آفتابنیوز : 
روزنامه «تایمز» در بررسی سیاستهای مسکو در مقابل برنامه هستهای ایران به این پیچیدگی اشاره میکند و مینویسد: روسیه علیرغم افزایش نگرانی غرب در مورد برنامه هستهای ایران اوایل سال آینده میلادی عرضه سوخت هستهای به ایران را آغاز میکند. سرگئی شماتکو رئیس اتم استوری اکسپورت هفته گذشته اعلام کرد آمادگی لازم برای ارسال سوخت هستهای به ایران از ماه آینده شروع میشود و پیشبینی میشود اولین محموله سوخت هستهای اوایل بهار به ایران برسد.
به نوشته تایمز، «این مساله باعث نگرانی کشورهای غربی شده که در حال حاضر تلاش میکنند کرملین را به قطع همکاری هستهای با تهران متقاعد کنند. این نگرانی با اظهارات محمود احمدینژاد رئیس جمهور ایران مبنی بر آمادگی این کشور برای انتقال تکنولوژی هستهای به کشورهای همسایه افزایش یافته است.
البته اگر هر کشور دیگری به غیر از ایران طرف معامله روسیه بود، چنین نگرانیهایی بیمورد بود، چرا که پروسه نقل و انتقالات هستهای تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی صورت میگیرد. اما در مورد تهران آمریکا و اروپا میترسند که ایران راهی برای استفاده از سوخت مصرف شده در نیروگاه بوشهر در جهت ساخت سلاح اتمی پیدا کند».
یک دیپلمات اروپایی در گفتوگو با تایمز گفته است «روسها بازی پیچیدهای را در پیش گرفتهاند. بنا به گفته وی معامله با تهران هم برای روسیه سودمند است و هم میتواند به افزایش نفوذ مسکو در تهران بینجامد». این دیپلمات افزوده است: روسیه از یک سو به ایران فرصت ساخت سلاح اتمی را میدهد و از سوی دیگر این مساله بیش از هرکس به ضرر خود آنها تمام میشود. روسها اگرچه وارد یک بازی زیرکانه شدهاند اما همانقدر هم بازی خطرناکی را شروع کردهاند. همین ارزیابی باعث شده همچنان امکان متوقف کردن محموله سوخت هستهای به ایران از سوی روسیه وجود داشته باشد.
در ادامه این تحلیل آمده است: «روسها با استفاده از فرصت بدست آمده یعنی بررسی قطعنامه تحریم ایران، توانستهاند آمریکا و اروپا را به مستثنی کردن پروژه بوشهر از تحریمهای اعمالی علیه ایران متقاعد کند. ایلان برمن کارشناس شورای سیاستخارجی آمریکا معتقد است واشنگتن به این دلیل با این مساله موافقت کرد چون فکر میکرد تنها راه کسب حمایت روسیه برای اعمال تحریم علیه ایران معامله با مسکو در مورد پروژه بوشهر است. از اینرو به نظر میرسد روسها با زیرکی سعی در امتیاز گرفتن از ایران و غرب دارند. آنها با استفاده از نگرانیهای جامعه جهانی درخصوص برنامه هستهای تهران و ارجاع این مساله به شورای امنیت سعی دارند، پروژه بوشهر را از زیر فشار آمریکا خارج کنند و از سوی دیگر با حمایتهای لفظی از برنامه هستهای ایران در تلاش برای توجیه دیرکرد خود در تکمیل پروژه بوشهر هستند».