آفتابنیوز : مجتبی بیرانوند در مراسم گرامیداشت هفته مبارزه با مواد مخدر، اظهار کرد: در کنار سه بحران جهانی فقر و رشد جمعیت، نابودی محیط زیست و تهدیدهای هستهای، مواد مخدر به عنوان چهارمین بحران جهانی و به نوعی به شوک هزاره سوم تبدیل شده است.
وی ادامه داد: در سراسر جهان همهی کشورها با معضل مواد مخدر و اعتیاد درگیرند. در دنیا بیش از ۲۵۰ میلیون نفر از سنین ۲۰ تا ۶۵ سال، یک یا چندین بار یکی از انواع مواد مخدر را مصرف کردهاند.
بیرانوند اضافه کرد: براساس نظرسنجی که صورت گرفته از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۵ گرایش به مصرف مواد مخدر و روانگردانها رشد ۲۳ درصدی داشته است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان خاطرنشان کرد: براساس تصمیمی که سال ۱۹۸۷ در وین گرفته شد، ۵ تیرماه به عنوان سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شد و مقرر شد همهی ملتها جهت مقابله با مواد مخدر سنتی و صنعتی با هم همکاری داشته باشند.
وی یادآور شد: از آن تاریخ تاکنون به فراخور، ملتها اقداماتی در راستای مبارزه با مواد مخدر انجام دادهاند که ایران در این بین پرچمدار مبارزع با مواد مخدر است.
بیرانوند خاطرنشان کرد: ما در کنار کشوری زندگی میکنیم که ۹۰ درصد تریاک جهان را تامین میکند.
این مسئول تصریح کرد: از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۷ تولید تریاک کشور افغانستان از ۱۸۵ تن در سال به ۹۰۰۰ تن رسیده و رشد ۴۷۶۵ درصدی داشته است.
به گزارش ایسنا،وی گفت: برای مقابله با مواد مخدر باید از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد استفاده کرد.