کد خبر: ۵۳۵۴۸۶
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۷

گردشگر جاسوس نیست، برکت است/ چرا دانشگاه‌های ترکیه با صندلی کمتر از ما جلو زدند؟

معضلات متعددی که در زمینه گردشگری، هتلداری، جذب گردشگر و مواردی از این دست وجود دارد در همایش" نقش مهمانپذیری و هتل‌ها در صنعت گردشگری اصفهان" مورد بررسی قرار گرفت.
آفتاب‌‌نیوز :
همایش" نقش مهمانپذیری و هتل‌ها در صنعت گردشگری اصفهان" از سوی جهاددانشگاهی واحد اصفهان و با حضور فعالان بخش گردشگری، هتل‌داری، بوم‌گردی و دانشجویان در تالار دکتر شریعتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد.

در این همایش داریوش اسماعیلی،  معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان اظهار کرد: پیرامون "هتلداری و مهمانپذیری" و نقش آن در صنعت گردشگری باید موضوعات و چالش‌های اصلی مورد بررسی و کنکاش قرار گیرد. از جمله چالش‌های اصلی، سرمایه‌گذاری، آموزش و مدیریت، بوم‌گردی، ارتقا و برندسازی و صنایع وابسته هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.

وی با بیان اینکه صنعت "گردشگری و هتلداری"  پس از صنعت "نفت"  و " خودرو " دومین صنعت مهم در جهان شناخته می‌شود، افزود: باید به مسائل و مشکلات صنعت گردشگری ورود پیدا کرد و مشکلات آن را احصا کرد. مشخص نبودن متولی اصلی این صنعت، اختلافات موجود در قوانین و ضوابط ستاره‌دهی و قیمت‌گذاری، موازی کاری و عدم هماهنگی مراجع ذیربط در این حوزه و عدم حضور بخش خصوصی در تصمیم‌گیری‌ها و اجرای ناقص اصل ۴۴ در خصوصی‌سازی از جمله مشکلات اساسی صنعت گردشگری محسوب می‌شوند.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان ادامه داد: توجه ناکافی به اقامتگاه‌های بوم‌گردی و لزوم فعالیت شبکه‌ای آن‌ها و همچنین حرکت در جهت تبلیغات و معرفی آن‌ها در سطح بین المللی و ایجاد اشتغال و درآمد پایدار برای روستاییانی که در این وضعیت خشکسالی منابع درآمدی حاصل از کشاورزی و باغ‌هایشان با تهدید جدی مواجه شده است از مواردی است که باید جدی گرفته شود.

برای رشد گردشگری کشور نیازمند آموزش هستیم

همچنین مسعود صرامی (مدیرعامل یک شرکت فعال در این بخش) اظهار کرد: باید گذشته را فراموش و برای آینده بهتر تلاش کنیم. باید امکاناتی را مهیا کنیم تا فردای فرزندانمان را بسازیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه امروز جامعه را ناامیدی فراگرفته است، افزود: جامعه ناامید نمی‌تواند فردای بهتری ایجاد کند، باید از شعار ها عبور کنیم؛ امروز اصفهان جایگاه اول گردشگری را ندارد و کشور ما، کشور اول گردشگری نیست، چون ما اخلاق را رعایت نمی‌کنیم و در این زمینه اول نیستیم و از اخلاق چیزی باقی نمانده است این در حالیست که مهمانپذیری بخشی از اخلاقیات ما در گذشته بوده است.

این کارآفرین نمونه ادامه داد: مدیرکل میراث فرهنگی به تنهایی نمی‌تواند کاری از پیش ببرد باید همه دست به دست هم دهیم تا پیش برویم. این کشور زمانی درست می‌شود که دست خلافکاران آن رو شود.

صرامی تصریح کرد: آموزش در هر کاری کمک‌کننده است و ما برای رشد گردشگری کشور نیازمند آموزش هستیم.

اگر ما صد هتل پنج ستاره هم بسازیم همه گردشگران دنیا به سوی ایران هجوم نمی آورند

همچنین فریدون اللهیاری -مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان -با بیان اینکه خوشحالم که جهاد دانشگاهی به حوزه گردشگری ورود پیدا کرده است، اظهار کرد: امروز نگاه به سفر به عنوان اشتغال و به عنوان درآمدهای ارزی است و ابعاد اجتماعی در آن بسیار مهم است و ارتقا فرهنگ پذیرش مسافر یکی از ارکان اصلی گردشگری است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با بیان اینکه اگر ما صد هتل پنج ستاره هم بسازیم همه گردشگران دنیا به سوی ایران هجوم نمی آورند، تصریح کرد: نیازمند ارائه قابلیت‌ها و ظرفیت‌های کشور به جهانیان هستیم. بازاریابی در حوزه گردشگری باید در کشور تقویت و به کشورهای دنیا برای آموزش دقت شود.

الهیاری ادامه داد: با حضور دولت تدبیر و امید آمار حضور گردشگران پنج برابر افزایش داشته است، هر چند که شاید شرایط عالی نبوده، اما سیگنال‌های موجود نشان می‌دهد که دیپلماسی تا چه اندازه می‌تواند بر صنعت گردشگری موثر باشد.

همچنین قدرت الله نوروزی در این همایش اظهار کرد: اصفهان شهری جهانی، خلاق و شهری است با بستر آثارهای فرهنگی تاریخی که اگر بتوانیم درست ساماندهی کنیم اقتصاد شهر را می‌توانیم با آن پیش ببریم.

شهردار اصفهان ادامه داد: نه تنها از لحاظ هتل و زیرساخت بلکه از لحاظ فرهنگی هم باید گردشگر پذیر شویم و باید زیرساخت‌های فرهنگی، امنیتی، آسایشی و آرامشی را فراهم کنیم.

نوروزی تصریح کرد: نباید از تبعات خیال‌بافی برخی از افراد به چهارباغ عباسی اصفهان و حضور توریست و افراد در آن بترسیم، منشأ تامین امنیت، شور و نشاط در چهارباغ همین حضور توریست و مردم است و اصلاً عامل تضعیف امنیت نیست.

چالش‌های گردشگری تبدیل به ابرچالش شده است

همچنین علی اصغر رضایت- استاد دانشگاه در حوزه گردشگری- با تاکید بر اهمیت رفتار مناسب و اخلاق‌مدار با گردشگر، اظهار کرد: چالش‌ها در حوزه گردشگری در سال‌های گذشته وجود داشته است تا جایی که امروز به ابر چالش تبدیل شده است. اگر سی سال پیش صنعت گردشگری در کشور مورد مهر واقع می‌شد امروز این سیستم راحت تر و روان تر به مقصد می‌رسد.

وی افزود: برخی مقامات تصور می‌کنند گردشگر جاسوس است. به آن ها می‌گویم گردشگر نه‌تنها جاسوس نیست بلکه برکت برای کشور است. در شعار دادن خوب هستیم ولی این شعار باید به جایی برسد و واقعیت پیدا کند در این مسیر ضعیف عمل کرده ایم.

این استاد دانشگاه در حوزه گردشگری ادامه داد: در گفتار هتل‌داری یک صنعت محسوب می‌شود، اما در پرداخت مالیات "تجاری" محسوب می‌شود. ما فرهنگ را باید با آموزش در بحث گردشگری ارتقا دهیم، وضعیت سرویس‌های بهداشتی باید بهبود یابد، در بحث خوراک نیز باید آموزش ببینیم.

آموزش را فراموش کرده‌ایم

همچنین رحیم یعقوب زاده-رییس مرکز گردشگری علمی – فرهنگی دانشجویان ایران- اظهار کرد: در موضوع گردشگری و هتل داری آموزش را فراموش کرده‌ایم در حالی که این صنعت نیازمند آموزش‌های متعدد و به روز است.

وی افزود: من مطمئن هستم که ظرفیت تحصیلی ما نسبت به کشور ترکیه بسیار بالاتر است، اما سوال اینجاست که چرا ما از این ظرفیت استفاده نمی‌کنیم اما آنها با تعداد کمتر صندلی دانشگاهی بسیار جلوتر هستند.

رییس مرکز گردشگری علمی – فرهنگی دانشجویان ایران به فعالیت های جهاد دانشگاهی در حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت: جهاد دانشگاهی علاوه بر فعالیت‌های آموزشی خود در زمینه گردشگری، تاکنون ۴۰۰ بازدید نیز در سراسر کشور برگزار کرده و به صورت عملیاتی به حوزه گردشگری ورود پیدا کرده است.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، یعقوب زاده خاطرنشان کرد: همچنین برنامه داریم تا از دانشجویان کشورهای خارجی دعوت کنیم تا در بازدیدها شرکت کنند و در این رابطه با سفرای برخی از کشورها در ایران مذاکره کرده ایم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین