کد خبر: ۵۷۴۵۱۰
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۲:۰۰

روستایی که عطر برنجش مازندران را پر کرده

کاردگر محله فریدونکنار به عنوان یکی از بزرگترین روستاهای شهرستان فریدونکنار در استان مازندران به دلیل دارا بودن اماکن مقدس و مذهبی، هر ساله مورد توجه مردم و مسافران داخلی و خارجی زیادی برای گذراندن اوقات فراغت‌شان، قرار می‌گیرد، با این وجود، همچنان این روستا، با مشکلات فراوانی رو به رو است.
آفتاب‌‌نیوز :
کاردگر محله فریدونکنار؛ روستایی با ۲۸۵۰ نفر جمعیت است که شغل حدود ۷۰ درصد مردم این روستا، کشاورزی است و در تولید برنج نقش بسزایی دارند.

کاردگر محله فریدونکنار به عنوان یکی از بزرگترین روستاهای شهرستان فریدونکنار به دلیل دارا بودن اماکن مقدس و مذهبی، هر ساله مورد توجه مردم و مسافران داخلی و خارجی زیادی برای گذراندن اوقات فراغت‌شان، قرار می‌گیرد.

تولید برنج درجه یک فریدونکنار در اراضی شالیزاری یکی از مزیت‌های روستا

تولید برنج درجه یک فریدونکنار در اراضی شالیزاری به عنوان یکی از مزیت‌های این روستاست و وجود دو آب بندان و نهال‌کاری در این روستا، فضای سبزی دلنشین را برای گذران اوقات فراغت فراهم می‌کند، اما با این وجود، همچنان این روستا، با مشکلات فراوانی رو به رو است و هنوز به جایگاه واقعی خود نرسیده است.

روستایی که اگر ابر و ماه و مهر و خورشید و فلک دست در دست هم بگذارند، ادعای شهر شدن دارد اما هنوز نتوانسته به نقطه آرمانی نزدیک شود و با مشکلاتی رو به رو است که مربوط به یک دوره دولت و مسئول خاص نمی‌شود.

آزار دیدن مردم روستا با تعریض نشدن جاده

محمدعلی احمدی، دهیار روستای کاردگرمحله اظهار کرد: جاده روستای کاردگرمحله از وسط این روستا می‌گذرد که با وجود فعالیت مسئولان، همچنان با مشکل رو به رو است. با وجود این‌که از سال ۸۹، ضلع شرقی این جاده تعریض شد، در بخش غربی آن به دلیل وجود نهر اصلی هنوز صورت نگرفت و مشکلات فراوانی چون تصادف‌های دلخراش، مردم این روستا را می‌آزارد.

وی افزود: با توجه به درخواست‌های مکرر، مسئولان، کمبود منابع مالی و نیاز به بودجه ملی را دلیل اصلی توقف این پروژه می‌دانند، در حالی که می‌توان این نهر آب را به وسط جاده به صورت مکانیزه منحرف و ضلع غربی این جاده را تعریض کرد.

احمدی با بیان اینکه نیوجرسی‌های بلندی که در وسط جاده این روستا قرار دارد، موجب کاهش دید رانندگان می‌شود، خاطرنشان کرد: امیدواریم مسئولان در امر تعریض جاده، محو این نیوجرسی‌ها و ایجاد بلوارهای کوچک‌تر و زیباتر، اقدام لازم را به عمل آورند.

احمدی با اشاره به اینکه قرار بود کاردگرمحله به همراه روستاهای شیرمحله و بنه‌کنار به شهر "آستانه" تبدیل شوند، اما هنوز محقق نشده است، تصریح کرد: بر اساس طرح تفصیلی سال ۱۳۸۵ قرار بود این سه روستا به شهر تبدیل شود اما به دلایل موافقت نکردم مردم یکی از روستاها پس از تصویب آن، پروژه شهر آستانه نو به تعویق افتاد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا یکی از این سه روستا، تمایلی به شهر شدن ندارد، گفت: طرح تفصیلی در سال ۱۳۸۵ به درخواست اهالی این محل که خواستار تبدیل شدن به شهر بودند، تهیه و تصویب شد. متأسفانه این موضوع دستخوش بازی‌های سیاسی شد؛ زمانی که دهیار و شورای روستا، موافقت خود را نسبت به شهر شدن اعلام می‌کنند در واقع به نمایندگی از مردم این روستاها پاسخ مثبت داده‌اند و قطعاً هزینه‌های مادی و معنوی زیادی نیز صورت گرفته است اما پس از ۱۲ سال هنوز این اتفاق نیفتاد.

مردم و مسئولان دو روستای کاردگرمحله و شیرمحله فریدونکنار خواستار تبدیل شدن به شهر آستانه نو

احمدی افزود: با تمام این مشکلات، مردم و مسئولان دو روستای کاردگرمحله و شیرمحله فریدونکنار خواستار تبدیل شدن به شهر آستانه نو هستند و امیدواریم مسئولان این موضوع را به صورت جدی پیگیری کنند.

وی با بیان اینکه در صدد هستیم طرح تفصیلی دو روستای کاردگرمحله و شیرمحله تهیه و به شهر آستانه نو تبدیل شود، گفت: کاردگرمحله ظرفیت تبدیل شدن به شهر را دارد و نمایندگی بسیاری از ادارات نیز در اینجا مستقر شده‌اند.

دهیار روستای کاردگرمحله فریدونکنار با تصریح بر اینکه تنها در هر ماه برای دفع پسماند این روستا، ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و در سال حدود ۵۵ میلیون تومان هزینه می‌شود عنوان کرد: همه این هزینه‌ها در حالی است که سرآنه این روستا در هر سال ۷۵ میلیون تومان است.

احمدی در ادامه با بیان اینکه از ۱۰ سال گذشته، احداث کتابخانه این روستا، آغاز شده و امروز به پیشرفت ۷۰ درصدی رسیده است، گفت: کتابخانه یک مکان عمومی مناسب برای ترویج فعالیت‌های عمومی روستا است که امیدواریم با تلاش مسئولان مشکلاتش برطرف شود و کتابخانه افتتاح گردد.

احداث سالن ورزشی کاردگرمحله؛ ۱۵ ساله شد!

مریم هادیان، عضو شورای اسلامی روستای کاردگرمحله فریدونکنار نیز در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه احداث سالن ورزشی این روستا ۱۵ ساله شد و همچنان به اتمام نرسید، اظهار کرد: مسئولان و نمایندگان مجلس، در این خصوص وعده‌های فراوانی دادند اما تنها در اندازه وعده ماند و عملی نشد.

وی با بیان اینکه تیم فوتسال کاردگرمحله به عنوان نماینده فریدونکنار، در لیگ برتر فوتسال مازندران، فعالیت می‌کند اما هیچ حمایتی از مسئولان نمی‌شود، گفت: در بسیاری از مواقع، این تیم برای تمرین و برگزاری بازی دوستانه، به شهر فریدونکنار و شهرستان‌های اطراف می‌رود.

عضو شورای اسلامی روستای کاردگرمحله فریدونکنار با اشاره به اینکه بر اساس آمار کانون سلامت محله، فشارخون و قندخون کاردگرمحه‌ای‌ها بسیار بیشتر از سایر روستاهای این شهرستان بود، افزود: دلیل اصلی این امر، نبود فضای مناسب برای ورزش مردم در این روستا است.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین