کد خبر: ۵۶۴۵۴
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۸۵ - ۱۰:۴۲

دفاع ضد موشکی آمریکا برای مقابله با ایران

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش خبرگزاری روسی ریانوویستی، در حال حاضر گفت‌وگوهایی میان سران چک در خصوص پیشنهاد اخیر آمریکا به این کشور برای استقرار رادارهای سیستم‌های دفاع ضد موشکی در جریان است. بنا بر اطلاعات رادیو Z لهستان، ظرف ساعات آینده نخست وزیر چک در رابطه با پیشنهاد آمریکا گفتگویی تلفنی با «یاروسلاو کاچینسکی» نخست وزیر لهستان خواهد داشت.

در حالیکه مذاکرات درباره استقرار این رادارها چند ماهی است که در حال جریان است «ولاستا پارکانووا» وزیر دفاع چک معتقد است که پیشنهاد آمریکا را نباید بر اساس ایدئولوژی‌ها بررسی کرد و باید به این موضوع توجه داشت که آیا رادارهای دفاع ضد موشکی آمریکا سطح امنیتی چک را بالاتر خواهد برد یا خیر.

اعلام این خبر از سوی نخست وزیر چک در شرایطی صورت می‌گیرد که ژنرال هنری اوبرينگ فرمانده آژانس دفاع ضدموشکی آمريکا مرداد امسال پس از سخنرانی در همايش ساليانه دفاع ضدموشکی که در شهر هانتسويل ايالت آلابامای آمريکا برگزار شد در گفتگو با خبرنگاران از طرح احداث پايگاه دفاع ضد موشکی‌ در اروپا خبر داد.

به گفته ژنرال اوبرينگ، ساخت سيستم دفاع ضدموشکی که او قصد استقرار آن را در اروپا دارد به شرکت آمريکايی بوئينگ سفارش داده شده است. اين سيستم ظاهراً در آغاز برای مقابله با خطر موشکی کره شمالی طراحی شده اما اکنون به دليل خطر احتمالی موشکی که می‌تواند از منطقه خاورميانه منشأ بگيرد، استفاده از اين سيستم در اروپا مد نظر قرار گرفته است. آن گونه که ژنرال اوبرينگ در آن زمان گفت احداث پايگاهی که آمريکا خواهان استقرار آن در اروپاست می‌تواند ظرف پنج سال به پايان برسد.

در حال حاضر آژانس دفاع ضدموشکی آمريکا دو پايگاه دفاعی در ايالت‌های کاليفرنيا و آلاسکا دارد اما آگاهان معتقدند با توجه به اين‌که دولت‌های لهستان و جمهوری چک تاکنون علاقه زيادی به همکاری با برنامه‌های دفاعی آمريکا نشان داده‌اند احتمال می‌رود با استقرار پايگاه دفاع ضدموشکی آمريکا در خاک خود موافقت کنند. آمریکا مدعی که سیستم دفاع ضد موشکی را در برابر حمله فرضی از سوی کشورهای «محور شرارت» ایجاد می‌کند ولی مقابله با خطرات موشک‌های هسته‌ای روسیه نیز بعد دیگر قضیه است که واشنگتن برای عدم تحریک مسکو ازبیان آن به طور مستقیم خودداری می‌کند. 

در همین خصوص سرگئی ایوانوف وزیر دفاع روسیه پیشتر اعلام داشته بود: ما مخالف نقشه ایجاد موضع سوم سیستم دفاع ضد موشکی آمریکا در اروپا هستیم، چرا که چنین اقدامی حتی از نظر سیاسی بی‌معناست تا چه رسد از لحاظ نظامی. 

به گفته وی، در صورت استقرار سیستم دفاع ضد موشکی در اروپای شرقی، این مساله به هیچ وجه بر امنیت روسیه بازتاب نخواهد داشت زیرا مجموعه‌های موشکی سیار زمینی «توپول ام» که ما چندی پیش به نمایش گذاشتیم، بطور تضمین شده می‌توانند از هر گونه سیستم دفاع ضد موشکی بگذرند، از این رو این نقشه آمریکا سبب نگرانی ما نیست.

سیستم دفاع ضد موشکی آمریکا در حال حاضر به پایگاه‌های زمینی و زیرزمینی متکی است اما این سیستم می‌تواند در آینده از طریق وارد ساختن عناصر استقرار در دریا و نیز استقرار دستگاه‌های پیگرد در فضا گسترش یابد.

چندی پیش سناتور «بیل فریست» در نامه‌ای از جرج بوش، رئیس جمهور آمریکا خواست که با ایجاد پایگاه‌هایی در اروپا، سیستم دفاعی ضد موشکی را در مقابل آنچه که وی «تهدید بالقوه حملات ایران» نامید تقویت کنند. او در این نامه مدعی شد تهدید ایران طی سال‌های آینده جدی‌تر خواهد شد و آمریکا باید گام‌هایی را برای مقابله با این تهدید بردارد. فریست که قصد دارد در انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال 2008 شرکت کند در این نامه نوشت:زمان تجدید و پیگیری گفت‌و‌گوها با متحدان اروپایی که پیش از این برای همکاری در زمینه استفاده از خاک آنها برای ایجاد پایگاه‌های دفاع ضد موشکی ابراز آمادگی کرده بودند، فرا رسیده است.

فریست در این نامه همچنین با اشاره به اینکه وجود پایگاه‌های موشکی بازدارنده در اروپا توانایی آمریکا را برای مقابله با موشکهای بالستیک ایران به طور چشمگیری افزایش می‌دهد نوشت: با توجه به اینکه ایران موشک‌های شهاب 3 را گسترش داده و اخیرا موشک‌های جدیدتری با برد بیشتر را نیز تولید کرده و با وجود ادامه فعالیت‌های هسته‌ای این کشور خطر حمله بالقوه ایران برای امنیت ملی آمریکا جدی تر می‌شود. خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز چندی پیش در گزارشی اعلام کرد که در بودجه امسال وزارت دفاع آمریکا درخواست 61 میلیون دلار بودجه برای تولید 10 فروند موشک بازدارنده و 56 میلیون دلار برای فراهم ساختن پایگاه سومی برای استقرار این سیستم دفاعی مطرح شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین