیازمند بررسی جداگانه است.
* علیرغم ادعای مقامات ایرانی و قول هایی که به مردم دادند، پس از حدود 3 سال از اجرای برجام، آمریکا به طور یک جانبه از معاهده خارج شد و تحریم ها به طور کامل برگشت. در اینجا به دنبال معرفی مقصر نیستم چراکه همه مقامات و نهادهای کشور این معاهده را تایید کرده و در روند آن مشارکت داشتهاند. سخن من صرفاً برای عبرت آموزی است، اینک که مجدداً بنا بر مذاکرات جدید است لازم است از تجربیات استفاده شود.ابتدا باید نگاهی به اشکالات و اشتباهات در مسیر پذیرش برجام داشته باشیم تا راه درست معلوم گردد.
اشکال اول: ضعیف جلوه دادن کشور
* حتی کسانی که به واقع ضعیف هستند در فضای مذاکره با بیگانگان اظهار قدرت می کنند. واقعیت در ابتدای سال 92 این بود که علیرغم وجود مشکلات ، ملت ایران و اقتصاد کشور بسیار قوی بودند.
اشکال دوم: گره زدن همه امور کشور به مذاکرات
*بخش نفت و تجارت خارجی بخش کوچکی از اقتصاد است. متاسفانه تمام امور کشور و حتی ازدواج و آب خوردن را به مذاکرات گره زدند. تقریباً تمام کارها را معطل و منوط به توافق با بیگانگان کردند.
اشکال سوم: پنهان کاری از مردم و برخورد با منتقدین و دادن اطلاعات غلط
* در حالی که دشمنان قسم خورده ملت از محتوای مذاکرات مطلع بودند، به بهانه سوءاستفاده رژیم صهیونیستی، مردم از محتوای مذاکرات و توافقات بی اطلاع ماندند. حتی نمایندگان مجلس نیز به متن توافق دسترسی پیدا نکردند. رژیم صهیونیستی نیز نقش خود را در این سناریو به خوبی ایفا کرد. در برابر انتقادات، بدترین عبارات به کار برده شد و منتقدین به شدید ترین وجه سرکوب شدند. در برابر هر سوال از دستاورد توافق و یا حقوق ملت، بر خلاف واقع ادعا می شد که همه حقوق ملت و لغو تحریم ها در برجام پیشبینی شده است.یادمان باشد هرگاه امر مهمی از مردم پنهان نگاه داشته می شود، حداقل این است که تصمیمات ضعیف و یا نادرست بودهاند.
اشکال چهارم: عدم مراجعه به آراء مردم
*علیرغم اهمیت توافق و سپردن تعهداتی که چندین نسل را در بر می گرفت و لازم بود که همه ملت در این باره تصمیم بگیرند، دولت و مجلس و دیگر مقامات به خود اجازه دادند بدون نظر ملت آن را تصویب نمایند.
اشکال پنجم: تبدیل امری ملی به امری جناحی
*متاسفانه بررسی این معاهده به صحنه جنگ زرگری دو جناح سیاسی تبدیل گردید و ارزیابی درستی از محتوای معاهده به عمل نیامد.
اشکال ششم: این معاهده فاقد ساختار یک معاهده بینالمللی بوده و کاملاً علیه ایران است.
* صرف نظر از محتوا، هر قراردادی به خصوص معاهدات بین المللی دارای یک ساختار حقوقی معین است. یعنی تعهدات و حقوق طرفین و قوانین مربوطه و مرجع حل اختلاف به طور شفاف معلوم است.
* در برجام اما متاسفانه تعهدات طرف ایرانی شفاف و فوری و با تضمین های قاطع ولی تعهدات طرف مقابل مبهم و پراکنده و بدون تضمین است. حقوق ملت ایران مبهم و موکول به شرایط سخت و حقوق طرف مقابل شفاف و تضمین شده است.اصل ارجاع اختلافات به مرجع مستقل بینالمللی نادیده گرفته شده است و رسیدگی به اختلافات و عدم انجام تعهدات به خود بیگانگان ارجاع شده است. قواعد حاکم بر برجام قواعدی است که اختیارش کاملاً با طرف مقابل است.در نتیجه این موافقتنامه ، تاسیسات هسته ای ایران به ارزش بیش از 30 میلیارد دلار متوقف و یا برچیده شد و برخی از آنها به طور کامل از بین رفت. ذخایر اورانیوم 20% از بین رفت و ذخایر5/3% به حداقل غیر قابل استفاده کاهش یافت. تعهدات سیاسی دراز مدت تحت قطعنامه سازمان ملل برای ملت و دولت ایران به وجود آمد. امروز که دولت آمریکا به طور یک جانبه از برجام خارج شده و تحریم ها را دوباره اعمال کرده است معلوم شد که طرف ایرانی فاقد تضمین های لازم و مرجع معین برای شکایت از این اقدام یک جانبه بوده است. اروپا و امریکا در یک تقسیم کار می خواهند کشور ما را وارد یک حلقه دنباله دار نمایند که در هر حلقه مجدداً امتیاز بدهیم و دستاوردی نداشته باشیم.
*یادمان باشد آمریکا فقط به کشورهای ضعیف حمله نظامی می کند و البته تضعیف یک کشور مستقل جزو برنامه آنها برای حمله نهایی است. بر خلاف واقع ادعا کردند که برجام سایه تهدید نظامی را برداشت. اما تهدید نظامی مربوط به زمان بوش بود که در دولت های نهم و دهم به نامههای اوباما برای همکاری مبدل شد.
*اینک سردمداران آمریکا مجدداً تهدید نظامی آورده اند و محمل آن را برجام و قطعنامه مربوطه اعلام می کنند. بیگانگان امروز می خواهند با کسب امتیازات و ندادن تعهد در حلقه های مذاکراتی و پی در پی، کشور را ضعیف نمایند. اینکه در طول 3 سال چه مقدار از تحریم ها برداشته شد و در ازای انجام تعهدات فوری توسط طرف ایرانی چه دستاوردی وجود داشته نیازمند بحث جداگانه است. اما یادآوری می شود که جناب رییس جمهور اعلام کردند که طی چند سال اخیر ارز را با گونی وارد کشور می کردند. یعنی نظام بانکی بینالمللی که مهمترین رکن تحریم بوده و میباید پس از برجام آزاد می شد، همکاری لازم را نداشته است.
اما اینک چه باید کرد؟
1- وحدت ملی و هوشیاری و هوشمندی و جلوگیری از جناحی شدن این موضوع ملی و سرنوشت ساز، بسیار حیاتی است.
2- بازیابی رضایتمندی مردم، اعتماد و امید ملی یک ضرورت فوری است. باید مسائل صادقانه با مردم در میان گذاشته شود و عوامل نارضایتی عمومی برطرف شود.
3- باید برای رای و نظر مردم اصالت قائل شد و حق تعیین سرنوشت مردم را به رسمیت شناخت.
4- استفاده از حقوقدانان بین المللی ایرانی یک ضرورت مهم و اولیه است.
طرف مقابل با اینکه مسلط بر نهادهای بین المللی است بیش از 160 حقوقدان مبرز بینالمللی با خود همراه داشته است.
5- تفکیک امر مذاکره از اداره کشور بسیار مهم است. اداره کشور باید مسیر خود را طی کند. بسیاری از امور ربطی به توافق با خارجی ندارد و باید سازماندهی و مدیریت شود.
6- تکیه بر منابع داخلی، نیروی انسانی، توانمندی بومی، زمین، انرژی، جنگل و معدن در هر شرایطی رمز موفقیت و پیشرفت است.
7- فعال سازی بخش مسکن و معدن بسیار مهم و درواقع لکوموتیو اقتصاد است. ده ها رشته صنعتی و مشاغل گوناگون با آن مرتبط است و تمام عوامل آن نیز در داخل تولید می شود.
8- مشارکت دادن مردم در اداره کشور و سهیم کردن آنان در ثروت و منابع ملی بسیار مهم است. باید توان همه ملت در خدمت ساختن کشور قرار گیرد.
9- اطلاع رسانی آشکار از جزییات و روند مذاکرات یک تکلیف برای مسئولین و یک حق برای مردم است.
10- مردم باید در جریان کامل موضوع قرار گیرند. هر نوع توافق احتمالی باید به رای ملت گذاشته شود. هیچ کس حق ندارد به جای ملت و برای چندین نسل تصمیم گیری نماید.
- امیدوارم مقامات کشور به تعهدات قانونی خود در برابر ملت عمل کنند و بتوانند از حقوق مسلّم ملت در برابر زیادهخواهی های بیگانگان صیانت نمایند.
- بدون ملت هیچ کس کاره ای نیست. باید نقطه اتکاء به ملت باشد که نماد قدرت خداوند است.
- بدانید که به فضل الهی دشمنان کاری نمیتوانند بکنند. آنان افراد ضعیفی در برابر خود دیده و تصور کردهاند که ملت نیز ضعیف است.
- ملت ایران قدرتمند است و هیچ نیازی به آنان ندارد و قادر به صیانت از حقوق خود خواهد بود. ملت ایران این دوران را نیز با موفقیت پشت سر خواهد گذاشت.
- در این آوردگاه حتماً پیروزی قطعی از آن ملت ایران و شکست قطعی از آن بدخواهان خواهد بود.
- یاد امام و شهیدان و جانبازان و آزادگان و ایثارگران را گرامی میداریم و از همه دست اندرکاران تقدیر می نماییم.
- ای خدای بزرگ هرچه زودتر جامعه بشری را به امام زمان(عج) برسان.
- دلها را از شوق و عشق به امام پر کن و از عشق غیر او خالی گردان.
- به خواست و به دست ملت ها امام را بر جهان حاکم کن.
- به راهبری او همه آرزوهای تاریخی انسانها را برآورده ساز.
- ملت ایران و رهبری انقلاب را عزیز و سربلند بدار و جوانان ما را حفظ کن.
- همه بیگناهان دربند، به ویژه عزیزان بهاری و به طور خاص آقای مشایی و آقای بقایی را رهایی عنایت بفرما.
- باران رحمتت را تا سیرابی کامل بر سرزمین ببار.
احمدی بر می گرده
احمدی بر می گرده
احمدی بر می گرده
احمدی بر می گرده
احمدی بر می گرده
... تمام بدبختیها زیر سرتوبود
توی باغ وحش هم سلفی می گیرند.
احمدی نژاد خجالت بکش . یکی ازعلتهای مشکلات امروزشماهستی .
قطعا او در این شرایط با بقایی و مشایی بقالی هم نمیتواند اداره کند چه برسه دولت
ماهی رو هر وقت از آب بگیری تازه است
امیدورارم کم کاری گذشته را جبران کنید
احمدی نژاد محبوب ترین سیاستمدار نظام جمهوری اسلامی است
درود بر احمدی نژاد