آفتابنیوز : سرویس بین الملل- اثبات گناهکار بودن اطرافیان ترامپ در بررسی های قضایی اخیر صورت گرفته سبب شده تا رسانه های امریکایی موضوع بقای ریاست جمهوری ترامپ و همچنین سرنوشت او پس از پایان دوران ریاست جمهوریاش را مورد پرسش قرار دهند.
به گزارش آفتابنیوز؛ دادستانی نیویورک در گزارش تازهای اشاره کرده که معتقد است اگر "دونالد ترامپ" رییس جمهور آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 میلادی شکست بخورد، احتمال تحت پیگرد قانونی قرار گرفتن او به علت اتهامات مالی متوجه کارزار انتخاباتیاش وجود خواهد داد. دادستانهای منطقه جنوبی نیویورک پس از آن این موضوع را مطرح کردند که اثبات شد مایکل کوهن از وکلای سابق شخص ترامپ مرتکب نقض قوانین مالی در کارزار انتخابات ریاست جمهوری شده بود. در این بیانیه آمده است که کوهن نفش اصلی را در طول مبارزات انخاباتی ایفا کرده است.
نشریه "نیوزویک" اشاره میکند که وزارت دادگستری امریکا اما بر این باور است که به دلیل رسواییهای ایچاد شده در جریان بررسی پرونده ریچارد نیکسون و بیل کلینتون؛ آن هم زمانی که آنان رییسجمهور و با مسئولیتهای گسترده در آن مقام بودند از این پس رییسجمهوری مستقر نباید متهم شود. با این حال، در اینباره هیچ قانون مدونی وجود ندارد که بخواهد دیوان عالی کشور را از بررسی و صدور حکم در اینباره بازدارد. "رودی جولیانی" وکیل شخصی ترامپ پیشتر گفت بود که رابرت مولر بازرس ویژه نشان داده که باور دارد نمیتوان رییس جمهوری مستقر و در قدرت را مورد محاکمه قرار داد. با این حال، کارزار مالی انتخاباتی از دفتری جدا در نیویورک هدایت میشد.
نیوزویک مینویسد هیچ مانعی برای محکوم شدن رییسجمهوری پس از ترک مقام او وجود ندارد.
در همین راستا، "آدام شف" نماینده دموکرات در برنامهای تلویزیونی هشدار داده است که چشمانداز تحت پیگرد قرار گرفتن ترامپ به دلیل ارتکاب جرم وجود دارد و زمانی که او مقام ریاست جمهوری را ترک کند میتوان وی را محکوم کرد. اشاره کوهن به نقض قوانین مالی در کارزار انتخاباتی ترامپ بوده است. "شف" در شبکه خبری "سی بی اس" گفته است: "او ممکن است اولین رییس جمهوری باشد که با چشم انداز واقعی زندانی شدن مواجه است".
او در ادامه افزوده است:"ما معمولا درباره مسئله عفو سایرین توسط رییسجمهوری صحبت میکنیم؛ سوال کنونی اما این است که آیا ممکن است به جایی برسیم که رییس جمهوری آینده مجبور به تصمیمگیری در اینباره شود که آیا باید برای ترامپ عفو قائل شود یا خیر"؟
شف احتمالا رییس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان تازه امریکا خواهد بود.
این اظهارات پس از آن بیان میشوند که فرار مالیاتی که به گفته دادستان نیویورک، کوهن سالها مرتکب آن شده، یکی از چهار جرم فدرالی است که با استناد به آنها دادستان درخواست مجازات قابل توجه و پرداخت دستکم ۵۰۰ هزار دلار جریمه کرده است.
دیگر اتهامهای مهم کوهن، تخلف در قوانین مالی مربوط به انتخابات سال ۲۰۱۶ است و همچنین همکاری در پرداخت حق السکوت به دو زنی که مدعی رابطه جنسی با آقای ترامپ هستند.
مایکل کوهن همچنین پذیرفته که در جریان استماع رسمی و تحت سوگند، به نمایندگان کنگره آمریکا درباره تلاش آقای ترامپ برای ساخت یک برج در مسکو دروغ گفته است.
ترامپ به صورت غیرقانونی به قدرت رسید؟
نشریه "نشنال اینترست" نیز در گزراشی با اشاره به این که اکنون دموکراتها و لیبرالها برایشان به احتمال زیاد مسجل شده که ترامپ با روسیه در پشتپرده معامله کرده است، مینویسد: "تحقیقات بازرس مولر و موضوغ مایکل فلین یا مایکل کوهن این باور را تقویت میکند. این پرسش بزرگ پیش روست که آیا ترامپ در سال 2016 میلادی به صورت غیرقانونی به قدرت رسیده است"؟
این نشریه در ادامه مینویسد: "این ایده که سنایی که جمهوریخواهان اکثریت آن را برعهده دارند ترامپ را محکوم خواهد کرد و رای به برکناری او از قدرت به اتهام نقض قوانین مالی انتخاباتی را میدهد تا حد زیادی بعید به نظر میرسد. سالهای زیادی است که منتقدان رییسجمهوری میگویند او به کشور خیانت کرده و یا عامل روسیه است اما این گفته جمهوریخواهان را متقاعد نکرده و نمیکند که رای به برکناری ترامپ دهند. در زمان ریاست جمهوری کلینتون نیز دموکراتها خود حاضر به برکناری او از قدرت نشدند. این در حالی بود که او درباره رابطه جنسی خود دروغ گفته بود. بعید به نظر میرسد که آنان بتوانند اتهامات متقاعدکنندهای را برای برکنار کردن ترامپ از قدرت مطرح کنند. حرکت در این جهت به نفع دموکراتها نیست چرا که میتواند نارضایتی جمهوریخواهان را افزایش دهد. از سوی دیگر بازرس مولر به نظر میرسد نمیخواهد نتیجه تحقیقاتاش مورد سوءاستفاده سیاسی قرار گیرد او نگران است نتیجه تحقیقات باعث به خطر انداختن امنیت و یکپارچگی امریکا شود".
این نشریه در پایان مینویسد: "در تحقیقات مولر موضوعات ناقصی وجود دارند که دشمنان ترامپ امیدوارند خود آن را تکمیل کنند. برای مثال، درباره تصمیم شرکت ترامپ برای افتتاح یک ملک در مسکو در جریان کارزار 2016 میلادی. واقعیت آن است که که این اقدام غیرقانونی نبوده است و دشمنان ترامپ امیدوارند که برای این موضوع برخی از اعضای خانواده و یا اعضای نزدیک ترامپ را بتوانند محکوم کنند".
نشریه "فارین پالسی" نیز در گزارشی به نتیجه نظرسنجیای پرداخته که با طرح پرسش از کارشناسان روابط بینالملل درباره ارزیابی کارنامه دو ساله سیاست خارجی ترامپ انجام داده است.
این نشریه با اشاره به اینکه این نظرسنجی و ارزیابی را با کمک پروژه سیاستگذاری آموزشی و پژوهشی بینالملل (TRIP) در کالج ویلیام اند مری انجام داده است، مینویسد در آن از 1.157 پژوهشگر امور بینالملل پرسشها را مطرح کرده است. اکثر پاسخدهندگان معتقد بودند که امروز امریکا کمتر از گذشته در عرصه بینالملل مورد احترام قرار میگیرد. 99 درصد از پاسخدهندگان باور داشتهاند که این فقدان احترام بینالمللی به امریکا یک مشکل برای آن کشور است.
درباره قدرت رییسجمهوری امریکا 32 درصد از پاسخدهندگان باور داشتهاند که قدرت رییس جمهوری افزایش یافته و 20 درصد گفته که کاهش یافته است و سایرین اشاره کردهاند که قدرت ریاست جمهوری مشابه وضعیت سه رییس جمهوری سابق آمریکا بوده است. در مورد واکنش به قتل "جمال خاشقجی" روزنامهنگار سعودی اکثریت پاسخدهندگان به پرسشها باور داشتند که امریکا باید واکنش قاطعانهتری علیه شخص "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان سعودی که مشخص شده در این موضوع نقش داشته از خود نشان دهد.
در مورد موضوع کره شمالی 87 درصد از پاسخدهندگان باور دارند که تردید جدی درباره موفقیت استراتژی دولت ترامپ درباره متقاعد کردن پیونگ یانگ به خلع تسلیحات هستهای وجود دارد.
این نشریه همچنین اشاره میکند که اکثر پژوهشگران امریکایی معتقدند که اعمال تعرفه بر واردات کالاهای چینی از سوی ترامپ به اقتصاد امریکا لطمه میزند.
همچنین، اکثر پاسخ دهندگان معتقدند که برخلاف نظر ترامپ نهادهای چندجانبه و بین المللی به منافع امریکا سود میرسانند. بیش از 90 ردصد آنان موافق ماندن امریکا در ناتو و همکاری با آن نهاد بودهاند.