آفتابنیوز : 
آفتاب: آمریکا در تلاش برای ممانعت از دستیابی ایران به سرمایههای خارجی به شرکتهای نفت و گاز اروپایی در مورد سرمایهگذاری در جمهوری اسلامی هشدار داده است. به همین منظور در طول دو هفته گذشته نمایندگانی از دولت جرج بوش در خصوص اوضاع خاورمیانه با شرکتهای نفتی اروپایی مذاکره کردهاند. بنا به نوشته روزنامه واشنگتن پست در یکی از این نشستها مقام ارشد آمریکایی وضعیت ایران را بسیار بحرانی و نامساعد برای سرمایهگذاری توصیف کرده است.
نماینده یکی از شرکتهای نفتی اروپایی نیز به واشنگتن پست گفت: دولت آمریکا شرکتهای خارجی را کاملا تحت فشار قرار داده است و میخواهد آنها را متقاعد کند که سرمایهگذاری در ایران اشتباه است.
با این وجود و علیرغم فشارهای دولت بوش، پیشبینی میشود بزرگترین شرکتهای نفتی دنیا امروز و فردا در وین با شرکت ملی نفت ایران برای بررسی زمینههای همکاری نشستی را برگزار کنند.
پاتریشیا ماریه سخنگوی شرکت فرانسوس توتال گفت: قطعا ایران در زمینه نفت برای هر شرکتی قابل توجه است. وی افزود: ما به حرفهای آمریکا گوش میدهیم اما در این زمینه به قانون فرانسه و اتحادیه اروپا احترام میگذاریم و تعهدی برای احترام گذاشتن به قانون آمریکا نداریم. وی همچنین گفت: توتال امسال در مورد اجرای یک پروژه گاز طبیعی در جنوب ایران تصمیمگیری خواهد کرد.
هفته گذشته رویال داچشل و شرکت رپسول اسپانیا موافقت نامه اولیهای با ایران برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی در این کشور امضا کردند.
درگیری آمریکا با سرمایهگذاری نفتی در ایران بخشی از مبارزه دولت جرج بوش برای انزوای ایران و محدود کردن میزان سرمایههای این کشور به خاطر توسعه برنامه هستهایاش است. این در حالی است که شرکتهای آمریکایی از انجام هرگونه معامله با ایران محروم شدهاند. براساس قانونی که در سال 1995 به تصویب رسید آنها حتی از انتقال نفت ایران به اروپا نیز منع شدهاند.
درسال 1996 کنگره آمریکا قانون تحریم ایران و کوبا را به تصویب رساند که دولت آمریکا را قادر میساخت شرکتهای خارجی را به خاطر معامله با ایران تحت تحریم قرار دهد. برای اینکه واشنگتن قادر به اعمال این تحریمها علیه شرکتهای اروپایی شود ممکن است جرج بوش این قانون را تغییر دهد.
آمریکا به انعقاد قرارداد 16 میلیارد دلاری بین چین و ایران درباره توسعه میدان گاز طبیعی پارس نیز واکنش نشان داد. مقامات آمریکایی بر این باورند که اقدام چین به مصابه نقض قطعنامه 1737 شورای امنیت سازمان ملل است ولی مقامات چینی با رد چنین اظهاراتی میگویند که توافق مذکور قبل از اعمال تحریمها صورت گرفته و بنابراین هیچ نقضی در میان نیست.