کد خبر: ۵۷۴۵۸۳
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۳

سلاح ظریف؛ مونیخ در برابر ورشو

کنفرانس ورشو امروز و فردا، 13 و 14 فوریه (24 و 25 بهمن 1397) در پایتخت لهستان به فرماندهی آمریکا و با دستور کار مقابله با ایران برگزار می شود.
آفتاب‌‌نیوز :
 پمپئو دی‌ماه گذشته در جریان سفر خاورمیانه‌ای خود در گفت‌وگو با شبکه خبری فاکس نیوز از برگزاری یک گردهمایی بین‌المللی با تمرکز بر فعالیت‌های منطقه‌ای ایران در پایتخت لهستان با حضور متحدان آمریکا از جمله بعضی شیخ‌نشین‌های حاشیه خلیج‌فارس و در رأس آن‌ها عربستان سعودی و نیز رژیم صهیونیستی خبر داده بود.

در آستانه این نشست بامداد امروز جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا در ویدئویی ایران را رسما تهدید که این آخرین جشن پیروزی انقلاب بود که آنها گرفتند!

نشست ورشو امروز چهارشنبه و پنجشنبه در پایتخت لهستان برگزار می شود و مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا که ماه گذشته برگزاری آن را در قاهره پایتخت مصر اعلام کرد، دیروز تور اروپایی خود را از مجارستان آغاز کرده و پس از آن به جمهوری اسلواکی و لهستان می رود.

پمپئو در ابتدا گفته بود این نشست برای بررسی فعالیت های منطقه ای ایران برگزار می شود اما وقتی با واکنش کشورهای مختلف به ویژه اروپا روبه رو شد، موضوع آن را به مسائل خاورمیانه تغییر داد.

به گزارش یورونیوز، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا که با مایک پنس، معاون خود در این نشست شرکت خواهد کرد، پیش از حضور خود در ورشو در نشستی مطبوعاتی در پایتخت اسلواکی سعی داشت عدم حضور برخی از وزیران اروپایی در این نشست را بی‌اهمیت جلوه دهد.

مایک پمپئو در این باره گفت: وزرای برخی کشورها حضور خواهند داشت و برخی دیگر نه، این انتخاب آن‌هاست.

وی افزود: ما بر این باوریم که یک پیشرفت واقعی خواهیم داشت. کشورهای زیادی هستند که با جدیت در حال فعالیت در راستای داشتن خاورمیانه‌ای بهتر و با ثبات‌تر هستند و من امیدوارم روز پنج‌شنبه که این‌جا را ترک می‌کنیم، موفقیتی در این باره کسب کرده باشیم.

پمپئو در حالی این مساله را توجیه می کند که چند تن از مقامات اروپایی از جمله فدریکا موگرینی، رئیس روابط خارجی اتحادیه اروپا نیز در این نشست شرکت نخواهند کرد.

همچنین محمد فرازمند، سفیر جدید ایران در ترکیه، صبح امروز با اشتراک گذاشتن صفحه اول روزنامه دیلی نیوز در صفحه توییترش نوشت: «ترکیه در نشست ورشو شرکت نمی‌کند، خبر اول دیلی نیوز یک روز قبل از نشست سران ایران، ترکیه و روسیه در سوچی»

همچنین برخی تحلیل‌گران مطرح کرده‌اند که لهستان برای دریافت امتیازاتی از آمریکا میزبانی این نشست و فراهم‌سازی مقدمات آن با همکاری آمریکا را قبول کرده است.

همچنین مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا به همراه جرد کوشنر داماد و مشاور ارشد دونالد ترامپ در این نشست حضور خواهند داشت.

گزارش رسانه ها حاکی است که کوشنر در این نشست طرح آمریکا را برای برقراری صلح میان اسرائیل و فلسطینیان عرضه خواهد کرد، هر چند بعید است جزییات آن را اعلام کند.

برگزاری نشست ورشو با اعتراض ایران روبه رو شده و بعید به نظر می رسد که از کشورهای مهم اروپایی هیاتی بلندپایه در آن حضور یابد.

روزنامه اماراتی ' نشنال ' روز سه شنبه در مطلبی به نقل از یک دیپلمات ارشد اروپایی در سازمان ملل که نام آن را ذکر نکرد،نوشت : مقامات سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس مخالف برگزاری نشست ورشو هستند.
روسیه نیز شرکت نخواهد داشت و «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرده که در این نشست غایب خواهد بود.

در این نشست فقط مقام های برخی شیخ نشین های متحد آمریکا در حاشیه خلیج فارس و در صدر آنها عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی حضور می یابند.

این در حالی است که الی گرانمایه عضو شورای اروپایی درصفحه شخصی خود اعلام کرد که حضور وزیر خارجه انگلیس در کنفرانس ورشو هنوز قطعی نشده است.

گرانمایه عضو شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا و معاون مدیر برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در شورای اروپایی (The European Council) از ابهام حضور وزیر امور خارجه انگلیس در کنفرانس ورشو خبر داد.

وی در صفحه شخصی خود نوشت: وزیر امور خارجه آلمان در کنفرانس ورشو شرکت نخواهد کرد و نیلز انن وزیر امور بین‌الملل این کشور جایگزین او خواهد شد. انتظار می رود که وزارت امور خارجه فرانسه نیز به جای وزیر، یک مدیر سیاسی را به این اجلاس بفرستد.

در همین رابطه روزنامه گاردین در گزارشی نوشت: کشورهای کلیدی اروپا در سطح محدودی در نشست بلندپایه دولت ترامپ درباره خاورمیانه شرکت می‌کنند که این مساله مؤید خشم آن‌ها نسبت سیاست‌های واشنگتن علیه ایران و سوریه است.

به گزارش ایرنا، گاردین افزود که از انگلیس «جرمی هانت» وزیر امور خارجه این کشور به دلیل تحولات برگزیت این اجلاس را زود ترک می‌کند. از فرانسه و آلمان هم قرار است دیپلمات‌های سطح پایینی شرکت کنند.

این نشریه انگلیسی افزود: فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا این نشست را که از همان ابتدا متوجه شد تلاشی از سوی آمریکا برای اتخاذ رویکرد خصمانه علیه ایران است بایکوت کرده بود.

گاردین نوشت: دستور کار اولیه این نشست پس‌ از آن که اروپا به واشنگتن اعلام کرد برجسته کردن اختلاف دو طرف بر سر ایران «ایده هوشمندانه‌ای نیست» تغییر کرد. در واقع اروپا پیش از آنکه مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا از برگزاری این مشترک با لهستان خبر داد، در جریان نبود.

هرچند اکنون آمریکا اصرار دارد که دستور کار این نشست روی صلح و امنیت خاورمیانه تأکید دارد، دیپلمات‌های اروپایی تردید دارند که چهره‌هایی همچون مایک پمپئو و مایک پنس، اظهارات ضد ایرانی مطرح نکنند.

این نشریه در ادامه عنوان کرد: حضور دولت‌های ضد ایرانی منطقه خلیج‌فارس و بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم اسرائیل در ورشو مؤید این واقعیت است که تاچه اندازه دشمنی با ایران می‌تواند دولت‌های عرب و این رژیم را با یکدیگر نزدیک کند. چنانچه یک دیپلمات غربی می‌گوید که این اولین نشست بین دولت‌های عربی و رژیم صهیونیستی پس از کنفرانس صلح مادرید در سال 1991 به شمار می‌رود.


 نتانیاهو با هراس از ایران به ورشو رفت

نخست وزیر رژیم صهیونیستی در آستانه سفرش به لهستان برای شرکت در کنفرانس ضدایرانی ورشو گفت که این رژیم همه روزه علیه ایران و تلاش هایش در منطقه اقدام می کند.

به گزارش روزنامه هاآرتص، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در آستانه سفر خود به کنفرانس ضدایرانی ورشو، بار دیگر علیه ایران سخن گفت.

در حالی که به جز تعدادی از کشورهای حاشیه خلیج فارس، اکثر کشورهای دیگر در سطح پایین تر از وزیر خارجه در این کنفرانس آمریکایی شرکت می کنند، نتانیاهو تنها کسی است که به عنوان رئیس دولت در این نشست حضور می یابد.

نتانیاهو در حالی که فلسطین اشغالی را ترک می کرد به خبرنگاران گفت: هر روزه علیه ایران تلاش هایی برای استقرار در منطقه اقدام می کنیم، از جمله همین دیروز.

وی افزود: ایران ما را تهدید می کند. آن ها در چهلمین سالگرد انقلابشان تهدید کردند که تل آویو و حیفا را نابود می کنند، من گفتم که موفق نمی شوند و اگر این کار را بکنند این آخرین سالگردی خواهد بود که جشن می گیرند.

نتانیاهو که از برگزاری جشن چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی ایران بسیار عصبانی است، روز گذشته گفت من تهدیدهای ایران را نادیده نمی گیرم اما تحت تاثیر هم قرار نگرفته ام.

درهمین حال تارنمای شبکه آمریکایی 'اِی بی سی' امروز به نقل از منابعی در کاخ سفید خبر داد که معاون رئیس جمهوری آمریکا این هفته به ورشو و مونیخ سفر می کند و علیه ایران و ونزوئلا موضع گیری خواهد کرد.

بنابر گزارش ای بی سی، نشست 'آینده صلح و امنیت خاورمیانه' به میزبانی مشترک آمریکا و لهستان از 24 تا 25 بهمن در ورشو برگزار می شود. 'مایک پنس' در جمع وزرای امور خارجه سخنران اصلی بوده و پیامی صریح به ایران می فرستد.
معاون ترامپ سپس به مونیخ می رود تا در کنفرانس امنیتی سالانه آن که از 26 تا 28 بهمن برگزار می شود، شرکت کند. وی در این کنفرانس به جاری ونزوئلا می پردازد.

 مونیخ در برابر ورشو

کنفرانس امنیتی مونیخ که بلافاصله کمی از کنفرانس موردحمایت آمریکا در ورشو پایتخت لهستان برگزار می‌شود، آوردگاه شرکت‌کنندگانی خواهد بود که برخلاف واشنگتن و هم پیمانانش حامی برجام و گسترش روابط با ایران هستند.

در این باره خبرگزاری ایرنا گزارش داده است: پنجاه و پنجمین کنفرانس امنیتی‌ مونیخ از روز جمعه تا یکشنبه آینده (26 تا 28 بهمن ماه جاری) با حضور حدود 500 نفر از مقامات سیاسی و چهره‌های برجسته از سراسر دنیا در شهر مونیخ آلمان برگزار می‌شود.

این کنفرانس که یک روز پس از نشست پر ابهام صلح خاورمیانه لهستان برگزار می‌شود، فرصتی را برای شرکت‌کنندگان ایجاد خواهد کرد تا مهم‌ترین موضوعات امنیتی منطقه‌ای و جهانی را موردبررسی قرار دهد. انتظار می‌رود که توافق هسته‌ای ایران و راه‌اندازی کانال جدید مالی ایران و اروپا (اینستکس) برای تداوم همکاری‌های تجاری با ایران ازجمله موضوعاتی باشد که در این نشست مورد تأکید قرار گیرد.

برخلاف نشست ورشو که 24 ساعت مانده به برگزاری آن، هنوز مشخص نیست کدام هیات های نمایندگی از پایتخت‌های اروپایی در این نشست حضور خواهند یافت و 'محمدجواد ظریف' وزیر امور خارجه ایران، آن را سیرک شکست‌خورده توصیف کرده است، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، اشرف غنی رئیس‌جمهوری افغانستان، عبدالفتاح سیسی رئیس‌جمهوری مصر، پترو پروشنکو رئیس‌جمهور اوکراین، پل کاگامی رئیس‌جمهوری رواندا، شیخ حسینه واجد نخست وزیر بنگلادش و شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر ازجمله روسای دولت‌ها هستند که در کنفرانس مونیخ شرکت می‌کنند.

از آمریکا هم هیئتی شامل مایک پنس معاون رئیس‌جمهوری، پاتریک شاناهان، لیدسی گراهام، شل دون، وایتهاوس، راجر ویکر، جیمز اینهوف و نانسی پلوسی در این کنفرانس حضور خواهند یافت.

حضور فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ینس استولنتبرگ دبیر کل ناتو، کریستین لاگارد مدیر اجرایی صندوق بین المللی پول، کریسنتالینا جورجیوا رییس بانک جهانی نیز در این کنفرانس تائید شده است.

همچنین بیش از 40 وزیر خارجه و دفاع نیز در این کنفرانس حضور خواهند یافت؛ هایکو ماس وزیر خارجه و واورسولا فاندرلین وزیران خارجه و دفاع آلمان، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه، علی الحکیم وزیر خارجه عراق و محمد بن عبدالرحمان آل ثانی وزیر خارجه قطر همچنین وزیران خارجه و دفاع پاکستان و فیلیپین هم ازجمله چهره‌هایی هستند که در این کنفرانس شرکت خواهند کرد. محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان نیز قرار است در کنفرانس مونیخ شرکت کند.

در همین حال یکی از مقام‌های برگزارکننده این کنفرانس یکشنبه گذشته اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که در نشست ورشو شرکت می‌کند در مونیخ حاضر نخواهد شد.

او سال گذشته قطعه‌ای را در کنفرانس نشان داده و ادعا کرده بود 'بخشی از پهپاد ایران' است که تل‌آویو هدف قرار داده است. ظریف هم اقدام نتانیاهو را سیرک مسخره خواند که ارزش پاسخگویی ندارد.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی، همچنین درباره توافق هسته‌ای ایران نیز صحبت و ادعا کرد که این توافق به ظهور «ببر خطرناک ایران» منجر شده است. چند ماه بعد نتانیاهو در یک شوی تبلیغاتی دیگر ایران را به فعالیت‌های مخفیانه هسته‌ای متهم کرد و پس‌ازآن بود که دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا از برجام خارج شد و تحریم های یک‌جانبه‌ای را علیه ایران به اجرا گذاشت. با این‌ حال اتحادیه اروپا با اجرای قوانین مسدودسازی علیه تحریم های آمریکا و اخیراً با راه‌اندازی کانال ویژه پرداخت اروپا و ایران، حمایت خود را از برجام مورد تأکید قرارداد.

در همین پیوند در تازه‌ترین گزارش سالانه کنفرانس امنیتی مونیخ اذعان شده است که از سرگیری تحریم های آمریکا علیه ایران پس از خروج از برجام، تأثیر قابل‌ توجهی روی رفتار ایران آن‌گونه که کاخ سفید امیدوار بود، نگذاشته است.

در این گزارش همچنین از عدم ثبات و بی‌اعتمادی به آمریکا به‌ ویژه در بین کشورهای اروپایی و اعضای ناتو به‌عنوان یک چالش یادشده است. کشورهای عضو ناتو پس از نشست سال گذشته که در آن ترامپ تهدید به خروج آمریکا از این پیمان کرد نگرانی‌هایی پیداکرده و اکنون خروج آمریکا از سوریه بر این نگرانی‌ها دامن زده است.

کنفرانس امنیتی مونیخ از سال 1963 میلادی تاکنون هرساله باهدف ایجاد اعتماد متقابل بین کشورها و تصمیم‌گیرندگان امنیتی در عرصه بین المللی و به‌منظور خدمت به حل مسالمت‌آمیز اختلاف‌ها و درگیری‌ها با حفظ گفتگوی پیوسته و غیررسمی در درون جامعه امنیتی بین‌الملل برگزار می‌شود.


خبرآنلاین 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین