در این گزارش حتی از احتمال برکناری احمدینژاد نیز سخن به میان آمده است. گروهی از کارشناسان معتقدند ماه عسل احمدینژاد به پایان رسیده و وی حتی اجازه ملاقات با مقام معظم رهبری را هم ندارد.
این انتقادات یک ماه پس از انتخابات شوراهای شهر و روستا در ایران صورت گرفت. انتخاباتی که نتایج آن نشان دهنده شکست گروههای طرفدار رئیس جمهور بود. گاردین در ادامه افزود: عملگرایان در ایران معتقدند اظهارات تند احمدینژاد از جمله اینکه ایران حاضر نیست حتی برای یک روز هم تعلیق غنیسازی را انجام دهد، امکان هرگونه معامله در مورد برنامه هستهای را از بین برده است.
روزنامه جمهوری اسلامی نیز در سرمقاله انتقاد آمیزی احمدینژاد را متهم کرد که سعی دارد از حمایت عمومی در زمینه برنامه هستهای به عنوان پوششی برای ناکامیهای اقتصادیاش استفاده کند.
گاردین با توجه به اهمیت دستگیری دیپلماتهای ایرانی در اربیل و اینکه احمدینژاد هیچ اظهار نظری در این مورد نکرده است یادآور شد این مساله نشان دهنده شدت انتقادات از اظهارات وی در مورد موضوعات مختلف است.
این روزنامه انگلیسی در ادامه به ضعف اقتصادی ایران و گسترش این ضعفها در زمینههای مختلف از جمله افزایش قمیت مواد غذایی، بالا رفتن میزان بیکاری، افزایش قیمت مسکن و . . . پرداخته و مینویسد: این مشکلات در شرایطی اقتصاد ایران را فرا گرفته که هفده ماه پیش احمدینژاد با تبلیغ در مورد بهبود وضعیت اقتصادی مردم توانست، آرا انتخابات ریاست جمهوری را به خود اختصاص میدهد.
در چنین شرایطی احمدینژاد برای دیدار با رهبران چپگرا و مخالف آمریکا در کشورهای آمریکای لاتین به آن منطقه سفر کرده است. همین امر باعث شده انتقادات گستردهتری متوجه احمدینژاد شود چرا که به نظر میرسد ماندن در خانه و رسیدگی به مشکلات اقتصادی در اولویت بالاتری نسبت به دیدار با رهبران آمریکای لاتین قرار دارد.
چندی پیش نیز خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی پیرامون مواضع احزاب ایران در قبال برنامه هستهای مدعی شد دیپلماسی هستهای محمود احمدینژاد تقریبا از سوی تمام جناحهای ایران زیر سوال رفته است و محافظهکاران و اصلاحطلبان اظهارات رئیس جمهور را باعث به انزوا کشیده شدن ایران میدانند.