آفتاب: «امیر پرتز» وزیر دفاع رژیم صهیونیستی با موفقیتآمیز توصیف کردن آزمایش موشکی جدید اسرائیل آنرا اقدامی را در راستای تقویت توان دفاعی اسرائیل در برابر تهدیدات خارجی توصیف کرد. بنابر گزارش خبرگزاری بی.بی.سی در این آزمایش که در شب انجام شده موشکی مشابه موشک شهاب-3 ایران توسط سیستم ضد موشکی Arrow (پیکان) نابوده شده است. رسانههای اسرائیلی این آزمایش موشکی را پیغامی برای ایران توصیف کردهاند.
به گزارش خبرگزارسی بی.بی.سی در این آزمایش موشکی سیستم ضد موشکی Arrow یک موشک را که از هواپیما شلیک شده بود مورد اصابت قرار داد و آنرا نابود کرد. طبق گزارش بی.بی.سی سیستم ضد موشکی رژیم صهیونیستی در جریان آزمایش در پایگاهی در جنوب تلآویو مستقر شده و آزمایش برفراز آبهای شرقی مدیترانه انجام شده است. این اولین بار است که اسرائیل اقدام به آزمایش سیستم ضد موشکی مذکور در شب کرده است.
وزارت دفاع اسرائیل نیز در بیانیهای با تائید این خبر اعلام کرد که آزمایش مذکور اولین آزمایش این سیستم بعد از دسامبر 2005 است که ارتش اسرائیل این سیستم را کاملا عملیاتی اعلام کرد. در ادامه این بیانیه با اشاره به اینکه همه تجهیزات این سیستم در آزمایش موشکی مذکور به طور کامل کار کرده آمده است: این آزمایش با هدف آزمایش کارکرد سیستم Arrow در شب و شرایط فوقالعاده علیه موشک بالستیک انجام شد.
رسانههای رژیم صهیونیستی در حالی آزمایش موشکی اخیر این رژیم را پیغامی برای ایران توصیف کردهاند که بعد از آزمایش موفقیتآمیز موشکهای بالستیک ایرانی با کلاهکهای خوشهای که سبب وحشت سران سیاسی و نظامی اسرائیل شد، کارشناسان نظامی اسرائیل اعلام کردند که سیستم دفاع ضد موشکی این رژیم توان مقابله یکجا با تعداد زیادی از موشکهای شهاب-3 ایران را ندارد.
در همین خصوص کارشناسان اسرائیلی در آبان ماه گذشته با ابراز نگرانی شدید از توانایی ایران در استقرار موشکهای بالستیک با کلاهکهای خوشهای گفتند: توانایی موشکی ایران، تهدید استراتژیکی مرگباری برای اسرائیل و نیروهای آمریکا در خاور نزدیک میباشد.
لازم به یادآوری است که اسرائیل بعد از آشکار شدن ناتوانیهایی سیستم Arrow در جریان جنگ 34 روزه تصمیم به جایگزینی آن با سیستم ضد موشک باراک و بعد سیستم ضد موشک پاتریوت گرفته بود. اسرائیل ساخت و طراحی سیستم دفاع ضدموشکی Arrow-2 را از 12 سال قبل و بعد از حمله موشکی صدام حسین به اسرائیل آغاز کرده بود تا بتواند یک سپر دفاعی قدرتمند در برابر موشکهای اسکاد به وجود بیاورد.
ارتش اسرائیل در طراحی این سیستم نه تنها دفاع در برابر تهدیدات سابق را مدنظر قرار داد بلکه ساخت سیستمی برای مقابله با موشکهایی با سرعت بالاتر و حامل کلاهکهای چند منظوره در آینده را نیز در دستور کار خود قرار داده بود و در حدود 5/2 میلیارد دلار در این زمینه سرمایه گذاری کرد ولی با این حال نتوانست به اهداف مورد نیاز خود دست یابد.
روزنامه یعیدوت آهارونوت نیز اردیبهشت ماه امسال در گزارشی با انتقاد از سران اسرائیل درباره تکیه بر سیستمی که در برابر قدرت برتر موشکی ایران ناتوان است نوشت: آیا هنگامی که بحث موشکهای که به سوی اسرائیل میآیند مطرح میشود، اسرائیل میتواند به روی سیستم دفاع ضد موشکی Arrow -2 که برای طراحی و ساخت آن 5/2 میلیارد دلار هزینه کرده است حساب کند؟ یک مقام عالیرتبه ارتش اسرائیل در این خصوص به این روزنامه گفته بود: فقط کافی است یک موشک به تل آویو برخورد کند تا غرور و ابهت نظامی اسرائیل شکسته شود.
کارشناسان بیطرف نظامی معتقدند ایران در سالهای اخیر موفق به طراحی و تولید نسل جدیدی از موشکهای بالستیک شده و در زمینه طراحی و ساخت موشک از اسرائیل سبقت گرفته است. در حال حاضر موشکهای شهاب -3 ایران میتوانند اهداف دور دستی در خاک اسرائیل را مورد حملات دقیق قرار دهند. از سوی دیگر ایران انواع گوناگونی از موشکهای پیشرفته و دور برد دیگر، مثل موشک های کروز را نیز در اختیار دارد که ایران را در برتری موشکی منحصر به فردی نسبت به اسرائیل و سایر کشورهای منطقه قرار داده است.
این موشکها هر چند از موشکهای شهاب کندتر هستند اما مسیر پرواز آنها قابل ردیابی نیست. ارتش اسرائیل در سالهای اخیر سعی کرده است با خرید یا طراحی موشکهای ضد موشک بتواند یک سیستم موشکی برای مقابله با موشک شهاب -3 تولید نماید ولی طبق اظهاراتی که از سوی مقامات ارشد وزارت دفاع این کشور بیان شده اسرائیل هنوز موفق نشده است که ضعفهای موشکی خود را در مقابله با ایران جبران نماید و در صورت بروز یک جنگ احتمالی از این ناحیه متحمل خساراتهای فراوانی خواهد گردید.