آفتابنیوز : اعضای دولت ترامپ در این ارتباط هم با مقام های کشورهایی همچون ژاپن، ایتالیا و آلمان گفت وگو کرده و هم نشستهایی مشورتی با ارائهدهندگان خدمات اینترنت و شبکه در این کشورها داشتهاند.
منابع خبری به وال استریت ژورنال گفتهاند که آمریکا حتی در حال بررسی امکان ارائه کمک مالی به شرکتهایی است که درخواست این کشور برای عدم استفاده از تجهیزات هواوی را اجابت کنند.
به نوشته این رسانه، از عمده نگرانیهای کاخ سفید، استفاده از این تجهیزات و خدمات در کشورهایی است که نظامیان آمریکایی در آن پایگاه نظامی دارند.
در همین ارتباط اخیرا شبکه خبری بلومبرگ هم در گزارشی، این احتمال را مطرح کرده بود که در تجهیزات سختافزاری چینی مورد استفاده توسط شرکتهای آمازون و اپل، تراشههای بسیار کوچکی جاسازی شده باشند که امکان جاسوسی از این شرکتها را فراهم کنند.
چندماه پیش هم نهادهای اطلاعاتی آمریکا از مردم این کشور خواسته بودند که تلفنهای همراه شرکتهای چینی مانند هواوی و ZTE را خریداری نکنند.
انتشار این گزارشها در شرایطی است که آمریکا و چین در ماههای گذشته درگیر یک جنگ تجاری همهجانبه بودهاند و اقدامات اخیر مقام های آمریکایی می تواند در راستای تشدید فشارها علیه پکن باشد.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا از زمان رقابتهای انتخاباتی تاکنون، بارها به روابط تجاری آمریکا با چین خرده گرفته و منتقدان سرسخت سیاستهای اقتصادی این کشور را به سمتهای مهمی در وزارت بازرگانی و دفتر نمایندگی آمریکا در امور تجاری گماشته است.
این موضوع موجب طرح شایعاتی درخصوص جاسوسی چینیها از ترامپ برای آشنایی با طرز فکر و سیاستهای او شده است.
آنگونه که نیویورک تایمز گزارش داده، مقامهای چینی، تماسهای تلفنی ترامپ را استراق سمع میکنند تا بدانند او چگونه فکر می کند، تحت تاثیر چه استدلالهایی است و به گوش کردن حرف چه افرادی علاقه دارد.
چین اما چنین اتهامهایی را بیاساس دانسته و رد کرده است.
اخیرا «هوا چون اینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین با ادبیاتی کنایهآمیز گفته بود که اگر دولت آمریکا تا این اندازه نگران شنود مکالمات انجام شده با تلفنهای آیفون است، میتواند تلفنهای هواوی را جایگزین آنها کند.
هواوی دومین شرکت بزرگ تولیدکننده تلفنهای هوشمند در دنیا بعد از سامسونگ کره جنوبی است.
منبع: ایرنا