آفتابنیوز : 
آفتاب: کمبود بنزین برای مصرف در کشور یک مساله جدی است اما این جدی بودن نباید مانع از آن شود که جامع و همهنگر به آن نگاه نکرد و تصمیمهای بخشی و تک بعدی گرفت. مهمترین مساله در این میان تولید خودروهای غیر استاندارد در ایران است که علاوه بر آثار زیست محیطی و بحرانی کردن روابط ترافیکی، موجب بحران کمبود بنزین نیز می شوند. در حالیکه امروزه در دنیا خودرهایی با قابلیت بسیار پیشرفته با مصرف بنزین بسیار کمتر ساخته می شود.
این مطلب را بیژن زنگنه وزیر نفت دولت خاتمی در ارتباط با مسئله بنزین در ایران میگوید. او در ادامه چالشهای پیش روی کشور درمورد کمبود سوخت بخصوص بنزین را اینچنین بیان میکند: « اگر دولت بخواهد مصرف فزاینده بنزین را در هر سال که 6 تا 7 میلیون لیتر بیشتر از سال گذشته است ، پوشش دهد باید 40 تا 45 هزار بشکه نفت را هر روز به این امر اختصاص دهد. به معنای دیگر ما باید سالی یک پالایشگاه 150 هزار بشکه ای بسازیم که از نظر توان صنعتی و مالی کشور غیر ممکن است.»
او خودکفایی کشور در تولید بنزین رد میکند: «سرمایه گذاری باید بازگشت داشته باشد، از این رو باید زنجیره تولید و توزیع را با هم داشته باشیم که اکنون فاقد زنجیره توزیع هستیم به این همین علت تولید برای ما صرفه اقتصادی ندارد پس همان بهتر که بنزین به کشور وارد شود. اما با قیمت واقعی به فروش برسانیم تا کشور دچار بحران نشود».
زنگنه در ادامه ابراز میدارد: «از نظر قانونی هم حتی مجلس هفتم وقتی اجازه تصویب ساخت پالایشگاه بنزین را دارد که حتما توجیه اقتصادی داشته باشد».
زنگنه عدم تاثیر تولید بنزین در داخل بر تولید ناخالص ملی را اینگونه توضیح می دهد: «بخاطر ساختار معیوب اقتصاد کشور شما اگر 100 میلیون لیتر بنزین هم در داخل تولید کنید و با این قیمت دست مردم بدهید هیچ تاثیری بر تولید ناخالص ملی ندارد از سوی دیگر مدعیان تولید داخل بنزین باید متوجه باشند که برای تولید بنزین باید از صادرات نفت بکاهند و برای پوشش واردات بنزین باید از 4/1 میلیون بشکه صادرات نفت چشم پوشی کنند که سود پالایشگاهی اصلا به این میزان نیست».
سایت ایران انرژی به نقل از زنگنه آورد: «به نظر زنگنه اول باید رفع نقص از ساختار تولید صنعت خودرو کشور صورت گیرد و بعد متناسب با میزان تولید قیمت بنزین را افزایش داد با این رویکرد حتی می توان با این میزان تولید خودر، تنها نصف این مقدار که بنزین مصرف میشود؛ مصرف کرد».