آفتابنیوز : مجله تایم در گزارشی در همین رابطه نوشت: درگروه تندروها افرادی چون دیک چنی معاون رئیس جمهور و دونالد رامسفلد وزیر دفاع از اقدامات شدید و در مواردی حمله نظامی دفاع میکنند. در مقابل مردان خشن، کاندولیزا رایس وزیر خارجه و از افراد با نفوذ در سیاستهای جرج بوش با طرفداری از گزینههای دیپلماسی تغییرات چشمگیری را در سیاستهای دولت آمریکا باعث شده است. پیشنهاد مذاکره با کرهشمالی و حمایت از مذاکرات اتحادیه اروپا با ایران از جمله این تغییرات آشکار است.
تایم میافزاید: البته این تغییر دیدگاهها بدان معنی نیست که رایس به گونهای کاملا متفاوت به مساله ایران نگاه میکند بلکه تنها روش برخورد دیدگاهی که وی از آن طرفداری میکند متفاوت است. بنابراین نئومحافظه کارانی که تنها راه برنامه هستهای ایران را براندازی حکومت میدانستند عرصه را به میانهروهایی که معتقدند گفتوگو میتواند این تهدید را آسانتر کرده و هزینههای آن را کاهش دهد، واگذار میکنند. از اینرو شاید بتوان گفت دولت جرج بوش که تاکنون نتوانسته استراتژی هماهنگی را در قبال مسائلی از جمله ایران در پیش بگیرد و بنا به گفته کارشناسان بین دو رویکرد معامله و رویارویی گرفتار شده از فرصت بدست آمده جهت تقویت مواضعش استفاده کند.
در ادامه این تحلیل آمده است: جلوه این مساله در خاورمیانه روشنتر خواهد شد. بویژه آنکه بنا به نوشته تایمز رابرت گیتا جانشین دونالد رامسفلد از نزدیکان جیمز بیکر است. وی درگذشته از حامیان مذاکره با ایران محسوب میشد. در طرحی که قرار است بیکر وزیر خارجه سابق آمریکا پس از پایان انتخابات به دولت جرج بوش ارائه دهد از سیاستهای وی در مورد عراق انتقاد شده است. بیکر در این طرح از آمریکا خواسته است برای حل درگیریهای عراق مستقیما با ایران و سوریه وارد مذاکره شود.
تایم در پایان نتیجه میگیرد: با وجود تغییرات حاصله در صحنه سیاسی آمریکا باید شاهد روشهای متفاوت دولتمردان این کشور در برخورد با مسائل خاورمیانه و برنامه هستهای ایران بود.