آفتابنیوز : 
آفتاب: سفیر تهران در بغداد با تاکید بر اینکه او و دیگر دیپلماتهای ایرانی در عراق با مقامات آمریكایی هیچ ارتباطی ندارند گفت آمریكاییها از طریق مقامات دولت عراق پیامهایشان را منتقل كرده و گفتهاند كه چه چیزهایی میخواهند. به گزارش خبرنگار سیاست خارجی آفتاب، حسین کاظمی قمی که با خبرنگار مجله آمریکایی نیوزویک سخن میگفت افزود: این كار به شكلی شفاف و توسط جلال طالبانی رییس جمهور و عبدالعزیز حكیم رئیس مجلس اعلای شیعیان عراق صورت گرفته است.
کاظمی قمی در پاسخ به این پرسش که آیا پیامهای یاد شده حاوی هشدارهایی از سوی مقامات کاخ سفید بوده است گفت: آنها هیچ گونه اولتیماتومی از طریق رهبران عراق به ما ندادند. ما سیاستی روشن در عراق داریم. سیاستی كه به سود مردم دو کشور است.
سفیر تهران در بغداد در عین حال با اشاره به سخنان اخیر بوش مبنی بر صدور دستور مقابله یا كشتن عوامل ایرانی در عراق گفت: ما از اظهارات بوش متعجب نشدیم. البته او بیاناتش را اصلاح كرد و گفت كه منظورش این نبوده كه آنها باید ایرانیها را بكشند. اینكه او اظهاراتش را اصلاح كرده خوب است. یك مقام مسوول نباید چنین بیاناتی را علیه كشوری دیگر داشته باشد.
کاظمی قمی با تاکید بر آمادگی ایران برایی کمک به تکمیل ساختارهای دفاعی و امنیتی و نیز آموزش و تجهیز و مبادله اطلاعات با نیروهای امنیتی عراق خاطرنشان کرد: در توافقاتی كه با دولت عراق داشتیم داشتیم تشكیل یك كمیته مشترك امنیتی مطرح شد و به همین دلیل یك كمیته دیپلماتیك از یك شاخه امنیتی به عراق سفر و كار تحقیق را آغاز كرد و اما آنها توسط آمریكاییها (در ماه دسامبر) دستگیر شدند.
سفیر تهران در بغداد هدف از این این اقدام را فرستادن علامتی را برای عراقیها دانست مبنی بر اینكه آمریکاییها نمیخواهند دیگر طرفها در مقوله امنیتی به دور از نظارت آنها كار كنند.
كاظمی قمی با تكذیب امنیتی بودن دیپلماتهای دستگیر شده در اربیل و اتهامات وارده علیه آنها از سوی آمریكا بار دیگر تاکید كرد: اگر مدركی وجود دارد آن را نشان دهند. وی ابراز امیدواری كرد دیپلماتهای ایرانی به زودی آزاد شوند.
سفیر ایران هم چنین اتهامات مقامات آمریكایی در خصوص احتمال دست داشتن ایران در حملات اخیر كربلا كه به كشته و ربوده شدن سربازان آمریكایی منجر شد را تكذیب كرد و گفت: این اتهامات باید محكوم شود. آمریكاییها اعلام كردهاند درباره این حادثه تحقیق میكنند و من مطمئن هستم آنها مسوول حادثه را پیدا خواهند كرد، اما یك نكته را نباید فراموش كرد و آن این است كه ریشه بحران امنیتی، اشغال است و نكته دیگر اینكه آمریكاییها افرادی هستند كه اقدامات یكجانبه انجام میدهند.
این دیپلمات ایرانی «دلیل حل نشدن بحران امنیتی» را این دو نكته اساسی خواند و افزود: راهحل بحران امنیتی عراق بازپس دادن امنیت عراق به دولت عراق است.
وی با ذكر اینكه مرز عراق با ایران طولانیترین مرز این كشور است گفت: اگر به مشكلات امنیتی عراق نگاه كنیم، امنترین مرز، مرز ایران است و این نشان میدهد ایران به ایمنی مرزها كمك میكند و میتواند نقش بسیار سازندهای در مبارزه با قاچاق و غیره را داشته باشد.
كاظمی قمی ادامه داد: ما عراقی ایمن و باثبات را خواستاریم. عراقی ناایمن پایگاه تروریسم خواهد بود و این پایگاه میتواند عملیاتهای مهلكی را به خارج از مرزهای عراق گسترش دهد.
به گفته وی «ناامنی در عراق هم چنین میتواند به عنوان بهانهای برای ادامه حضور سربازان خارجی در عراق باشد.»
كاظمی قمی در پاسخ به سوالی در خصوص هر گونه رویارویی با نیروی نظامی آمریكا در مرزهای طویل ایران - عراق در طول چند سال گذشته گفت: مشكلی كه ارزش ذكر كردن را داشته باشد، وجود ندارد. اما چیزی كه باید یادآوری كرد این است كه مرزهای دو كشور در مسوولیت دولتهای مربوطه است. ما اختیار هیچ دولتی به جز دولت عراق را نخواهیم پذیرفت. حضور سربازان خارجی در این مرز كاملا غیر قابل پذیرش است.
وی بار دیگر اتهامات آمریكا علیه ایران مبنی بر قرار دادن فناوری ابزارهای انفجاری در اختیار شبه نظامیان عراقی را رد كرد و گفت: جمهوری اسلامی نقش حامی را ایفا میكند. پس از سقوط رژیم (صدام) ایران اولین كشوری بود كه دولت عراق را به رسمیت شناخت بسیاری از ما انتقاد كردند و گفتند این دولتی آمریكایی است اما ما گفتیم خیر. اینها همان رهبران اپوزیسیون هستند. ما امنیت و ثبات را خواستاریم ما دولتی مردمی و قوی را میخواهیم.