کد خبر: ۵۴۳۳۱
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۸۵ - ۱۹:۳۱
آیا دولت سینیوره سرنگون خواهد شد؟

آخرین اخبار از تنش‌های سیاسی لبنان

آفتاب‌‌نیوز :

هزاران طرفدار حزب‌الله دومین شب متوالی را نیز در چادرهایی که در خیابان‌های بیروت برپا شده‌ بود به صبح رساندند. فاصله آنها با محل سکونت نخست‌وزیر به‌قدری کم است که مطمئنا فواد سینیوره صدای همهمه آنها را می‌شنود. «احمد کایلو» از جوانان پرشور طرفدار حزب‌الله در حالی‌که روی چمن یک بلوار منتهی به میدان آزادی بیروت نشسته به موثر بودن این شیوه کاملا باور دارد: «ما نمی‌گذاریم او و وزیرانش بخوابند، ما با سروصدای‌مان او را اذیت خواهیم، ما نه یک‌ماه که برای یک یا دو سال هم می‌توانیم اینجا بمانیم». 

«حسین حاج حسن» از نمایندگان حزب‌‌الله در پارلمان لبنان نیز به «پیروزی» کاملا امیدوار است: «ما به مردم لبنان اطمینان می‌دهیم که تغییرات بزرگی در راه است. تشکیل دولت وحدت ملی یک آرزو نیست، یک هدف است و انشاالله به زودی محقق خواهد شد».

اما فقط شیعیان نیستند که می‌خواهند سینیوره را سرنگون کنند. مراسم دعای روز یکشنبه در کلیسای سنت‌جورج بیروت در شرایطی برگزار شد که محوطه بزرگ کلیسا شاهد حضور طرفداران نارنجی پوش حزب «جنبش میهن‌پرستان آزاد» بود، حزبی که ارگان میشل عون جنگ‌سالار معروف سالهای سیاه لبنان به حساب می‌آید. اما هم شیعیان طرفدار حزب‌الله و هم مسیحیان پشتیبان میشل‌عون در موج جدید اعتراضات خیابانی خود به‌جای نشان‌‌های حزبی پرچم لبنان را در دست گرفته‌اند تا نمادی باشد برای علاقمندی آنها به حفظ اتحاد و همبستگی کشور.

اما در مقابل رهبران احزاب حامی دولت ضمن درخواست حفظ آرامش و خویشتنداری از طرفداران خود، آنها را از حضور در خیابان‌های بیروت منع کرده‌اند. نخست‌وزیر سینیوره و دولت وی از پشتیبانی آشکار تعداد زیادی از کشورهای غربی و عربی برخوردارند و ظاهرا مطمئن هستند که دولت با چنین اقداماتی سرنگون نخواهد شد، امری که درستی با نادرستی آن فقط با گذشت زمان ثابت خواهد شد.

اما در بین مردمی که در این‌سو یا آن‌سوی مجادله سیاسی کنونی نیستند درباره هدف قدرت‌نمایی مشترک حزب‌الله و میشل عون اختلاف نظر وجود دارد، برخی می‌گویند که آنها می‌خواهند دولت را سرنگون و قانون اساسی جدیدی بنویسند که قدرت‌سیاسی را مطابق با واقعیت‌های کنونی جمعیت کشور تقسیم کند. اما برخی دیگر معتقدند هدف نهایی آنها به دو موضوع اساسی محدود می‌شود؛ نخست اینکه بتوانند با کسب حق رای وتو بتوانند تصمیمات کابینه‌ای که اکثر آن را سیاستمداران ضد‌سوری تشکیل می‌دهند مطابق میل خود کنترل نمایند و دوم اینکه تشکیل دادگاه بین‌المللی برای محاکمه متهمین قتل رفیق حریری نخست‌وزیر سابق این کشور را از دستور کار دولت خارج کنند.

خبرنگار رویتر در خاتمه گزارش‌اش می‌نویسد: برای بسیاری از لبنانی‌ها واقعا اینکه چه‌کسی پیروز این میدان باشد مهم نیست، ولی آنها نگران هستند چون که می‌دانند یک اشتباه می‌تواند به تنش‌های فروخفته بین شیعیان و سنی‌ها دامن بزند و در میان احزاب مسیحی نیز اختلاف بزرگی برای رسیدن به قدرت وجود دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین