آفتابنیوز : کشور در جنگ اقتصادی است و دولت در خط مقدم این جنگ قرار دارد اما عده ای از مخالفان دوآتیشه روحانی به جای درنظر گرفتن شرایط، تمام توان خود را برای انتقام گیری بسیج کرده اند.
کریمی قدوسی را همه به ضدیت با دولت می شناسند، او در روزهای اخیر ادعاهای تند و تیزی علیه شخص رئیس جمهور و اعضای کابینه مطرح کرد که بدون استثنا همه این ادعاها تکذیب شد. سئوال این است که هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان چرا سکوت پیشه کرده و هیچ اقدامی انجام نمی دهد؟
محمدجواد جمالی نوبندگانی در گفتگو با نامه نیوز درباره انتقادها به ناکارآمدی هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان گفت: حقوقدان های هیأت نظارت معتقدند از اختیارات این هیأت نیست که بلافاصله بعد از هر موضوعی ورود کرد و بگوید شأن نمایندگی رعایت نشده یا موضوع خارج از حدود وظایف نمایندگی مطرح بوده است.
وی افزود: صرفا هیأت نظارت به این محدود شده است که اگر شکایتی از نماینده ای واصل شد به آن شکایت رسیدگی کند. در اصل الان هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان عملا هیأت رسیدگی به شکایت از نمایندگان است. شکایت نیز یا به شکل حقیقی یا به شکل حقوقی از طریق دادگستری، قوه قضائیه یا هیأت رئیسه به هیأت نظارت واصل می شود. بنابراین مواردی که شاکی نداشته باشد هیأت بنا به تفسیری که حقوقدان ها ارائه دادند اجازه ورود به موضوع را ندارد که این خود ضعف است چون اگر هیأت ناظر بر رفتار نمایندگان است باید نظارتش طوری باشد که مثل ضابطین قضایی به محض وقوع جرم مشهود وارد موضوع شود و نظر دهد.
سخنگوی هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان تأکید کرد: هیأت نظارت امروز هم از طرف نمایندگان و هم از طرف شکّات تحت فشار قرار دارد. شکایت کنندگان می گویند «چون شما خودتان نماینده هستید سمپاتی با نمایندگان دارید»، در حالیکه این طور نیست، ما عدالت و انصاف را بر هر موضوعی مقدم می دانیم. از طرفی نیز نمایندگان می گویند «با کوچکترین صحبت، سخنرانی و نطقی که انجام می دهیم هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان آزادی نماینده را در حوزه اختیارات و وظایفش تهدید می کند». ما هم توضیح می دهیم که باید اعمال اختیارات نماینده همراه با اطلاعات صحیح، رعایت شئونات و عدم اهانت و توهین و تهمت باشد. ما
وی ادامه داد: معتقدیم در حال حاضر وقتی دشمنان با هم متحد و یکصدا با تحریم های شدید بی سابقه و هوشمند را علیه ایران اعمال می کنند، ما نباید در داخل جنگ علیه همدیگر را ایجاد و تشدید کنیم. جنگ دشمنان علیه ایران پیوست روانی دارد، پس اینکه ما خودمان از لحاظ روانی جامعه را به هم بریزیم درست نیست.
جمالی یادآور شد: رهبر انقلاب بارها اشاره کردند «این دولت باید مسئولیتش را انجام دهد و دوره خود را به پایان برساند» بنابراین کمک به دولت ها مشی و رویکرد رهبر معظم انقلاب است. امروز ما در قبال دولت موظف به کمک هستیم. اگر توان خود را برای نابودی یکدیگر به کار بگیریم در واقع اعتماد عمومی را به نظام کاهش دادیم. چون اگر هر کدام از جناح های سیاسی مسئولی را لجن مال کند مردمی که از بیرون شاهد هستند، دایره موضوع را فقط بین گوینده و آن مسئول نمی بینند بلکه نظام را قضاوت می کنند. این روزها باید از خودگذشتگی کنیم و بلوغ سیاسی به خرج دهیم، برای بیان صحبت ها بسنجیم که چه موضوعاتی را عمومی بگوییم و چه موضوعاتی را نباید عمومی کنیم.
وی درباره انتقاد معاون حقوقی رئیس جمهور از هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان درباره اطاله دادرسی شکایات از کریمی قدوسی گفت: به طور کلی شکایات زیاد است، با این وجود موضوعاتی همچون رسیدگی به لایحه بودجه پیش می آید که امکان تشکیل جلسه را از هیأت نظارت سلب می کند یا در برخی پرونده ها چندین مرتبه رفت و برگشت داریم.
وی افزود: درباره آقای کریمی قدوسی حکم برخی شکایات را اعلام کردیم که در حوزه وظایف نمایندگی مجلس بوده و حکم برخی شکایات را نیز اعلام کردیم در حوزه وظایف نمایندگی نبوده است.همین الان آقای کریمی قدوسی برخی مواقع در مجلس به ما اعتراض می کند که چرا در این موارد پرونده من را به دادگاه فرستادید.
سخنگوی هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان اظهار کرد: اگر کسی شکایتی کرده و فکر می کند ۱۰۰ درصد باید مسیر رسیدگی طبق شکایت او جلو برود، خیر همه موارد این طور نبود اما مواردی هم بوده که ما نظر دادیم «موضوع خارج از حوزه نمایندگی است».
وی درباره تأثیر رفیق بازی بر تصمیم گیری هیأت نظارت گفت: همه مورد احترام ما هستند. رفاقت در کار هیأت نظارت اصلا معنا نمی دهد.
نامه نیوز