آفتابنیوز : 
در اين حال پيونگ يانگ در پي به دست آوردن تضمين امنيتي آمريكا در مورد حكومت كيم جونگ است و ديدار روز 13 مي ميان مقامات اين دو كشور از تمايل آمريكا براي اين كار خبر داد. آمريكا دريافته كه كره شمالي كشوري مقتدر است و از اين رو قصد حمله به اين كشور را ندارد.
اما مسأله اينجاست كه رهبر كره چگونه به اين سياست پاسخ مي دهد. در صورت برخورد منفي و امتناع از مذاكره، نظر آمريكا سخت تر شده و سبب واكنشي چون ارجاع پرونده هسته اي كره به شوراي امنيت خواهد شد.
از سوي ديگر حضور كره در مذاكره مبني بر تمايل اين كشور به كنار گذاشتن سلاح هاي هسته اي نخواهد بود چنانكه اين موضوع از اقدامات پيشين اين كشور مشخص است.
اين در حالي است كه مشغوليت آمريكا به موضوع عراق اجازه داد كه كره شمالي سلاح هاي هسته اي خود را گسترش دهد. كره شمالي هم اعلام كرد كه اين كار را براي اهداف دفاعي انجام مي دهد. اما اگر غير از اين باشد و اين كشور تبديل به كشوري هسته اي شود، تأثير بسياري بر امنيت جهاني خواهد گذاشت و تهديدي جدي براي ژاپن به شمار خواهد آمد.
بدين ترتيب اگر كره شمالي چنين توانايي را كسب كند، كشورهايي چون ژاپن، كره جنوبي و تايوان نيز در پي كسب سلاح هاي هسته اي خواهند بود كه در نهايت سبب بروز نتايج نامطلوبي براي منافع امنيت ملي آمريكا خواهد شد.
تنها چيزي كه باقي مي ماند، احتمال آزمايش هسته اي كره شمالي است و چين كه بزرگترين تأمين كننده تسليحات اين كشور است، با اين كار مخالف است.
پس در اين صورت كره شمالي با اين كار حمايت چين را از دست مي دهد: چيزي كه در مذاكره با آمريكا به شدت به آن نياز دارد. اكنون ديگر به چين بستگي دارد كه بتواند كره شمالي را از اين كار باز دارد، از اين رو چين در برابر آزموني سخت در حوزه ديپلماتيك خود قرار دارد.