آفتابنیوز : سرویس بین الملل- کلیسای ارتدکس اوکراین روز شنبه در جریان مراسمی که در استانبول برگزار شد به صورت رسمی راه خود را از کلیسای روسیه جدا کرد.
به گزارش آفتابنیوز؛ سندی که بر اساس آن استقلال کلیسای ارتدکس به رسمیت شناخته میشود طی مراسم توسط پاتریارک بارتولومه، اسقف اعظم کلیسای جهانی ارتدوکس در استانبول به امضاء رسید.
تصمیم کلیسای جهانی ارتدکس برای به رسمیت شناختن جدایی کلیسای ارتدکس اوکراین از کلیسای روسیه و اعطای استقلال به رهبر مذهبی کلیسای کییف ماه اکتبر اعلام و رسانهای شده بود. در پی این تصمیم روسیه ضمن اعتراض شدید اعلام کرد تمام پیوندهای خود را با سراسقف قسطنطنیه (استانبول) قطع میکند.
"سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه در زمان اعلام شدن این تصمیم آن را "نامترقبه" و حرکتی با انگیزههای سیاسی توصیف کرد و گفت: "وقتی فرستاده ویژه ایالات متحده آمریکا از حرکت بارتولومه حمایت میکند، میشود فهمید ماجرا از کجا آب میخورد".
کلیساهای اوکراین قرنها تحت نظارت و اختیار رهبران کلیسای ارتدکس روسیه فعالیت میکردند.
کلیسای ارتدکس اوکراین از زمان استقلال این کشور از روسیه در سال ۱۹۹۲، همواره خواستار جدایی از سیطره کلیسای ارتدکس این کشور هم بود. اما نه سر اسقفهای روس و نه عالیترین مقامهای مذهبی ارتدکس قسطنطنیه، حاضر به پذیرش این خواسته نبودند.
"پترو پروشنکو" رییس جمهوری اوکراین در مراسمی به همین مناسبت اظهار داشت: "میخواهم از جانب میلیونها اوکراینی در سرتاسر جهان که از من تقاضای دعا برای کلیسا را داشتند قدردانی کنم. میخواهم از نسلهای اوکراینی که رویای ما را تحقق بخشیدند و در نهایت از خداوند که کلیسای ارتدکس اوکراین را برای ما فرستاد قدردانی کنم".
خبرگزاری "رویترز" با اشاره به اینکه بیش از 500 میلیون مسیحی ارتدکس در جهان زندگی میکنند اشاره میکند که پروشنکو اهمیت این جدایی کلیسای اوکراین از کلیسای روسیه را مشابه همهپرسی اوکراین در سال 1991 برای استقلال از اتحاد جماهیر شوروی دانسته است.
این خبرگزاری اشاره میکند که احتمالا روابط روسیه و اوکراین با این تصمیم کلیسای ارتدکس اوکراین وخیمتر خواهد شد و در اینباره مینویسد: "روابط میان دو کشور پس از تصرف کریمه توسط مسکو در سال 2014 میلادی گرفتار تنش شد. اوکراین در ماه نوامبر اعلام کرد که در برابر حملات گسترده روسها ممکن است وارد جنگ شود. این موضع پس از آن اعلام شد که روسیه در حریم دریایی کشتیهای اوکراینی را ضبط کرد. کلیسای اوکراین مخالف مداخله روسها در امور داخلی آن کشور است. کییف میگوید کلیساهای مورد حمایت مسکو در خاک اوکراین به ابزاری برای تبلیغات روسیه و حمایت از جداییطلبان در منطقه شرقی دونباس اوکراین تبدیل شدهاند جایی که در جریان منازعه در آنجا بیش از 10 هزار نفر جان خود را از دست دادهاند. این کلیساها این ادعا را رد میکنند. کلیسای ارتدکس روسیه نیز ضمن مخالفت با تصمیم کلیسای ارتدکس اوکراین در بیانیهای اعلام کرده که اعضای کلیسای اوکراین فقط خواستههایشان را روی کاغذ نوشتهاند و این موضوع نتیجه جاهطلبیها و بیقراریهای سیاسی و شخصی آنان است".
این خبرگزاری در ادامه مینویسد: "جدایی کلیسای ارتدکس اوکراین از روسیه میتواند به نفع پروشنکو رهبر طرفدار غرب اوکراین باشد به خصوص آنکه او با کارزار رقابتهای انتخاباتی شدید ماه مارس مواجه است. روسیه اما با این جدایی مخالف است و آن را با جدایی بزرگ مسیحیت غرب و شرق در سال 1054 میلادی مقایسه میکند".