کد خبر: ۵۵۹۹۰
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۸۵ - ۲۱:۲۹
یک مسوول دولتی اعتراف کرد

بی توجهی دولت به اشتغال‌زایی

آفتاب‌‌نیوز : به گفته وی، اقتصاد ملی در یک تقسیم بندی کلی مجموعه‌ای از چهار بازار مهم کالا و خدمات،‌ کار، ‌پول و بازار سرمایه است که از یکسو تعادل همزمان در این بازارها می تواند اقتصادی کارآمد به وجود آورد و از سوی دیگر هر گونه عدم تعادل در هر بازار منجر به عدم تعادل در بازار دیگر خواهد شد.

وی تصریح کرد:‌ این در حالی است که عدم تعادل در یکی از دو بازار کالا و خدمات و بازار کار اثرات چشمگیری را بربازار دیگر خواهد گذاشت به طوریکه کاهش تقاضای موثر در بازار کالا و خدمات نتیجه‌ای جز کاهش تقاضای نیروی کار در بازار را نخواهد داشت.

فرشباف با تاکید بر این که توسعه اقتصادی هر کشور مستلزم توانمندی اقتصادی آن کشور است ‌گفت:‌ توانمندی اقتصادی نیز محصول چهار محور اس سی منابع انسانی، ‌علوم و فناوری، ‌منابع مادی و مدیریت بهینه منابع و اطلاعات است که در صورت هماهنگ بودن این چهار محور می توان به یک اقتصاد توانا و بهره ور دست یافت.

وی عمده مشکلات کشور را مربوط به دو محور علوم و فناوری و مدیریت اطلاعات دانست و گفت:‌ کشور ما علی رغم داشتن منابع انسانی و سرمایه های عظیم نفت و گاز اما به دلیل عدم بهره وری از علوم و فناروی و مدیریت بهینه منابع واطلاعات با مشکل مواجه است .

فرشباف، عدم ‌تشکیل سرمایه،‌ فقدان مدیریت سرمایه ،‌عدم توجه به نگهداشت سطح اشتغال ،‌رشد جمعیت، ‌رشد اندک اقتصاد برای جذب دانش آموختگان و افت شدید بهره وری و کارآیی را ازمهمترین تهدیدهای پیش روی اشتغال به عنوان چالش های اقتصادی ملی دانست.

وی در مورد کاهش شدید بهره وری در کشور افزود:‌ فرآیند کاهش بهره وری عملا موجب کاهش سرمایه گذاری در کشور شده به طوریکه علی رغم تاکید در برنامه چهارم که باید 33 درصد از تولید ناخالص داخلی از طریق افزایش بهره وری در سرمایه گذاری تامین شود اما متاسفانه به دلیل افت شدید بهره وری این سرمایه تولید نشده است.

فرشباف با اشاره به موانع پیش روی اشتغال در کشور ،‌گفت:‌زمینه های سیاسی و اقتصادی در سطح کلان کشور ،‌فضای کسب و کار در سطح اقتصاد خرد و عملیات و راهبرد شرکت‌ها از مهمترین موانع پیش روی اشتغال درکشور است .

معاون وزیر کار با تاکید بر تلاش های گسترده دولت نهم در زمینه اشتغال‌زایی ،‌افزود:‌ علی رغم تلاش ها و توجه دولت نهم به اشتغال‌زایی اما بدنه اجرایی به‌ویژه در سطوح اجرایی و کارشناسی توجه خاصی به این موضوع ندارد.

وی با اشاره به اقدامات وزارت کار و امور اجتماعی در مورد اشتغال‌زایی در کشور افزود:‌ تغییر نگرش دست اندرکاران به مقوله اشتغال و توجه به فرآیند آن، ‌زمینه سازی برای اصلاح قوانین ،‌تقویت تشکل‌های صنفی کارگری و کارفرمایی واقعی و گسترش آن ،‌اصلاحات گسترده در مورد امنیت اقتصادی از اقدامات بلند مدتی است که در راستای اشتغال‌زایی سازماندهی شده است .

فرشباف ،‌یکی از مهمترین راه حل های معضل اشتغال را توجه به صنایع کوچک و متوسط در بخش کشاورزی ، ‌صنعت و توجه به خدمات نوین دانست .
معاون وزیر کار ،‌ پیگیری راه اندازی تشکل های کارگری ،‌تشکیل بنگاه های کوچک اقتصادی (تا کنون بیش از 460 هزار طرح در سطح کشور تسهیلات اخذ کرده اند )و ‌تغییر در نظام آموزش کشور را از عمده ترین موارد در دستور کار وزارت کار اعلام کرد .

وی تاکید کرد: براساس برنامه ریزی انجام شده و به منظورتوانمندی اقتصادی کشور باید دولت و وزارتخانه‌ها به جای این که مستقیما فرصت های اشتغال و یا بنگاه های کسب و کار ایجاد کنند ، ‌باید وزارتخانه‌ها شرکت های بزرگ مادر تخصصی تشکیل دهند و در بخش غیر دولتی نیز شرکت های خدمات کارآفرینی تشکیل شود که این شرکت ها بتوانند پارک های فناوری یا بنگاه های کسب وکار ایجاد کنند.

به گفته فرشباف، برای پاسخگویی به پنج میلیون فرصت شغلی باید حداقل در 25 موضوع شرکت های مادر تخصصی ایجاد شود و چهار تا پنج هزار شرکت کارآفرینی در کشور ساماندهی شود تا آنها توانایی ایجاد 100 هزار بنگاه را فراهم کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین