کد خبر: ۵۶۱۶۰
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۸۵ - ۱۱:۳۸

بازی با تيم‌های بزرگ را جدی بگيريم

آفتاب‌‌نیوز : اصولاً ديدار تداركاتى براى محك زدن تيم ملى با تيم‌هاى باشگاهى چندان متداول نيست. باشگاه‌ها هم معمولاً در ميان ليگ اقدام به رويارويى با تيم‌هاى ملى نمى‌كنند و تنها در زمان تعطيلات است كه مقابل تيم‌هاى ملى (نه همه تيم‌هاى ملى) حاضر مى‌شوند اما چرا؟ به هنگام برگزارى ليگ تيم‌هاى باشگاهى اين ريسك را نمى‌كنند كه بازيكنان قيمتى شان را در معرض تكل‌هاى با انگيزه بازيكنان ملى پوش قرار دهند.

مى‌دانيد كه معمولاً در ديدارهاى تداركاتى ملى پوشان دعوت شده سعى مى‌كنند هنرشان را به رخ سرمربى بكشند و براى اين موضوع به هر راهى متوسل مى‌شوند كه در چنين شرايطى مطمئناً ميزان احتمال آسيب ديدگى بازيكنان نيز بالا مى‌رود. سران باشگاه در بين دو نيم فصل و تعطيلات ميان فصل اردوهاى تفريحى را در نقاط خوش آب و هوا برگزار مى‌كنند و مقابل تيم‌هاى ملى هم در صورت پيشنهاد با تركيب اصلى و البته با انگيزه حاضر نمى‌شوند.

در چنين شرايطى است كه بسيارى از مربيان تيم‌هاى ملى بزرگ از بازى با تيم‌هاى باشگاهى آن هم در ميان ۲ فصل يا تعطيلات نيم فصل استقبال نمى‌ كنند و چنين بازيهايى را براى تيم‌هايشان تجويز مى‌كنند. آنها سعى مى‌كنند براى انتخاب حريف تداركاتى انگشت روى تيم‌هاى ملى پرقدرت و نهايتاً مشابه خود گذارند. چرا؟ چون اولاً تيم‌هاى ملى هدفمند پا به ديدارهاى تداركاتى مى‌گذارند و به اين ديدارها تفريحى نگاه نمى‌كنند. ثانياً به اين دليل كه بازيهاى تداركاتى ملى معمولاً در رنكينگ فيفا تأثيرات مستقيم و غيرمستقيم دارد با برنامه وارد مى‌شوند.

از ديگر سو چون شكست يا پيروزى مقابل تيم ملى كشورى جنبه حيثيتى مى‌يابد نه بازيكنان و نه كادر فنى سعى در رفع تكليف نمى‌كنند. همين هم هست كه بازيهاى تداركاتى ميان ۲ تيم ملى اغلب جذاب و البته مفيد از آب در مى‌آيد. مى‌گوييم مفيد زيرا در پى اينگونه ديدارها مربيان به راحتى به نقاط ضعف و قوت تيمشان پى مى‌برند و در آستانه تورنمنت‌هاى بزرگ به رفع يا تقويت آنها مبادرت مى‌ورزند. همين برونومتسو سرمربى امارات فكر مى‌كنيد چرا پس از انجام ۲ ديدار با هامبورگ و اشتوتگارت اصرار داشت تا با تيم ملى ما هم روبرو شود؟ او به خوبى دريافته بود كه برگزارى ديدار با تيم‌هاى باشگاهى كه بيشتر براى رفع خستگى و استراحت به دبى رفته‌اند نتوانسته عيار واقعى تيمش را عيان سازد. پس پيشنهاد بازى با تيم ملى ايران كه تنها و تنها به دليل فنى پا به امارات گذاشته را مطرح ساخت تا تيمش محك جدى بخورد. او البته با زيركى خاصى بحث انتقام شكست در تهران را مطرح ساخته بود تا بازى ماكت كاملى شود از ديدارهاى جدى و مهم. متسو البته از شكست هم هراسى نداشت زيرا شكست در بازيهاى تداركاتى به شرط شناسايى نقاط قوت و عيان شدن پاشنه آشيل عين پيروزى است.

امروز مسؤولان فدراسيون هم در آستانه ديدارهاى جام ملت‌هاى آسيا بايد دور ديدارهاى تداركاتى با تيم‌هاى باشگاهى را خط بكشند و به سراغ تدارك بازى با تيم‌هاى ملى بروند. اين را مى‌گوييم چون معتقديم در تورنمنت امارات و مقابل هامبورگ و اشتوتگارت تيم ملى محك لازم را نخورد.

جدا از تمام اين مسائل برگزارى ديدار تداركاتى مقابل تيم‌هاى ملى با نام و نشان تبليغى است براى فوتبال ما. بازى با ژرمن‌ها در تهران را كه يادتان هست. به خاطر داريد كه چگونه چند شبكه تلويزيونى و چند هزار خبرنگار ميخ آن بازى شده بودند؟ 

پس از همين امروز به رغم تمام محدوديت‌هاى موجود بايد سفت و سخت در پى برنامه ريزى براى مهيا كردن ملاقات با تيم‌هاى بزرگ باشيم. 

صحبت بازى با برزيل، پرو و بلاروس است و ما بايد اين صحبت‌ها را جدى بگيريم تا اين بازيها قبل از شروع جام ملت‌ها محقق شوند. 

و اما مسأله آخر در مورد بازيهاى تداركاتى كه همه به آن واقفند و تنها جهت يادآورى عنوان مى‌شود. مربيان بزرگ پس از مشخص شدن حريفانشان در يك تورنمنت براى بازيهاى تداركاتى انگشت روى تيم‌هايى مى‌گذارند كه از لحاظ ذات تاكتيكى، شكل بازى و حتى فنوتيپ نيروها شبيه حريفان اصلى باشند. بد نيست كادر فنى هم در انتخاب حريفان تداركاتى اين موضوع را هم از ياد نبرد و در كنار شهرت تيم‌ها به اين نكته هم دقت كنند كه حداكثر استفاده را از ديدار تداركاتى ببرند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین