آفتابنیوز : اين استاد دانشگاه ايراني كه بخشي از تحصيلات خود را در آمريكا به انجام رسانده است در سخناني كه در اين كنفرانس ايراد نمود از جمله عضويت ايران در كليه قراردادهاي بين المللي خلع سلاح، كنترل تسليحات و به خصوص همكاري با بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي و سازمان كنوانسيون منع سلاح هاي شيميايي را نشانه پايبندي ايران به تعهداتش ارزيابي كرد.
وي همچنين با اشاره به پروژه هاي تحقيقاتي مشترك ارگان «اس آي پي آر آي» و موسسات تحقيقاتي ايران، پيرامون خلع سلاح و امنيت بين المللي، اظهار اميدواري كرد كه در زمينه خلع سلاح شيميايي نيز پروژه مشتركي بين اين مؤسسه با ايران تدوين و اجرا گردد. وي ادامه داد: «در حالي كه نيروهاي نظامي و حتي شهروندان بي دفاع ايران در معرض حملات سازمان يافته و گسترده نيروهاي رژيم بعثي عراق قرار داشتند، با توجه به سياست هاي انسان دوستانه و اينكه سلاح هاي كشتار جمعي جايگاهي در دكترين امنيت ملي ايران ندارد، ايران علاوه بر حضور فعال درمذاكرات كنفرانس خلع سلاح، به عضويت اين كنوانسيون نيز درآمد و هم اكنون از پيشتازان موضوع خلع سلاح كشتار جمعي اتمي و شيميايي مي باشد».
ناصر هاديان ضمن تجليل از «اولاف پالمه» نخست وزير فقيد سوئد و همچنين مواضع دولت سوئد كه وي آن را «منصفانه و بيطرفانه» ناميد، گفت: «نظر به مواضع منصفانه و بيطرفانه مقامات سوئد به ويژه «اولاف پالمه» و نماينده وي «يان الياسون» عليه صدام در كاربرد سلاح شيميايي در زمان جنگ ايران و عراق، و همچنين کمك مؤسسه «كارولينسكا» و بيمارستان «اوپسالا» در مداواي مصدومين شيميايي ايران، در سال هاي 1984 تا 1988، سوئد قابليت زيادي براي همكاري هایی در زمينه خلع سلاح شيميايي در منطقه و جهان با ایران دارد. تا كنون همكاري هاي گسترده اي بين «اس آي پي آر آي» و دفتر مطالعات سياسي و بين المللي وزارت امور خارجه ايران در جريان بوده است.
همكاري هاي گذشته اين ارگان با مقامات دولتي ايران تاكنون منتهي به از جمله دو ميزگرد مشترك در تهران و استكهلم، تدوين و چاپ كتاب مشتركي با عنوان «رويكردهاي امنيت منطقه اي اتحاديه اروپايي: گفتگوهاي هسته اي ايران و اروپا»، انتشار چكيده كتاب سال 2004 «اس آي پي آر آي» با عنوان «صلح و امنيت بين المللي» به زبان فارسي و نيز اعطاي بورس هاي تحقيقاتي به محققان ايراني در سال گذشته گرديده است.