آفتابنیوز : اخراج دوباره مهاجم نه چندان منضبط استقلال از میدان و كارتهاى قرمز قبلى كه آبىها طى این فصل گرفتهاند و كارتهاى زرد بیشترى كه شامل حالشان شده است این پرسش را به ذهن مىآورد كه كنترل رفتار آنان با كیست و اولین پاسخى كه مىگیرید (حوادث فصل به شما گوشزد مىكند) این است كه قطعاً این كار با صمد مرفاوى نیست و بهتر بگوییم او از عهده چنین كارى برنمىآید.
وقایع روز یكشنبه (مسابقه با سایپا) دقیقاً نشانگر این حقیقت بود. مرفاوى به رغم تلاشى كه در این روز صورت داد نتوانست از حجم برخوردها در داخل زمین بكاهد و درگیرى فكرى با على دایى تقریباً در تمام طول مسابقه به نوعى برقرار بود. شاید هم حجب و حیاى مرفاوى كه اصولاً مربى تندخویى نیست او را از برقرارى اصول انضباطى و سختكوشى در این زمینه باز مىدارد.
وقتى سن او چندان متفاوت با سن كاپیتان تیمش نیست و برخلاف امیر قلعهنویى به رفتارهاى محكم و تند مشهور نیست، بدیهى است كه تعدادى از بازیگران تیم حرف او را در مورد مسائل انضباطى نخوانند و آن را رعایت نكنند و وعدهاى هم كه او درخصوص سر به راه كردن اكبرپور داده به نظر غیرقابل اجرا مىآید زیرا نه از مرفاوى تا به حال قاطعیتى در این خصوص دیده شده است و نه استقلال در شرایطى است كه با چشم پوشى از یكى از معدود سلاحهاى تهاجمى كار گشایش مصالح انضباطى را بر منافع فنى خود ارجح بدارد و مهرهاى را كنار بگذارد كه در صورت غیبتاش در میدان اندك توانایىهاى تهاجمىاش هم رنگ مىبازد.
با این حال توقع از بازیكنان استقلال بسیار بیش از این است و اگر مرفاوى متهم به برخوردهاى سست و غیرقاطع با شاگردانش شود باید پرسید كه چرا برخى از شاگردان او منافع تیمى را بر برخوردهاى احساسى خود ارجح نمىدارند. از محمود فكرى با آن سن و سابقه و كسوت انتظار بسیار بیش از اینها است و اگر سیاوش را متهم به جوانى و كم فكرى كنیم چگونه مىتوانیم فكرى ۳۷ ساله را نیز از همین دیدگاه بنگریم؟
مسأله فقط بازى اخیر با سایپا نیست. او بارها فوتبال محكم و قدرتمندانه را (كه به خودى خود یك حسن است) با خشونت اشتباه گرفته و اگر لطف داوران شامل حال او نمىشد بسیار بیش از این كارتهاى زرد و قرمز مىگرفت.
او بازیكن متعصب، محكم و ارزشمندى است و بهرههاى حضورش سالها به استقلال رسیده است اما حقیقت آن است كه خشونت ذاتى موجود در بازى یك مدافع یك چیز است و آسیب رسانى جدى به حریفان چیزى دیگر و فكرى گاهى این ۲ را با هم اشتباه مىگیرد و مشكل ساز مىشود.
مربیان استقلال و كادر فنى این تیم باید بر رفتارهاى تند رایج شده در این تیم را مهار كنند و در غیر این صورت بیش از اینها ضرر خواهند كرد. تیمى كه قهرمان فصل پیش و مدعى قهرمانى امسال است، نمىتواند این همه كارت بگیرد و در كورس قهرمانى بماند.
رواج بىانضباطىها در استقلال كنونى به حدى رسیده است كه حتى در جریان تجربیات هم بازیكنان این تیم به یكدیگر مى پرند و گاه گلاویز مى شوند و حتى اگر حرف دایى درخصوص دشنام دادن آبىها به یكدیگر صحت نداشته باشد آمار زیاد خطاها و كارتهاى این تیم و به خصوص اخراجهاى این فصل حاكى از آن است كه عنصر انضباط و نظم در تیم فعلى این باشگاه جایگاه شامخى ندارد و شاید به این نتیجه برسیم كه در دوره كار قلعهنویى این مسأله بیشتر و بهتر رعایت مىشد و مربیان كنونى در این خصوص یا كم توجهاند یا زورشان به بازیكنان نمىرسد.
بد نیست آبىها كه به كرات سایر عوامل را در ناكامىهاى این فصلشان دخیل دانستهاند در رفتار خویش كنكاش و از خود بپرسند كه آیا برخى كارهایشان در طول مسابقهها زیبنده و برابر با مقررات بوده است یا خیر.
استقلال امسال از فصول گذشته محكمتر به لحاظ جسمانى قوىتر و كلاً یك تیم فیزیكىتر و جنگندهتر نشان داده زیرا مجبور بوده است كمبودهاى فنىاش را از طریقى پوشش دهد ولى وقت این طرز برخورد و خط مشى به خشونت و در نهایت ازدیاد اخراج ها و مشكلاتى از این دست بیانجامد باید در صحت آن شك كرد و آن را مقدمهاى بر روزهاى بدتر و ناموفقتر دانست و براى حل و رفع آن طرحى نو ریخت.
نویسنده: وصال روحانی