آفتابنیوز : محمدامین ایزدجو امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در بارندگیهای اخیر حجم سد مخزنی مارون به 833 میلیون متر مکعب رسید، اظهارداشت: بهمن ماه سال 96 حجم آب ذخیره شده در سد، 250 میلیون متر مکعب بود که امسال با توجه به بارندگیها شاهد افزایش 300 درصدی آن هستیم.
وی افزود: به سبب کاهش بارندگیها در زمستان و بهار گذشته متاسفانه نیروگاه در خردادماه تعطیل و از مدار خارج شد.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری سد و نیروگاه مارون ادامه داد: با افزایش بارندگیها در حوزه آبریز زاگرس نیروگاه برق آبی مارون با توان تولید 150 مگاوات برق از روز گذشته راه اندازی و وارد مدار شد.
ایزدجو با بیان اینکه در تابستان سال آینده محدودیتهای آبی کمتری خواهیم داشت، گفت: برآورد کارشناسان ما نشان میدهد که خوزستان از خشکسالی 10 ساله خارج شده و از سالهای آینده شاهد افزایش بارشهای آسمانی خواهیم بود.
وی به پتانسیل گردشگری سدهای خوزستان اشاره کرد و افزود: خوزستان با داشتن بزرگترین سدها، وجود 30 درصد آبهای شیرین کشور و استقرار 46 درصد سرمایه وزارت در آن ظرفیت بزرگی در حوزه گردشگری صنعتی دارد.
مدیرعامل بهرهبرداری سد و نیروگاه مارون تصریح کرد: ماموریت سدها درجهت گردشگری نسیت اما مسئولیتهای اجتماعی ایجاب میکند سدها مناظر طبیعی خود را در اختیار رونق گردشگری قرار دهند.
ایزدجو از طراحی فاز دوم پلاژ تفریحی و گردشگری مارون خبرداد و بیان داشت: پلاژ مارون شامل 78 هکتار زمین است که در حال حاضر فقط از 35 هکتار آن استفاده شده و 65 هکتار باقی مانده به زودی ساخته میشود.
وی ادامه داد: در فاز نخست پلاژ مارون 19 ویلا وجود دارد که در فاز دوم 220 بلوک اقامتی توسط بخش خصوصی و با واگذاری اراضی به مردم ساخته میشود.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری سد و نیروگاه مارون تاکید کرد: با بهرهبرداری از پلاژ مارون می توان گردشگری مارون و بهبهان را متحول کرد.
مارون از 53 کیلومتری شمال یاسوج جریان یافته و پس از طی 120 کیلومتر به سد مخزنی مارون می رسد؛ سد مارون از سال 1370 با 170 متر ارتفاع، 345 متر طول تاج و 30 کیلومتر دریاچه به بهرهبرداری رسید.
منبع: تسنیم