آفتابنیوز : همایون حائری در نشست مشترک مدیران ارشد وزارت نیرو با رئیس جمهور افزود: راندمان این نیروگاهها هم اکنون کمتر از ۳۸ درصد است که با برنامه ریزیهای گسترده تا پایان این دولت به بالای ۴۰ درصد خواهد رسید.
وی همچنین تامین ۴ هزار مگاوات انرژی تجدید پذیر، تک رقمی شدن تلفات شبکه و سازگاری طرحهای نیروگاهی و انرژی با محیط زیست و ارتقای ایمنی را از جمله برنامههای بخش برق اعلام کرد و افزود: در تابستان گذشته از ظرفیت استانداریها در مدیریت مصرف انرژی استفاده کردیم و نتایج خوبی حاصل شد که تلاش میکنیم از این ظرفیت بیش از گذشته استفاده کنیم.
وی ارتقای دیپلماسی برق و انرژی برای کشورهای آسیای غربی که مورد توجه دولت است را اولویت مهم وزارت نیرو در بخش برق عنوان کرد و گفت: عمق بخشی به روابط برقی با عراق، صادرات و سنکرون سازی شبکههای برق دو کشور، کاهش تلفات ۵۰ درصدی شبکه برق عراق و رساندن خاموشی برق این کشور به صفر بعد از سه سال از جمله مهمترین برنامههای صدور خدمات به عراق است که در قالب سبدی از خدمات عرضه خواهد شد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: همکاری راهبردی با چین و روسیه و ارتقای نقش آفرینی با کشورهای غرب آسیا و عضو اکو و همچنین تعاملات راهبردی با ترکیه و صادرات گاز در قبال واردات برق از این کشور و همچنین پروتکل جابه جایی آزاد انرژی با اروپا برای ایجاد کارخانجات تولید برق در ایران و صادرات آن از جمله اولویتهای دیگر بخش برق کشور است.
حائری افزود: طرح نجات نیز یکی دیگر از طرحهای مهمی است که در بخش برق دنبال میکنیم؛چرا که کشور ما یکی از بزرگترین مصرفکنندههای انرژی در جهان است و با وجود داشتن ۴ دهم درصد GDP جهان ۴ درصد مصرف انرژی را داریم و باید کاری کنیم که سوبسیدهای داده شده به انرژی جمع شده و به کسانی تعلق گیرد که در مصرف انرژی با توجه به قیمت پایین آن در کشور ما صرفه جویی میکنند.
وی همچنین مقابله با ابر چالشها از طریق تغییر مدل صنعت برق با توجه به وجود محدودیتها و تحریمهای شدید در این بخش را لازمه تحرک بخشی به صنعت برق دانست و گفت: ایجاد چرخه اقتصادی ثروتساز در بخش برق یکی از ابر چالشهایی است که بخش برق کشور با آن روبهرو است.
تسنیم