کد خبر: ۵۶۲۰۴
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۸۵ - ۲۱:۰۳
عضو هیات رئیسه مجلس:

ایران فعلاً از NPT خارج نمی‌شود

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: یک عضو هیأت رئیسه مجلس هفتم در خصوص ابلاغ قانون تجدیدنظر ایران در همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از سوی رئیس جمهور تاکید کرد که تجدیدنظر در همکاری با آژانس نه به معنی خروج از معاهده منع گسترش [NPT] که به معنای «مرور آنچه که گذشت» است. حمید رضا حاجی بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب گفت: مرور تعهدات ایران به آژانس، ‌اقدامات بازرسان، میزان تعهدات آژانس نسبت به ایران،‌ گزارشهای البرادعی و غیره از مواردی هستند که باید در این تجدیدنظر یک بار دیگر مرور شوند. 

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس خاطرنشان کرد: ‌این تجدیدنظر فعلا در چارچوب عضویت در NPT قرار دارد و دولت برای خروج از آژانس نمی‌تواند بدون اجازه مجلس اقدام کند، بنابراین خروج از NPT مستلزم رأی مجلس است. 

نماینده مردم همدان ضمن بیان این که کمیته‌ای برای مرور آن چه اتفاق افتاده‌، تشکیل شده است گفت: این کمیته به وسیله مطالعات و پژوهش‌های گسترده باید مشخص کند که کدام راه بهتر است. ممکن است در نهایت به این نتیجه برسند که روند موجود خوب است و نیازی به تغییر در آن نیست و یا حتی ممکن است است که تصمیم بگیرند که ورود بازرسان را محدود کنند و یا این که همکاری با آژانس در زمینه‌های گوناگون بیشتر شود. 

ابلاغ قانون تجدید نظر در روابط با آژانس [کلیک کنید]
ایران از NPT خارج نمی‌شود [کلیک کنید]

حاجی‌بابایی در ادامه سخنانش با تأکید بر لزوم عملکرد عقلانی مسئولین ایران گفت: واکنش ایران باید در چارچوب تدبیر، عقلانیت و سنجیده‌گویی باشد چرا که ما با یک پروسه بزرگ جهانی و دشمنی و بهانه‌جویی آمریکا رو به رو هستیم. بهانه‌هایی که تحت عناوین گوناگون انجام می‌پذیرد و آمریکا برای جبران شکست‌های خویش به دنبال بهانه‌های جدیدی است. بنابراین باید صبر، تدبیر و سنجیده‌گویی را ملاک عملکرد خویش قرار دهیم تا پرونده هسته‌ای ایران به روند مذاکره بازگردد. 

حاج‌بابایی با تأکید بر لزوم غنی‌سازی اورانیوم گفت:‌ خط قرمز ما برای مذاکره عدم تعلیق غنی‌سازی است چرا که اگر قرار بود غنی‌سازی متوقف شود، چرا از ابتدا این کار را انجام ندادیم و اگر تعلیق کنیم دیگر موضوعی برای بحث و مذاکره وجود ندارد و دیگر نیازی به قراردادهای مختلف نبود. بنابراین مذاکره در باب غنی‌سازی اورانیوم و فناوری هسته‌ای است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین