آفتابنیوز : رئیسجمهور این هفته وزرای پیشنهادی «اقتصاد»، «تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، «صمت» و «راه و شهرسازی» را به مجلس معرفی کند. تغییراتی در کابینه که مدت ها صحبت هاش بود گویا قرار است به این شکل عملیاتی شود اما آیا نظر رئیس جمهور، مطابق انتظار نمایندگان مجلس هم هست؟
بهروز نعمتی می گوید:من پیشگو نیستم ولی برخی گزینه هایی که مطرح هستند امکان دارد با تلاطم های جدی در مجلس مواجه شوند.
مشروح گفتگو با بهروز نعمتی را در ادامه بخوانید.
****
4 وزیر پیشنهادی امروز به مجلس معرفی می شوند؟
خیر، زمان معرفی وزرا پیشنهادی مشخص نیست، البته اگر امروز بگویند، برنامه هفته بعد نمایندگان برای سرکشی به حوزه های انتخابیه یک هفته به تعویق می افتد.
تغییرات کابینه را چه طور ارزیابی می کنید؟
امیدوارم تغییرات تبدیل به احسن باشد و با این اتفاق کابینه جوان تر شود.
در رسانه ها مطرح است که آقای شریعتمداری برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مجلس معرفی می شود، آیا جابه جایی او از وزارت صمت به وزارت کار مصداق جوان سازی یا کارآمدسازی خواهد بود؟
تا الان طرح نام های زیادی برای این وزارتخانه مطرح هستند که همه گمانه زنی محسوب می شود و هیچ کدام را نمی توان قطعی دانست. زمانی می توان صحبت کرد که نامه رسمی رئیس جمهور به مجلس بیاید.
آقای روحانی با مجلس هم برای انتخاب گزینه هایش مشاوره کرده است؟
من بعید می دانم مشورتی باشد. حالا شاید با فرد یا با کسانی بخواهند مشاوره کنند اما در مجموع رئیس جمهور برای انتخاب وزرا از اختیارات خودش استفاده می کند.
اختیار انتخاب وزیر با رئیس جمهور است اما از باب اینکه فضای مجلس در انتخاب گزینه بهتر دستش بیاید، آیا آقای روحانی با مجلس مشاوره کرده است؟
اطلاعی ندارم و بعید می دانم اتفاقی افتاده باشد.
خودتان انتظار داشتید، رئیس جمهور وزرای بیشتری را علاوه بر وزارتخانه های راه و صمت تغییر دهد، یا معتقدید تغییر در همین دو وزارتخانه کفایت می کند؟
من فکر می کنم براساس گفته دوستان دولتی، آقای رئیس جمهور در 3-4 جا یکسری مشکلات را دارد. معتقدم باید افراد توانمند، خوشفکر و با ریسک پذیری بالا معرفی شوند. افرادی که واقعا بتوانند تحول ایجاد کنند. سیستم های اداری ما با یک عدم تحول و یک عدم تحرک مواجه هستند، آقای رئیس جمهور باید بیشتر دنبال آدم های تحول گرا باشد تا آدم هایی که فقط ژنرالاند. فکر می کنم ژنرال ها خوبند اما بهتر است افراد تحولگرا، جسور، خوش فکر، صاحب برنامه، وقت گذار و پیگیر معرفی شوند.
گزینه هایی که هم اکنون برای تصدی وزارتخانه های «اقتصاد»، «تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، «صمت» و «راه و شهرسازی» مطرح هستند، با شاخصه هایی که نامبردید همخوانی و تطابق دارند؟
اینها گزینه های گمانه ای هستند. مثلا برای وزارت اقتصاد آقای نیلی، آقای مجید قاسمی و آقای دژپسند مطرح هستند که هر کدام اینها تفاوت جدی با هم دارند و ترازهای شان با هم خیلی فرق می کند. مثلا آقای نیلی یک آدم خوشفکر است و شرایط خاص خود را دارد. آقای قاسمی در عمل ثابت کرده یکسری پتانسیل ها را می تواند به مجموعه ها تزریق کند. آقای دژپسند خصیصه های دیگری دارد.
امکان دارد که چهار وزیر پیشنهادی از مجلس رأی اعتماد نگیرند و رئیس جمهور مجبور شود دوباره افراد دیگری را معرفی کند؟
نمایندگان حق انتخاب دارند و باید به یک حجت شرعی برسند تا به کسی رأی دهند. من پیشگو نیستم ولی برخی گزینه هایی که مطرح هستند امکان دارد با تلاطم های جدی مواجه شوند.
بعد از دو استیضاح و سئوال از رئیس جمهور؛ مطرح شد که روابط بین مجلس و دولت سرد شده و دیگر مثل گذشته همکاری گرمی با یکدیگر ندارند، فکر می کنید از این به بعد چه اتفاقی بیفتد، آیا مجلس نسبت به دولت تغییر راهبرد داده است؟
مجلس، دولت و قوه قضائیه روابط خوبی با هم دارند. فکر نمی کنم موضوعات این شکلی خیلی اثرگذار باشد. آقای روحانی، آقای جهانگیری و دیگر اعضای دولت خود سابقه نمایندگی مجلس را داشتند بنابراین شأن و جایگاه مجلس را می دانند. همانطور که دولت اختیاراتی دارد حتما مجلس نیز اختیاراتی دارد بنابراین فکر نمی کنم این اتفاقات باعث کدورت و کاهش ارتباطات شود.
منبع: نامهنیوز