آفتابنیوز : پس از انتشار خبر ازدواج رها کودک 11 ساله در پست اینستاگرام جمعیت امام علی(ع) و بازنشر گسترده آن در رسانه های محلی، اداره کل بهزیستی ایلام به موضوع ورود پیدا کرد.
در بررسی انجام شده توسط اداره کل بهزیستی استان ایلام مشخص شد این کودک به اجبار به صیغه مردی 44 ساله درآمده و با توجه به غیرقانونی بودن ازدواج به دلیل داشتن سن زیر 13 سال در نهایت با حکم دادستان این کودک به بهزیستی تحویل داده شد.
اما هفته گذشته و در پی اخراج یکی از مددکاران زن شاغل در یکی از مراکز خصوصی تحت نظارت بهزیستی ایلام و نسبت دادن اخراج این فرد به افشای مساله ازدواج رها توسط این مددکار بسیاری از رسانه ها به این موضوع دامن زدند و مطالبی با عنوان 'افشاگر رها اخراج شد' را در فضای مجازی داخل و خارج استان منتشر کردند.
در حالی که بر اساس اعلام معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی ایلام علت اخراج این مددکار زن که در یکی از مراکز خصوصی تحت نظارت این اداره کل شاغل بوده هیچگونه ارتباطی با مساله رها ندارد.
اخراج مددکار زن با مداخله بهزیستی نبوده است
شاپور کردی در پاسخ به شایعات مطرح شده گفت: سازمان بهزیستی بر اساس سیاست های ابلاغی اصل 44 قانون اساسی از دهه 80 تاکنون تمامی خدمات تخصصی خود را به بخش خصوصی واگذار و در این راستا تاکنون 526 مرکز و موسسه در حوزه های مختلف اجتماعی، توانبخشی و پیشگیری از بهزیستی استان مجوز فعالیت دریافت و مشغول ارائه خدمت بوده و مرکز خانه امن نیز از جمله این مراکز است.
وی ادامه داد: در ارتباط با این مراکز بهزیستی تنها دارای نقش نظارتی بوده و چنانچه در بازدیدهای کارشناسان این اداره کل قصوری در ارایه خدمات به جامعه مورد هدف مشاهده شود در گام نخست مدیران این مراکز تذکر گرفته و در صورت عدم اصلاح، مجوز این مراکز توسط بهزیستی لغو می شود.
وی گفت: مخاطب تذکرهای بهزیستی به این مراکز تنها موسس بوده و در خصوص بکارگیری و اخراج نیروهای آنها این اداره کل هیچگونه نقشی ندارد و این موارد طبق دستورالعمل و بصورت انتخابی از سوی مدیر مراکز انجام می شود.
وی اظهار کرد: در جریان بازدیدهای انجام گرفته از خانه امن زنان ایلام، توسط بازرسان سازمان به علت قصور در ارائه فعالیت ها و عملکرد نامناسب در خدمات دهی به جامعه هدف به مدیر مرکز به صورت مکتوب تذکر آیین نامه ای داده شد و در متن این نامه هیچگونه مطلبی با عنوان اخراج مددکار یا مددکاران عنوان نشده است.(متن نامه موجود است) البته این اولین تذکر نبوده است و قبلا نیز به خانه امن تذکرات لازم داده شده است.
کردی گفت: اخراج این مددکار از سوی مدیر خود مرکز و بدون دخالت بهزیستی صورت گرفته است.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه جمعیت امام علی(ع) موضوع کودک همسری رها را شناسایی کرد و توسط رسانه ها مطرح گردید، این اداره کل به محض اطلاع با توجه به رسالت مداخله گرایانه اش در کوتاه ترین زمان به این مساله ورود و با حکم دادستان رها به بهزیستی تحویل داده شد.
کردی گفت: در موارد مشابه و موارد کودک آزاری به عنوان آسیب اجتماعی بهزیستی مداخلات تخصصی خود را مکرر داشته است.
وی همچنین توضیح داد: از طرفی این مددکار در فضای مجازی تصویری از تقدیرنامه ای که از یکی از مسئولان بهزیستی کشور دریافت نموده منتشر کرده که در این خصوص لازم به توضیح است ارایه تقدیرنامه و یا صدور گواهینامه آموزشی جهت پرسنل مراکز خصوصی بهزیستی به عنوان امری بدیهی در طول سال وجود داشته و دریافت تقدیرنامه جهت پرسنل این مراکز بیانگر تایید مطلق عملکرد آنان نیست.
وی اظهار کرد: اقدامات این فرد در فضای مجازی نشان می دهد که دنبال اهداف خاصی بوده چراکه در صورت مشاهده تضییع حقوق خود می توانست با مراجعه به این معاونت، بازرسی و یا حراست این اداره کل و یا مراجع قضایی اعتراضش را اعلام کند.
کردی اضافه کرد: این اداره کل در مداخله مساله کودک همسری رها به علت عملکرد مناسب و مطلوب از سوی مسئولان کشوری و استانی از جمله وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ریاست سازمان مورد تقدیر قرار گرفت که نشان می دهد شخص وزیر، ریاست سازمان بهزیستی و دولتمردان به تبعیت از مقام معظم رهبری مخالف کودک همسری هستند.
وی گفت: این ادعای واهی که اگر افراد موضوعاتی نظیر کودک همسری رها را مطرح کنند مورد شماتت یا تنبیه قرار می گیرند تلاشی بیهوده برای مخدوش کردن فعالیت های ارزشمند دولت در حوزه اجتماعی است.
وی یادآور شد: اگرچه حفظ اسرار این مراکز و تذکرهای ارایه شده به آنها نزد این اداره کل محفوط است ولی به جهت تنویر افکار عمومی علت اخراج این مددکار رسانه ای می شود.
وی گفت: انتشار گسترده مطالب کذب خانم کمرخانی در فضای مجازی تنها با نیت پیگیری اهداف شخصی صورت گرفته چرا که بهزیستی جز نظارت بر مراکز که بصورت قانونی انجام می شود نقش دیگری در جذب و اخراج پرسنل مراکز ندارد.
تکذیب ارتباط اخراج مددکار زن به افشای ازدواج غیرقانونی رها
مسوول جمعیت امام علی (ع) ایلام نیز در این خصوص گفت: این جمعیت در اجرای ملی طرح مادرانه که هر سال با هدف حمایت از مادران در یک استان برگزار می شود اقدام به اعزام تیم های پزشکی و مددکاری به مناطق محروم استان همزمان با دهه فجر امسال کرد.
عارف بازیار افزود: یکی از مناطقی که برای خدمات دهی به مادران انتخاب شد روستای پیامن در منطقه هلیلان بود که به صورت اتفاقی تیم تخصصی این جمعیت شامل پزشک، پرستار، ماما، روانشناس و غیره با حضور در منزل شوهر رها، در جریان ازدواج این کودک قرار گرفتند.
وی ادامه داد: پس از بازگشت از این منطقه پزشک تیم در پستی اینستاگرامی وضعیت این کودک را منتشر و سپس از طریق رسانه های محلی، مساله کودک همسری رها بصورت گسترده بازتاب داده شد.
بازیار تاکید کرد: افشای مساله کودک همسری رها از سوی پزشک این جمعیت بوده و هیچ ارتباطی با خانم کمرخانی ندارد در نهایت با مداخله بموقع بهزیستی این کودک مورد حمایت قانون قرار گرفت و خانم کمرخانی در جریان مساله رها نبوده است.
علت اخراج مددکار زن عملکرد نامناسب کاری اش بوده است
مسئول خانه امن زنان بهزیستی ایلام نیز در این خصوص گفت: این مرکز تابستان پارسال با صدور مجوز بهزیستی در مرکز استان فعالیت خود را آغاز کرد.
مریم سلیمانی به خبرنگار ایرنا توضیح داد: با توجه به نیاز مرکز برای انجام فعالیت اینجانب اقدام به جذب نیرو کردم که در نهایت یک نفر را به عنوان مددکار(خانم کمرخانی) و یک نفر هم مسئول فنی را استخدام کردم.
وی اظهار کرد: با توجه به بازدیدهای بهزیستی از فعالیت های این مرکز، به علت عملکرد نامناسب در زمینه توانمندسازی و ساماندهی مددجویان این مرکز، بصورت کتبی تذکر دریافت کردم.
وی گفت: با توجه به اینکه خانم کمرخانی مددکار این مرکز و مسئول حوزه توانمندسازی و ساماندهی مددجویان بود و کوتاهی در انجام امور محوطه و عملکرد نامناسب را داشت در نهایت 29 بهمن ماه امسال پایان کار وی را اعلام کردم.
پیگیری برای مصاحبه با خانم کمرخانی این مددکار زن اخراج شده نتیجه ای نداشت و وی حاضر به انجام مصاحبه در این خصوص نشد.
انتشار اخراج این مددکار زن و انتساب آن به افشای مساله کودک همسری رها بازتاب گسترده ای در رسانه های مختلف گروهی داشته است.
منبع: ایرنا