آفتابنیوز : 
نویسنده گزارش میافزاید با این اقدام که در پی ناکامی غرب در مهار برنامه هستهای ایران صورت گرفته میتوان شاهد رشد سریع راکتورهای هستهای در یکی از بیثباتترین مناطق دنیا بود.
آژانس بینالمللی انرژی هستهای نام شش کشور را به عنوان متقاضیان جدید انرژی هستهای اعلام کرده است. مصر، مراکش، الجزایر، عربستان سعودی، تونس و امارات متحده عربی (که تعدادی از آنها در منطقه شمال آفریقا قرار دارند) در لیست آژانس قرار دارند.
اگرچه تمام این کشورها به قوانین بینالمللی عدم تکثیر متعهد هستند اما رشد سریع انرژی هستهای تردیدهای جدی در مورد اهداف آنها مطرح کرده است. براین اساس ممکن است تلاش آنها در جهت ساخت اولین بمب اتمی عربی باشد.
تومیهیرو تانیگاچ معاون مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی هستهای با اعلام آمادگی کشورهای فوق برای دستیابی به انرژی هستهای گفت: مشاوران فنی آژانس بینالمللی اتمی به مطالعات آنها برای ساخت نیروگاههای هستهای کمک خواهند کرد.
مارک فیتز پاتریک کارشناس عدم تکثیر در موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک معتقد است رشد سریع تقاضا برای انرژی هستهای از سوی اعراب با هدف ایجاد موانع امنیتی در منطقه است.
بنا به گفته وی اگر ایران مسیر تبدیل شدن به کشوری هستهای را دنبال نمیکرد نمیتوانستید شاهد این رشد سریع در جهان عرب باشید.
این اظهارات در حالی صورت میگیرد که جمهوری اسلامی ایران بارها در جوامع بینالمللی بر صلحآمیز بودن برنامه هستهایاش تاکید کرده است. بعلاوه یافتههای آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد برنامه هستهای ایران، حاکی از آن است که مدرکی دال بر نظامی بودن آن بدست نیامده است.
تایمز اعلام آمادگی اعراب برای توسعه انرژی هستهای را تغییری آشکار در سیاست جهان عرب که تاکنون از عاری سازی خاورمیانه از سلاحهای کشتار جمعی حمایت کردهاند میداند.
در عین حال میافزاید مصر و سایر کشورهای شمال آفریقا میتوانند دلایل توجیهپذیری را در مورد ضرورت دستیابی به انرژی ارزان و امن برای نیازهای رو به افزایش اقتصادیاشان مطرح کنند. اما مورد عربستان سعودی جای تامل بسیاری دارد.
چرا که این کشور بیشترین ذخائر نفت دنیا را در اختیار دارد. بویژه آنکه چندی پیش سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان در گفتوگو با تایمز اظهار داشت کشورش مخالف تکثیر انرژی و تسلیحات هستهای در جهان عرب است.