آفتابنیوز : حمیدرضا صالحی، درباره مشکلات بوجود آمده از خاموشیها اظهار داشت: هیچ دولتی تاکنون به اقتصاد برق نپرداخته تا مشکل به طور اساسی حل شود، در حالی که میبینیم که مشکل مخابرات حل شد و در اقتصاد آزاد مردم در این زمینه هیچ مشکلی ندارند.
وی ادامه داد: عدم شجاعت و صداقت داشتن با مردم باعث شده که موضوع برق به بحران برسد چرا که قیمت تمام شده با قیمت تعیین شده و تکلیفی فاصله دارد و از سال 85 با طرح تثبیت قیمتها این اتفاق افتاد و این چالش هر روز بزرگتر شد.
دولت نهم و دهم نیروگاه سازی نکرد
صالحی یادآور شد: طی سالیان اخیر ما همچنان شاهد سرمایه گذاری در ساخت نیروگاهها نبودهایم، اولا در زمان دولت نهم و دهم 42 هزار نیروگاه نصب شده و 17 هزار مگاوات قرارداد داشتیم، برخی از این پروژهها حتی تا 70 درصد هم پیشرفت داشتهاند یعنی 40 درصد قرارداد ساخت نیروگاه داشتیم که به سرانجام نرسیده بود.
دبیر کل فدراسیون صادرات انرژی با بیان اینکه صنعت برق یک صنعت زیرساختی است و باید چندساله به آن نگاه کرد، تصریح کرد: نمیشود بگوییم امشب این نیروگاه به شبکه گاز وصل میشود و فردا برق میگیریم، پروسه احداث آن زمانبر است، باید از قبل در این صنعت سرمایه گذاری میشد تا امروز دچار مشکل و بیبرقی نشویم. متاسفانه در دولت و نهم سرمایه گذاری نشد و بیشتر از سرمایه گذاریهای قبلی به بهره برداری رسید که باعث شد این بحران خود را نشان ندهد، در دولت یازدهم و دوازدهم هم باید از سرمایه گذاری دو دولت قبلی استفاده میشد که هیچ سرمایه گذاریای صورت نگرفته بود.
دولت یازدهم و دوازدهم بودجه عمرانی را کاهش داد
وی ادامه داد: دولت یازدهم و دوازدهم هم به بحث کاهش بودجه عمرانی خورد، اگر تا حدی بودجه عمرانی در بخش برق تقویت میشد شاید ما این مشکل را نداشتیم، چند نیروگاه در تهران، شمال کشور و خراسان داریم که پیشرفت 70 درصدی دارند اگر چند صد میلیارد پول داده میشد و به مدار میآمدند، امروز به مشکل بیبرقی نمیخوردیم، درست است که امسال 30 درصد کاهش توان استفاده از نیروگاههای برقآبی به دلیل کمبود آب به ما تحمیل شده است اما در زمینه نیروگاه حرارتی نیز هزینه لازم نشده تا به بهره برداری برسند.
سازمان برنامه اقتصاد برق را جدی نمیگیرد
صالحی خاطرنشان کرد: مشکل از وزارت نیرو نیست دولت و سازمان برنامه موضوع اقتصاد برق را جدی نمیگیرند، امروز 65 درصد قبوض برق در تهران زیر 30 هزار تومان است، برنامه ریزی و سرمایه گذاری میتوانست زمان خاموشیها را کمتر کند، قبلا خاموشیها بیشتر مشمول صنایع میشد اما امسال برق خانگی نیز دچار مشکل شد، این مسئله ممکن است تا جایی پیش برود که در زمینه پرورش طیور و نگهداری مواد غذایی فاسدشدنی نیز دچار آسیب شویم.
برق صنعتی زیرساختی که از خوراک هم مهمتر است
وی تاکید کرد: باید بدانیم برق چقدر در زندگی مردم اهمیت دارد و ما چقدر به این مهم اهمیت دادهایم، برق زیرساختی است که از گندم و خوراک هم واجبتر است، اما طی سالها به آن بی توجهی شده است، مثلا یکی از مشکلات دیر پرداخت کردن پول پیمانکاران است که انگیزه لازم را برای ادامه کار گرفته است، ریشه همه اینها هم به اقتصاد انرژی بر میگردد به جای اینکه سرمایهها تبدیل به ارزش افزوده برای مردم شود سرمایه را از جیب مردم به اسم اینکه سوبسید میدهیم، بر میداریم، این هنر حکومتها نیست که داشتههای مردم را بگیرند هنر این است که داشتههای مردم چند برابر شده و به جیب خودشان برگردد.
پول برق را بابت هدفمندی برنداریم
دبیر کل فدراسیون صادرات انرژی گفت: در حال حاضر یکی از راه حلها در شرایط فعلی این است که از کشورهای شمالی که برق بیشتری دارند و زمان پیک مصرف آنها با ما فرق دارد برق بخریم، باید پروژههایی را که از پیشرفت 90 درصدی عبور کردهاند، به سرانجام برسانیم، ضمن اینکه قرار نبود از پول برق بابت یارانهها بردارند این پول باید خرج خود این صنعت میشد که این مشکل از سازمان برنامه و بودجه است.
منبع: ایلنا