آفتابنیوز : سید کاظم اولیایی در گفتگو با مهر اظهار داشت: برخی از دوستان نزدیک به وزیر در وزارت ورزش شیطنت کرده و اینطرف و آنطرف میگویند بنده با بزرگان استقلال اختلاف دارم که این موضوع را قویا تکذیب میکنم. بنده در بین بزرگان تاریخ باشگاه استقلال نقش نخ تسبیح را دارم و حلقه اتصال همه بزرگان این باشگاه و مدیران سابق هستم. با همه این عزیزان هم ارتباط دارم و جلساتی را برگزار میکنم.
وی افزود: در آخرین روزهای زندگی مرحوم پورحیدری حدود ۲۰۰ نفر از پیشکسوتان باشگاه استقلال را جمع کردیم تا مجمع پیشکسوتان را تشکیل دهیم. همان زمان فکرمان این بود که توسط این مجمع اداره باشگاه را به صورت تعاونی یا سهامی عام به پیشکسوتان، مدیران سابق، هواداران شناسنامه دار و دیگر افراد واجد شرایط واگذار کنیم. این درست همان کاری بود که الان اتاق تعاون در حال انجام دادنش است.
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال تاکید کرد: بنده قصد خرید باشگاه استقلال را ندارم. اصلا با حقوق بازنشستگی توان چنین کاری را ندارم. اما هر فردی که بعنوان پیشکسوت، مربی، هوادار و یا هر فرد دیگری که به این تیم علاقه دارد می تواند در قالب یک تعاونی یا شرکت سهامی عام در مالکیت این باشگاه سهیم باشد.
وی ادامه داد: اداره باشگاههای بزرگ به صورت تعاونی در دنیا مسبوق به سابقه است و بسیاری از باشگاههای بزرگ خارجی به همین شیوه اداره میشوند. آنها دارای یک مجمع متشکل از سهامدارانش هستند که این مجمع هیات مدیره را انتخاب میکند و هیات مدیره هم در کنار تعیین سیاستهای باشگاه، مدیرعامل را جهت امور اجرایی انتخاب میکنند و الی آخر. الان هم با تشکیل یک تعاونی این امکان فراهم می شود که همه علاقمندان استقلال در مالکیت آن و تصمیم سازی های کلانش دخیل شوند.
عضو هیات موسس اتحادیه مدیران فوتبال کشور اظهار داشت: باشگاه داری به شکل دولتی خلاف قانون است و با این وضعیت اقتصادی هم باشگاه داری به صورت خصوصی، عقلانی نیست. لذا بهترین و منطقی ترین شیوه باشگاه داری همین به شکل (به صورت تعاونی یا تشکیل شرکت سهامی) است که چیزی مابین دولتی و خصوصی است.
اولیایی گفت: برخیها هم میخواهند اقدام ما را با اقدام علی پروین در پرسپولیس مقایسه کنند که اینجا صراحتا اعلام می دارم به طور کلی شیوه ما با شیوه شرکت پرسپولیس کهن تفاوت دارد و این مقایسه درستی نیست. چرا که آنها یک شرکت تجاری هستند اما ما می خواهیم شرکت سهامی عام ایجاد کنیم.