آفتابنیوز : مقامات اسرائیلی تصمیم شرکت آمریکایی ایربیاَنبی، سایت اجاره اقامتگاه به مسافران در سراسر جهان، در حذف شهرکهای ساخته شده در مناطق اشغالی کرانه باختری از فهرست خود را "شرمآور" خواندند.
به گزارش آفتابنیوز؛ بی بی سی نوشت: وزیر جهانگردی اسرائیل گفته است که از طریق صاحبان آپارتمانها علیه این شرکت آمریکایی اقدام حقوقی انجام خواهد شد. شرکت ایربیانبی، میگوید این تصمیم را به این دلیل گرفته، چون شهرکسازیها در "کانون" درگیرهای میان اسرائیل و فلسطینیها قرار دارد.
ایربیاَنبی یک وبسایت که کمک می کند تا کاربران خانه هایشان را به گردشگران اجاره دهند.
این تصمیم که حدود ۲۰۰ مورد اجاره را شامل میشود، با استقبال گسترده فلسطینیها و طرفدارنشان رو به رو شد.
پس از پیروزی در جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷، اسرائیل ۷۰ کیلومتر مربع از کرانه باختری و بخش شرقی بیتالمقدس را ضمیمه خاک خود کرد. ۲۸ شهر و روستای فلسطینی جزو این مناطق بودند.
پس از چهاردهه شورای امنیت سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامهای، شهرکسازیهای اسرائیل در این سرزمینهای اشغالی را غیرقانونی اعلام کرد و خواهان توقف شهرکسازیها شد.
گروه دیدبان حقوق بشر که در زمینه آزادیهای مدنی فعالیت میکند این تصمیم ایربیانبی را "گامی مثبت" ارزیابی کردند و از سایر شرکتهای فعال در زمینه جهانگردی خواستند که از چنین اقدامی پیروی کنند.
شرکت ایربیانای، پیش از این به دلیل قرار دادن آپارتمانهای شهرکهای اسرائیلی در مناطق اشغالی در فهرست اجاره خود، مورد انتقاد مقامات فلسطینی و فعالان حقوق بشر قرار گرفته بود.
دیدبان حقوق بشر نوشت: بعد از دو سال مذاکره دیدبان حقوق بشر با شرکت ایربیانبی درباره اجاره دادن در شهرکهای غیرقانونی اسرائیل، این تصمیم یک پیشرفت است
مقامات و سازمانهای اسرائیلی به شدت این اقدام را محکوم کردند. شورای یشا، که نماینده سازندگان شهرکهای اسرائیلی است، شرکت ایربیانبی را به "جهتگیری سیاسی متهم کرد و اعلام کرد: "این تصمیم یا به دلیل یهودیستیزی بوده یا تسلیم در برابر تروریسم و یا هردو."
مرکز سایمون ویزنتهال، یک گروه حقوق بشری یهودیان که مرکزش در آمریکاست از یهودیان سراسر جهان خواست که به دلیل این تصمیم شرکت ایربیانبی را بایکوت کنند.
ساختن شهرکهای یهودینشین در اراضی اشغالی فلسطینی یکی از مسائل عمدهای است که مذاکرات صلح را با مانع روبرو کرده است.
حدود نیم میلیون یهودی در ۱۴۰ شهرکی زندگی میکنند که اسرائیل در زمینهایی ساخته است که پس از سال ۱۹۶۷ در کرانه باختری رود اردن و بیتالمقدس شرقی اشغال کرده است. این شهرکها مطابق حقوق بینالملل غیرقانونی محسوب میشوند، اما اسرائیل این مساله را قبول ندارد.