آفتاب: وزیر امور خارجه انگلیس پس از نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا از عزم 27 عضو این اتحادیه برای اجرای سریع و موثر تحریمهای شورای امنیت علیه ایران خبر داد. مارگارت بکت تصریح کرد که «نجام هماهنگ تحریمها برای تحت فشار قرار دادن ایران و پذیرش پیشنهاد جامعه جهانی مبنی بر بازگشت به مذاکرات امری بسیار حیاتی است».
بنا به نوشته روزنامه ایندیپندنت وزرای خارجه اتحادیه اروپا در نشست روز گذشته خود در بروکسل با اشاره به موضوع هستهای ایران بر اجرای قطعنامه ضد ایرانی شورای امنیت تاکید کردند. مارگارت بکت پس از این نشست گفت: گفتگوهای ما تلاشی است در این راستا که چگونه میتوانیم قطعنامه شورای امنیت را به گونهای اجرا کنیم که فشارها بر ایران ادامه پیدا کند و نهایتاً تهران پیشنهاد جامعه بین المللی مبنی بر بازگشت به میز مذاکره را بپذیرد.
وی در جمع خبرنگاران گفت: اتحادیه اروپا تا حد ممکن تحریمها را با سرعت و به گونهای موثر اجرا خواهد کرد.
در همین زمینه فرانک والتر اشتاین مایر وزیرامور خارجه آلمان نیز که ریاست گفتگوهای روز گذشته اتحادیه اروپا را بر عهده داشت گفت: در بین همه وزرای اتحادیه اروپا درباره پذیرش تحریمهای شورای امنیت علیه ایران اتحاد وجود دارد.
وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در اجلاس سالانه خود در بروکسل توافق کردند تا تحریمهای وضع شده از سوی شورای امنیت علیه ایران «به طور کامل و بدون تاخیر» به اجرا درآید. دیپلماتهای ارشد اروپایی در بیانیه خود همچنین بر آمادگی کشورهایشان را برای اعمال فشارهای بیشتر بر شرکتها و افراد مرتبط با پرونده هستهای ایران تاکید گذاشتند. در بیانیه صادره همچنین از اقدام شورای امنیت در وضع قطعنامه 1737 به سبب «اعمال تحریم های هدفمند علیه برنامه هستهای ایران» استقبال شدهاست.
در بیانیه پایانی وزرای خارجه اتحادیه اروپا ضمن انتقاد از رویکرد جاری ایران در خصوص برنامه هستهایاش از کشورهای اروپایی خواسته شده «تا تمام تلاش خود را برای اجرای درست قطعنامه 1737» به عمل آورند. اعضای اتحادیه همچنین بر روی این موضوع توافق کردند که سختگیریهای بیشتری در زمینه جلوگیری از سفر افراد مرتبط با پرونده هستهای ایران به قلمرو اتحادیه اروپا و نیز توقف دارایی شرکتهایی که اقدام به انتقال تکنولوژیهستهای به ایران میکنند به عمل آورند.
وزرای خارجه اتحادیه اروپا ضمن تاکید بر پایبندی کشورهایشان بر جلوگیری از تحصیل اتباع ایران در دانشگاههای اروپایی در رشتههای مرتبط با فنآوری هستهای تاکید گذاشته اعلام داشتهاند که ممکن است در این زمینه حتی از محدوده قطعنامه 1737 نیز فراتر روند.