آفتابنیوز : آفتاب: روزنامه «جمهوری اسلامی» در سرمقاله شماره اخیر خود که با عنوان «پیامی برای همه دوستان انقلاب» منتشر شد، ضمن انتقاد از برخی موضعگیریهای احزاب و جریانهای سیاسی در قبال پرونده هستهای در پی قطعنامه اخیر شورای امنیت، در عینحال انتقادات صریحی را نیز از مواضع و سخنرانیهای احمدینژاد درباره فعالیتهای هستهای مطرح کرد. در این مقاله به شکل جدی از احمدینژاد خواسته شده که بجز در مراسم رسمی و ملی درباره مسایل هستهای موضع گیری نکند و در سایر موارد، موضعگیری را به مسؤولان پرونده واگذارد.
اهمیت این مقاله آنجاست که گفته میشود اظهارات و سخنرانیهای احمدینژاد در ماههای اخیر، مشکلاتی را بر سر رایزنیها و فعالیتهای تیم هستهای ایجاد کردهاست. از جمله اینکه، این گفته احمدینژاد مبنی بر اینکه «حتی حاضر نیستیم یک روز و بعنوان تبلیغات، فعالیتها را تعلیق کنیم»، عملا مذاکرات لاریجانی-سولانا را به شکست کشانید و زمینه صدور قطعنامه اخیر شورای امنیت علیه دولت ایران را فراهم کرد.در این شرایط، مقاله روزنامه جمهوری اسلامی که به نظر میرسد از موضعی بالاتر از یک روزنامه نوشته شده باشد، بسیار بااهمیت است و حتی احتمال میرود نشانهای از تحولات آتی باشد.
این روزنامه انتقادات خود از احمدینژاد را با این مقدمه آغاز کرده که «ما همت شما را در احقاق حقوق هستهای ایران پاس می داریم و از زحمات شما تشكر میكنیم اما چند ملاحظه در مطالب و روش كار شما داریم كه لازم میدانیم با صراحت بیان كنیم».
اولین ملاحظه ذکر شده در یادداشت روزنامه «جمهوری اسلامی» مربوط به
سخنرانیهای پیاپی احمدینژاد در مسایل هستهای است. در این بخش از مقاله آمده است:«این مطلب درستی است كه پرونده ملی باید در قلب ملت جای پیدا كند و همینطور هم هست شما به حق در سخنان خود علی العموم به آن میپردازید تا اراده ملی پشتوانه این پرونده قرار گیرد. اما توجه به حد امور نیز لازم است. هر چیزی كه بیش از حد تكرار شود بجای اینكه ارادهها را تحریك كند موجب بی اعتنائی می گردد.
اینكه جنابعالی در تمام سخنرانیها در همه شهرها لازم میدانید راجع به انرژی هستهای سخن بگویید به نظر می رسد استراتژی تبلیغی درستی نیست».
این مقاله با اشاره به اینکه «برخی تصمیمات مهم در پرونده هستهای را شما (احمدینژاد) در سخنرانی در شهری بیان می دارید كه به ذهن القا میكند بدون پشتوانه فكری و تدبیر لازم تصمیم گیری میشود»، میپرسد:«
اصولا چه نیازی است رئیس جمهور سیاستهای مرحله ای اتمی را در سخنرانیها بیان دارد یك روز 3000 دستگاه غنی سازی را اعلام میكنید چند روز بعد 60000 دستگاه غنی سازی؟».
این یادداشت میافزاید:«به ذهن ما كه از بیرون به مساله مینگریم چنین القا میشود كه سخنان سنجیدهای نیست و محاسبه دقیق پشت سر آن وجود ندارد و اگر طراحی هم شده است، نوع بیان شما القا میكند پشتوانه كارشناسی ندارد».
روزنامه جمهوری اسلامی همچنین از «لحن تهاجمی» احمدینژاد در پرونده هستهای انتقاد کرده و نوشته است:«
نوع بیان در مسائل اتمی آنقدر تهاجمی و با كلمات نه چندان زیباست كه در مخاطب القا میكند یك حالت لج بازی در بحث اتمی راه افتاده است. در حالی كه نفس حركت هستهای كشور با تدبیر رهبر معظم انقلاب داهیانه و باطمانینه می باشد، سئوال ایناست كه چه نیازی به این گونه بیان است كه هم مستمسكی برای زورگویان شود تا فشار را زیادتر كنند و هم در داخل عدهای آنرا دستمایه راست نمایی روشهای غلط گذشته خود كنند و هم در ذهن مردم القا نماید كه رئیس جمهور به هر دلیل در مساله هسته ای تندروی میكند. اتفاقا در شرایطی كه آنان دنبال عملیات روانی داخلی كشور هستند،
رئیس جمهور باید با آرامش و منطق درست راه و رسم هستهای كشور را در حد نیاز بیان دارد و در بسیاری از موارد دیگران باید سخن بگویند، نه جنابعالی».
انتقاد بعدی سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی خطاب به احمدینژاد در این باره است که «نوع برخورد شما در بحث هستهای در سخنرانیها به نحوی است كه مساله هستهای را نماد و شعار دولت خود كردهاید».
این روزنامه در اینباره مینویسد: «اولا این حق نیست این كار نظام است و همه دولتهای گذشته به نحوی در آن مشاركت داشتند. ثانیا به همان میزان كه حزبی برخورد كردن مساله هستهای در اردوگاه دوم خرداد تقبیح میشد تبدیل شدن آن به شعار توسط شما هم ایراد دارد. چون مساله هستهای ورای همه دولتها و سلائق است و مساله ملی است. دولتها میآیند و می روند اما مساله ملی میماند. همانطور كه تمامیت ارضی ایران یا زبان فارسی و یا اسلامیت ربطی به این یا آن دولت ندارند. موضوع هستهای هم اینگونه است».
در بند بعدی این مقاله آمده است:«دوستانه به جنابعالی كه فرد خدومی هستید تاكید میكنیم كه نوع تبلیغاتی كردن مسئله هسته ای در سخنرانیهایتان بهگونهای است كه به مخاطب القا میكند شما خدای ناكرده برای سرپوش نهادن به برخی كاستیهای دولت مساله هستهای را چنان برجسته میسازید كه اشكالات دولت دیده نشود. به داوری در این مبحث نمیپردازیم كه نیات را خدا می داند؛ فقط برداشت بیرونی را روایت میكنیم. این موضوع برای دولت شما و شخص شما مضر است. دولت باید پاسخگوی نیازهای كشور در ابعاد مختلف باشد تورم گرانی اشتغال و صدها امر دیگر. شما هم اهتمام دارید مسئله هستهای هم موضوع مهمی است كه رئیس جمهور درحد خود باید بدان بپردازد. اگر به ذهن مردم متبادر شود كه دولت برای انحراف ایجاد كردن در مطالبات، مساله هستهای را برجسته میكند، عملا شما پشتوانه ملی را در پیگیری هستهای از دست خواهید داد».
در ادامه مطلب با اشاره به اینکه «بخشی از پرونده هستهای دیپلماسی است كه ساز وكار خود را میطلبد و بخش دیگری از كار هم كار رسانهای برای مردم است»،خطاب به احمدینژاد آمده است:«نوع كار شما توجه به ابعاد همه جانبه آن ندارد و تصور نمودهاید صرفا با سخنرانیها و كار رسانهای موضوع را میتوانید حل كنید. این امر به معنای محروم كردن كشور از ظرفیت دیپلماسی است و این حق نیست كه رئیس جمهور طوری عمل كند كه ظرفیتی از كشور كم خاصیت شود ضمن اینكه با این روش هزینه كار را بالا میبرید. اتمی شدن و استقامت در كار امری لازم و ضروری است اما نباید رئیس جمهور هزینه ملی را برای تحقق این كار بالا ببرد. در واقع از كیسه ملت نمی توان راحت بخاطر سلائق هزینه كرد».
در ادامه سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه «مردم باید احساس كنند رئیس جمهور با واقع بینی درصدد حل مساله میباشد»،آمده است: اینكه چه قطعنامه صادر شود و چه نشود آنرا مهم نمی دانید، به نظر راه و رسم درستی نیست. مردم قوه تحلیل دارند و قدرت تحمل هم دارند. قطعا قطعنامه فعلی به ضرر كشور بوده است حالا عدهای آنرا به دلیل اعتراض خود خیلی بزرگ میكنند كه افراط است تفریط آن هم اینست كه بگوئیم كاغذ پاره! بهرحال
این قطعنامه مشكلاتی ایجاد می كند خوبست رئیس جمهور به اندازه و حد آن با مردم سخن بگویند. مردم ایران مردم آگاهی هستند و از مسئولان همیشه جلوترند. فكر نكنید اگر واقعیت را بگوئید مردم حمایت نمی كنند بدانید اگر سرپوش بگذارید حمایت خود را از شما می گیرند. این قطعنامه ناحق است و در ابعاد محدودی مضایق ایجاد می كند. بنابر این نه صفر است و نه صد. چه نیكوتر كه مردم از زبان رئیس جمهور اعتدال و تدبیر استشمام كنند».
این روزنامه با توجه به مسائل فوق به رئیس جمهور پیشنهاد کرده كه «
جز در مراسم بزرگ ملی كه اقتضای زمان است به مسئله هسته ای نپردازند و در سخنرانیهای استانی خود این همه از آن نگوئید حتی در برابر قلدرمآبیهای آمریكا و غربیها بگذارید مسئولین پرونده درحد نیاز موضع گیری كنند».
برای مطالعه متن کامل سرمقاله جمهوری اسلامی کلیک کنید.