کد خبر: ۵۶۶۶۴۷
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۵
مدیرکل مصدومان شیمیایی بنیاد خبر داد

63 هزار جانباز شیمیایی در کشور حضور دارند

مدیرکل مصدومان شیمیایی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: بر اساس برخی ارزیابی‌ها احتمالاً حدود 400 هزار نفر در کشور در مناطق بمباران شیمیایی بوده‌اند که 63 هزار نفر دچار عوارض و آسیب مزمن شده‌اند و کمیسیون‌های پزشکی بنیاد جانبازی آنها را تأیید کرده است.
آفتاب‌‌نیوز :
محمدرضا صدیقی مقدم با اشاره به جنایات دشمنان کشور در استفاده از سلاح‌های شیمیایی علیه کشورمان گفت: در زمان جنگ تحمیلی حدود 100 هزار نفر از کسانی که در معرض سلاح‌های شیمیایی قرار داشتند دچار علائم مصدومیت شده و به مراکز پزشکی مراجعه کردند. در نهایت تاکنون ضایعات و مصدومیت شیمیایی بیش از 63 هزار نفر که دچار آسیب‌های مزمن شده‌اند در کمیسیون پزشکی بنیاد احراز شده و درصد جانبازی گرفته‌اند.

مدیرکل مصدومان شیمیایی بنیاد اضافه کرد: برخی ارزیابی‌ها حاکی از این است که در زمان جنگ تحمیلی احتمالاً حدود 400 هزار نفر در معرض گازهای شیمیایی و در مناطق بمباران شیمیایی بوده‌اند که افرادی که دارای علائم مصدومیت بوده‌اند به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند و تحت مداوا قرار گرفتند اما 63 هزار نفر از این تعداد دچار عوارض و آسیب‌های پایدار شدند که کمیسیون‌های پزشکی بنیاد این عوارض را تأیید کرده است.

صدیقی مقدم با اشاره به ادامه فعالیت‌های کمیسیون‌های پزشکی بنیاد ادامه داد: احتمال دارد عوارض ناشی از تماس با گازهای شیمیایی در برخی از افراد به حدی برسد که موضوع در کمیسیون پزشکی بنیاد مطرح و به درصد جانبازی بیانجامد.

وی با بیان اینکه پروتکل یا راهنمای بالینی به عنوان یکی از برنامه‌های اصولی بنیاد برای ارائه خدمات بهتر به مصدومان شیمیایی در کشور طراحی و برنامه ریزی شده است گفت: تدوین نخستین راهنمای بالینی آسیب‌های چشمی جانبازان شیمیایی با همکاری مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به اتمام رسیده است. ضمن اینکه جانبازان شیمیایی نیازمند سه پروتکل درمانی چشم، ریه و پوست هستند و به همین منظور اقدامات اولیه برای تدوین راهنمای بالینی درمان آسیب‌های ریه برای جانبازان شیمیایی نیز آغاز شده است.

مدیرکل مصدومان شیمیایی بنیاد اضافه کرد: درباره راهنمای بالینی پوست نیز کارهای خوبی انجام شده اما اقدامات علمی در این زمینه بسیار اندک است و مطالعه‌ای از حدود 2 سال پیش آغاز شد که در سال جاری پایان یافت و به محض اینکه نتایج مطالعه مشخص شود، راهنمای بالینی پوست را آغاز می‌کنیم.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین