آفتابنیوز : شهریار بزرگمهر که در چهارمین جایزه شعر «احمد شاملو» شایسته تقدیر شد، درباره وضعیت نشر کتابهای شعر میگوید: روی کتابهای شعر سرمایهگذاری کمتری صورت میگیرد و ناشران بیشتر روی افرادی سرمایهگذاری میکنند که همان چهرههای پرمخاطب فضای مجازی یا سلبریتیهایی هستند که کتاب دارند و فروش احتمالی کتاب آنها میزان بالایی دارد.
شاعر مجموعه «نامههایی از کازابلانکا» که در چهارمین جایزه شعر «شاملو» شایسته تقدیر شناخته شد، با بیان اینکه اوضاع مخاطبان شعر خوب نیست، اظهار کرد: از یک طرف در فضای مجازی، کسانی که جایگاهی در ادبیات و شعر جدی ندارند و آن چیزهایی که مینویسند اصلا شعر محسوب نمیشود، مخاطبان زیادی پیدا کردهاند. مردم هم انگار دیگر حوصله زیادی ندارند و دوست دارند همه چیز برایشان سهلالوصول باشد. همین باعث میشود این افراد مخاطبان بیشتری در فضای مجازی داشته باشند. هرچند هنوز هم در فضای غیرمجازی وضعیت متفاوت است. البته که شاعر اگر بهدنبال ادبیات باشد و ادبیات برایش مهم باشد راه خودش را میرود.
او در ادامه درباره افرادی که واقعا شاعر نیستند اما مخاطبان زیادی در این حوزه پیدا کردهاند، گفت: یک قسمت از آنها سلبریتیهایی هستند که از بخشهای مختلف وارد شعر شدهاند و چون مخاطب دارند به خودشان اجازه میدهند که هر کدام یک دفتر شعر داشته باشند و برای خودشان بنویسند و از این که مخاطب دارند استفاده میکنند. ناشران هم چون به سود خودشان فکر میکند، آثار آنها را به راحتی منتشر میکنند.
بزرگمهر به آدمهایی که سر جای خودشان نیستند، به عنوان آسیبی متوجه شعر امروز اشاره کرد و افزود: این افراد به طور کیفی بررسی نمیشوند؛ مگر همین جشنوارههایی که بهطور خصوصی وجود دارند این بررسی را انجام دهند؛ این بررسی هم هرچند که خوب است اما کافی نیست. در همه جای دنیا پرداختن به هنر، چون زمان و انرژی زیادی میگیرد ارزشمند است و برایش ارزش قائل هستند، اما در کشور ما این موضوع در حال کمرنگ شدن است.
این شاعر همچنین درباره مجموعه شعر خود گفت: این کتاب شامل حدودا ۵۰ شعر و شعرهایی است که فضاهای مختلفی دارند، اما به طور کلی خود من دغدغههای اجتماعی و فلسفی زیادی دارم که در میان آنها هم این دغدغهها پررنگ است.
منبع: ایسنا