کد خبر: ۵۷۲۰۲۴
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۹

طالبان: آمریکا در خروج نظامیان این کشور از افغانستان جدی است

رئیس سابق دفتر سیاسی طالبان در قطر گفت: آمریکا در خروج نظامیان این کشور از افغانستان بسیار جدی است.
آفتاب‌‌نیوز :
 «شیرعباس استانکزی»، رئیس سابق دفتر سیاسی طالبان در قطر گفت: آمریکا در خروج نظامیان این کشور از افغانستان بسیار جدی است.

استانکزی که رهبری طالبان در مذاکرات 6 روزه با آمریکا را دست داشت، اظهار کرد: به نظر می‌رسد که آمریکا در خروج نظامیان خود از افغانستان بسیار جدی است و امیدوارم خلیلزاد نقش مهمی در تحقق صلح در افغانستان ایفا کند.

به‌نوشته دیلی میل، رئیس سابق دفتر سیاسی قطر افزود که خلیلزاد نسبت به نمایندگان گذشته آمریکا اختیار بیشتری را در خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان دارد و تاکید کرد که طالبان آمریکا را مجبور کرده که گزینه نظامی را کنار گذاشته و راه حل سیاسی را مدنظر قرار دهد.

وی که با انتخاب ملا محمد برادر به‌عنوان رئیس جدید دفتر سیاسی قطر، دیگر رهبری گروه طالبان در مذاکرات با آمریکا را برعهده ندارد، در ادامه گفت: گفته‌های رئیس جمهور افغانستان در مورد خروج نظامیان تنها تکرار گفته‌های خلیلزاد است و وی اختیاری در مورد ماندن یا خروج نظامیان خارجی از افغانستان ندارد و به طور کلی دولت افغانستان دولتی وابسته است و استقلالی از خود ندارد.

رئیس سابق دفتر سیاسی طالبان به انتخابات ریاست جمهوری پیش رو اشاره کرد و گفت: طالبان انتخابات را تا زمانی که نیروهای خارجی در افغانستان حضور دارند به رسمیت نمی‌شناسد.

وی همچنین انتخاب ملا برادر به‌عنوان رهبری جدید دفتر سیاسی طالبان را اقدامی مهم دانست و یادآور شد: با توجه به تجربه سیاسی و نظامی ملا برادر، حضور وی در دفتر سیاسی اقدامات سیاسی طالبان را تقویت خواهد کرد.

این اظهارات در حالی از سوی استانکری مطرح می‌شود که خلیلزاد و طالبان 6 روز در قطر مذاکره کرده و بعد از این مذاکرات دو طرف اعلام کردند که پیشرفت‌های مهمی در برخی از موضوعات صورت گرفته است.

بعد از این مذاکرات خلیلزاد گفت که طالبان حاضر نیست با حکومت گفت‌وگو کند، زیرا به نظر آنان این حکومت، حکومت مشروعی نیست. به باور آنها، اگر با این حکومت بنشینند به ویژه در موقع انتخابات، یعنی اینکه مشروعیت حکومت را می‌پذیرند و جنگی که در این چند سال جاری است، غیر مشروع پنداشته می‌شود، در حالی که طالبان ادعا دارند که جنگ آنها برضد اشغال، جنگی مشروع است.

همچنین برخی از رسانه‌ها اعلام کردند که آمریکا توافق کرده است که در یک بازه 18 ماه نظامیان این کشور را از افغانستان خارج کند و در مقابل نیز طالبان قول داده است که افغانستان به مکانی برای فعالیت گروه‌های تروریستی و حمله به آمریکا تبدیل نشود.

ناظران می‌گویند سیاست‌های ضد و نقیض ایالات متحده آمریکا باعث انزوا و بی‌اعتبار شدن دولت افغانستان شده است؛ دولتی که متحد آمریکاست و از سوی آن کشور حمایت می‌شود.
فارس 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین