آفتابنیوز : هند از پاکستان خواسته خلبان جنگندهای این کشور که پس از مورد هدف قرار گرفتن در خاک پاکستان سقوط کرد را فورا آزاد کند.
تصویر این خلبان در حالی که چشمانش بسته شده و صورتش خونین است به طور گسترده در رسانههای دو کشور پخش شده و موجب خشم هند شده است.
این ویدئو را وزارت اطلاعات پاکستان منتشر کرده است.
درگیری هوایی در منطقه مرزی مورد مناقشه کشمیر میان هند و پاکستان شدیدترین درگیری میان دوکشور از سال ۱۹۷۱ تاکنون است.
پاکستان روز (چهارشنبه ۲۷ فوریه) مدعی شد توانسته دو جنگنده هند را در فراز کشمیر هدف قرار دهد.
هم هند و هم پاکستان از زمان استقلال از بریتانیا مدعی مالکیت کشمیر هستند اما در حال حاضر هر کدام بخش هایی از این منطقه را کنترل میکنند.
تنش میان هند و پاکستان و درگیری هوایی این دو کشور بر پروازهای خطوط هوایی مسافربری تاثیر گذاشته است.
چندین شرکت هواپیمایی، روز چهارشنبه پرواز مسافربری خود به پاکستان را لغو کردهاند و تعدادی دیگری که حریم هوایی پاکستان در مسیرشان بود، برای رسیدن به مقصد نهایی تغییر مسیر دادهاند.پاکستان حریم هوایی خود را پس از درگیری هوایی با هند، بسته است.
پاکستان میگوید دو هواپیمای هندی را زده و دو خلبان هندی را دستگیر کرده است. هند هم تایید کرده است که یک جنگنده میگ این کشور ناپدید شده است و از سرنوشت خلبان آن خبری دردست نیست.
شرکت هواپیمایی تای ایرویز، متعلق به تایلند همه پروازهای خود که از روی پاکستان میگذشت را لغو کرده است.
ایرایندیا، قطر ایرویز و سنگاپور ایرلاینز از جمله شرکتهای هواپیمایی هستند که مسیر پروازهای خود را تغییر دادهاند.
مسئولان هوایی افغانستان نیز گفته اند که پاکستان هیچ هواپیمایی اجازه عبور از حریم هوایی این کشور را ندارد.
پاکستان ویدئویی هم از آنچه جنگنده ساقط شده هند خوانده شده در توییتر منتشر کرده است.
محمد قاسم وفاییزاده، رئیس اداره هوانوردی ملکی (غیرنظامی) به بیبیسی گفت که پاکستان نه تنها به هواپیماهایی که به هند و یا از هند به افغانستان پرواز میکردند، اجازه پرواز نداده، بلکه برای حدود ۴۰۰ الی ۵۰۰ پرواز که از سایر کشورها از فضای افغانستان میگذشتند و بعد از خاک پاکستان عبور میکردند، ممنوعیت پرواز وضع کرده است.
او گفت که اسلام آباد حتی به هواپیماهایی که از یک گوشهای از خاک پاکستان میگذشت، نیز اجازه عبور نداده است.
آقای وفاییزاده گفت که دولت افغانستان نیز به تمام شرکتهای هوایی که از این مسیر میگذشت موضوع را ابلاغ کرده و منتظر رفع ممنوعیت پرواز از طرف پاکستان است.
تغییر برنامه پروازها با تاخیرهای طولانی همراه بوده که در برخی موارد منجر به لغو پرواز هم شده است و موجب سرگردانی صدها مسافر در فرودگاههای مبدا مانند دوبی و ابوظبی شده است.
به مسافرانی که از مبدا فرودگاههای امارات متحده عربی به مقصد کشورهای جنوب و شرق آسیا پرواز دارند توصیه شده که برنامه این پروازها را ببینید، چون احتمال تاخیر یا لغو پروازها وجود دارد.
حریم هوایی پاکستان در یکی پرترددترین مسیرهای هوایی جهان قرار دارد و در خاور دور را به اروپا و خاورمیانه وصل میکند.
در طول ۷۰ سالی که از استقلال هند و پاکستان می گذرد، دو کشور سه بار با هم جنگیدهاند (حتی میتوان گفت چهار بار، چون آخرین باری که هند و پاکستان در سال ۱۹۹۹ در جنگ با یکدیگر درگیر شدند به طور رسمی اعلام جنگ نکردند).
کشمیر محور اصلی اختلافات این دو کشور است و دو جنگ تمام عیار بین این دو همسایه بر سر کشمیر بوده است که هریک ادعای مالکیت بر سر آن را دارند. به دنبال جنگ سال ۱۹۷۱ یک خط مرزی "دی فاکتو" موسوم به خط کنترل این منطقه را بین دو کشور جدا میکند.
منبع: بی بی سی