آفتابنیوز : آفتاب- رضا رزمجو: تشدید لحن مخاصمهجویانه مقامات آمریکایی علیه ایران در هفتههای اخیر باعث شده تا بسیاری از سیاستمداران ضدجنگ آمریکایی و اروپایی نسبت به زمینهچینی کاخ سفید برای انجام یک حمله نظامی «پیشدستانه» به ایران ابراز نگرانی کنند. خبرگزاری فرانسه در گزارشی به قلم «جیم مانیون» به بررسی ادعاهای اخیر واشنگتن درباره دست داشتن ایران در ناآرامیهای عراق و واکنش افکار عمومی آمریکا نسبت به این موضوع پرداخته و تحرکات کاخ سفید را «زمینه چینی بوش برای اعلان جنگ به ایران» دانسته است.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی آفتاب، متن کامل این گزارش به شرح زیر است:
«مدارک «غیرقابل انکار» که هیچگاه دلیلی برای اثبات درستی آنها پیدا نشد راه دولت بوش را برای آغاز جنگ علیه حکومت صدام هموار کردند، اکنون با گذشت چهارسال شبح این «مدارک» دوباره پیدا شدهاست تا اثباتکننده اتهامات کاخسفید علیه ایران مبنی بر تجهیز شورشیان عراقی باشد.
هفتهگذشته بوش و وزیرانش در یک عقبگرد تاکتیکی گفتند که مطمئن نیستند مقامات دولتی ایران از اقدامات سپاه پاسداران در عراق اطلاع دارند. گیتس نیز برای «هزارمینبار» تاکید کرد که ایالات متحده هیچ طرحی برای حمله نظامی به ایران ندارد: «ما فقط میخواهیم آنها (ایران) متوجه باشند که ما چه چیزهایی را می دانیم».
افکار عمومی آمریکاییها اما با به خاطر آوردن ادعاهایی که به جنگ عراق منجر شد نگران آن هستند که اتهامزنی به تهران مقدمهچینی برای آغاز یک جنگ دیگر باشد، هرچند که فرماندهان ارتش ادعای بسیار تحریککننده «دستداشتن عالی ترین مقامات حکومت ایران» در اتفاقات عراق را به سرعت پس گرفتهاند.
لورن تامپسون مدیر موسسه تحقیقاتی لکزینگتون در این باره میگوید: «ایالات متحده هیچگاه از یک شبکه اطلاعاتی متکی بر ماموران حرفهای و صلاحیتدار در عراق برخوردار نبود و همین باعث شد تا همه چیز بر مبنی گمانهزنی شکل بگیرد، این مشکل در مورد ایران نیز به همان شکل در حال تکرار است». تامپسون در ادامه میگوید: «اتفاقی که در اینگونه موارد میافتد انباشتن انبوهی از اخبار و شنیدههای غیرمرتبط بر روی هم و طراحی یک مدل اطلاعاتی بدون توجه به جزئیات است. در این شرایط شما پازلی درست کردهاید که حتی گوشهای از واقعیت را هم نشان نمیدهد».
مقامات پنتاگون میگویند که ماموران اطلاعاتی ارتش هفتهها وقت صرف کردهبودند تا از صحت مدارک مربوط دخالت ایران در عراق پیش از اعلام آن به خبرنگاران مطمئن شوند. تصاویری که خبرنگاران هفته گذشته در بغداد دیدند شامل تسلیحاتی بود که امکان تهیه آنها برای شورشیان عراق به طور معمول وجود نداشت و به عقیده فرماندهان ارتش علائم حکشده بر روی برخی از آنها نشان میداد که در ایران تولید شدهاند.
پس از آنکه دموکراتها با سرعت و قاطعیت به کاخ سفید هشدار دادند که با نشاندادن این چیزها درصدد مقدمهچینی برای حمله به ایران نباشد گیتس که خود یک جاسوس کارکشته بوده است به یاری فرماندهان ارتش آمد و از آن چه که آنان انجام دادهبودند دفاع کرد: «ما همه چیزها را عینا در عراق پیدا کردهایم، این یک فرضیه یا ارزیابی نیست».
تامپسون در این باره میگوید: «این که تسلیحات نمایش داده شده از ایران آمده باشند احتمالا قابل اثبات است، مسئله این است که شما از این اتفاق چه تفسیری داشته باشید و باید گفت که مردم آمریکا دیگر اعتماد چندانی به تفسیری که دولت بوش از رویدادها میکند ندارد».
کاخ سفید مدتهاست که تهران را متهم به دست داشتن در ناآرامیهای عراق میکند. چیزی که برای آمریکاییها نگران کننده شده ایناست که دولت بوش درست زمانی که تنشها بر سر برنامه هستهای ایران به اوج رسیده را برای نشان دادن «مدارک» خود انتخاب کردهاست. به عقیده تامپسون همزمانی این رویداد با اعزام یک ناو هواپیمابر دیگر به خلیج فارس و دستور بوش برای هدف قرار دادن اعضای «شبکه ایرانی» ارسال تسلیحات برای شورشیان عراقی تصادفی جلوه نمیکند.
ولیرضا نصر عضو ایرانی شورای روابط خارجی آمریکا میگوید: «موضوع ایناست که به نظر میرسد مجموعه سیاست ایالات متحده در برابر ایران تحت تاثیر یک رویکرد مبارزهجویانه قرار گرفته است. اینکه ایران مقصر اصلی اوضاع عراق و کشته شدن سربازان آمریکایی در آن کشور معرفی شود بخشی از سیاستی است که خواهان افزایش فشار بر تهران است و میخواهد افکار عمومی را بصورت بالقوه برای پذیرش هر اقدامی علیه ایران آماده کند».
جان پایک مدیر موسسه امنیت جهانی نیز در این باره میگوید: «اوضاع بهگونهای است که واقعا به نظر می رسد آقای بوش برای صدور دستور حمله هوایی به ایران آماده میشود، تنها مشکل او شکست بزرگ اطلاعاتی پیش از جنگ عراق است».