آفتابنیوز : عباسعلی پوربافرانی، درباره افزایش سه برابری قیمت ارز مسافرتی، اظهار کرد: در ابتدا باید سفرها را تفکیک کنیم چراکه نمیتوانیم یک نسخه واحد برای تمام سفرها بپیچیم. برخی سفرها تحصیلی، زیارتی و درمانی هستند و فرد ناچار است که به این سفرها برود. اعتقاد داریم این نوع سفرها و به خصوص سفرهای درمانی باید حمایت شوند چرا که برای خوشگذرانی نیستند.
وی افزود: بنابراین این نوع سفرها باید از سوی دولت حمایت شوند تا فرد دچار مشکل نشود. سفرهای زیارتی معنوی هستند و باید افراد را حمایت کرد. برخی سفرها تجاری هستند و فرد ناگزیر است کالا به کشور وارد کند. نمیتوانیم یک نسخه واحد برای فردی که برای تجارت یا زیارت به سفر میرود بپیچیم و یک نوع ارز در نظر بگیریم. اگر تفکیک انجام شود منطقی است، اما اگر برای انواع سفرها یک ارز واحد در نظر گرفته شود با این سیاست موافق نخواهیم بود چرا که عدالت را به هم میزند.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: البته باید زیرساختها نیز درست باشد که اگر ارز آزادمان با ارز مبادلاتی و دولتی متفاوت است باید زیرساخت هم فراهم باشد که بتوانیم این تفکیک را انجام دهیم که موجب سوء استفاده نشود. پس باید زیر ساختهایمان درست باشد و هم ارز به اهلش داده شود.
پوربافرانی تصریح کرد: برای گردشگری هدف این است که جذابیتهای ایران را آنقدر زیاد کنیم که گردشگران برای سیاحت به کشور بیایند. اما اینکه ایرانیها برای سیاحت به دیگر کشورها بروند با توجه به اینکه جاذبههای زیادی در داخل داریم منطقی به نظر نمیرسد. باید مشوقهای داخلی داشته باشیم تا گردشگر خارجی جذب شود و گردشگر داخلی هم بتواند از مواهب کشور استفاده کند.
نماینده مردم نایین و خور و بیابانک در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در برخی از کشورها که گردشگرانمان وارد آن کشور میشوند عملاً استفاده آنچنانی حاصل نمیشود، اما اگر در داخل کشورمان سیاحت کند استفاده بیشتری میبریم. سازمان گردشگری برای کسانی که قصد دارند به خارج از کشور بروند باید تدبیری بیندیشد که چقدر نیاز است گردشگر به خارج از کشور سفر کند و این سفرها چه مزایایی برای فرد و کشور خواهد داشت.
این عضو فراکسیون مستقلین مجلس در پاسخ به این سؤال که اگر ارز مسافرتی همان ۴۲۰۰ تومان باقی میماند بهتر نبود؟ گفت: تا زمانی که برای تأمین کالاهای اساسی و دارو مشکل داریم دلیل ندارد برای ارز مسافرتی نرخ ۴۲۰۰ تومان تعیین کنیم. البته اگر وضعیت عادی باشد و در حوزه ارزی مشکلی نداشته باشیم طبیعتاً دوست داریم تمام افراد از ارز ارزان استفاده کنند، اما وقتی نیازها را اولویتبندی میکنیم و تأمین کالاهای اساسی و دارو در اولویت اول قرار میگیرند قطعاً گردشگری در اولویت نیست.
پوربافرانی خاطرنشان کرد: همچنین ارز ارزان را باید به تولید کنندگان و کسانی که قصد دارند در حوزه گردشگری فعالیت کنند و گردشگر جذب کنند اختصاص دهیم.
ایسنا