کد خبر: ۵۷۹۰۲۵
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۵

جنگ اقتصادی با فرماندهیِ روحانی

روزهای پایانی سال با سرعت سپری می‌شوند و ایرانیان خود را برای جشن باستانی نوروز و فرارسیدن بهار آماده می‌کنند. نوروز 1398 در حالی از راه می‌رسد که شاید یکی از سخت‌ ترین نوروزها از نظر تنگی‌ های اقتصادی معیشتی برای مردم به ویژه طبقات میان دست و فرودست جامعه است.
آفتاب‌‌نیوز :
افزایش سرسام ‌آور قیمت کالاهای اساسی به ‌ویژه گوشت و سایر اقلام، وضعیتی تلخ را برای بسیاری از مردم به وجود آورده است. در این میان سخنرانی رئیس جمهور حسن روحانی در جمع مردم لاهیجان، نشانی از بهبود وضعیت اقتصادی ـ معیشتی در بر نداشت و رئیس دولت تدبیر و امید بیش از هرچیز به مسائل حوزه سیاسی و جنگ اقتصادی و روانی با دولت آمریکا پرداخت.

دو نکته در گفته‌ های غالبا تکراری رئیس جمهور برجسته ‌تر از پیش بود. نخست اینکه او گفت وارد این جنگ اقتصادی شدیم و نباید عقب بنشینیم تا دستاوردهای مردم از نهضت مشروطه تاکنون از بین نرود. این درحالی است که به گفته بسیاری از کارشناسان حوزه سیاسی؛ نه تنها از دوران مشروطه بلکه پس از 40 سال، همان دستاوردهای روزهای نخست انقلاب که در صدر آنها، اقبال و اعتماد مردم به مسئولان بود نیز از دست رفته است. روحانی در این بخش از جنگ اقتصادی با آمریکا سخن گفت اما مشخص نکرد که اگر دولت آماده جنگ شده، با کدام سازوکار و لجستیک قرار است وارد این جنگ شود.

طبیعی است که چنین جنگی نیاز به نقشه، فرماندهی دقیق، به‌ کارگیری نیروهای زبده و پشتیبانی و دور اندیشی دارد و رئیس دولت تدبیر به هیچکدام از این موضوعات کلیدی برای ورود به چنین جنگ سختی سخن نگفت. او همچنین از گشایش ‌های اقتصادی هم حرفی به میان نیاورد و این سکوت و سایر نشانه‌های سیاسی ـ اقتصادی که این روزها به چشم می‌آید نشان از آن دارد که وضعیت اقتصادی ـ معیشتی سال 98، دشوارتر از امسال خواهد شد.

اما کلیدی ‌ترین بخش سخنان روحانی، نقل قولی از نشست ‌های عمومی دولت و خصوصی او با رهبری در اردیبهشت ‌ماه بود که گفت: «پیشنهاد من این بود که خدمت مقام معظم رهبری گفتم خود جناب عالی به عنوان رهبر نظام و انقلاب فرماندهی این جنگ را عهده دار شوید و همه دولت قوا و مسئولان در خدمت شما خواهیم بود. 

راه و مسیر را آن طور که شما هدایت می‌کنید ادامه می‌دهیم اما ایشان در جواب فرمودند که قبول دارم هم شرایط، شرایط جنگ است و هم این شرایط نیاز به یک فرمانده دارد اما باید فرمانده این جنگ رئیس جمهوری باشد؛ این تاکید رهبری بود و ایشان بر آن مبنا دستور دادند که دو قوه دیگر با همه توان و در چارچوب مقررات در کنار دولت باشد».

این «تفویض اختیار غیررسمی» ممکن است جایگاه رئیس جمهور را از اهمیت بیشتری برخوردار کند اما به همان نسبت، مسئولیت او را نیز بیشتر خواهد کرد؛ چرا که رهبری با این گفته، فرمان این فرماندهی و متعاقبا مسئولیت آن را که بار بسیار سنگینی خواهد داشت بر عهده رئیس جمهور گذاشته است.

روحانی باید این نکته را در نظر داشته باشد که با این تفویض که هرچند غیر رسمی است، دایره مسئولیت و البته پاسخگویی و پیامدهای اقداماتش تنها و تنها بر عهده اوست.

** به عقب برنمی‌گردیم

رئیس جمهور با اشاره به این که در شرایط عادی و معمولی نیستیم بلکه در دوران جنگ اقتصادی و روانی به سر می‌بریم، گفت: عقب نشینی به معنای از دست دادن همه دستاوردهای تاریخی ملت ایران است. حسن روحانی در جمع مردم لاهیجان با بیان این که در شرایط حساسی قرار گرفتیم بیان کرد: ملت ایران در طول سال 97 پیروزی‌ های بزرگی به دست آورد دشمن می‌خواست امسال سال شکست ایران و پیروزی آنها باشد، اما ملت بزرگ ایران در مقابل دشمن ایستادگی کرد.

وی ادامه داد: از اردیبهشت فریاد تحریم آمریکا شروع شد، مرداد اولین مرحله تحریم‌ها اعمال شد، آبان ماه تحریم مرحله بعدی اجرا شد اما در تمامی این مراحل مردم ایستادگی کردند به لحاظ تورم شهریور و مهر ماه و تا حدی هم بهمن سخت‌ترین ماه‌های امسال بود اما 22 بهمن روز شهامت ملت ایران و ایستادگی در برابر دشمنان بود. دشمن به آرزوی خود نرسید و بی تردید هم نمی‌رسد هرچند مشکلاتی برای مردم ما به وجود آورد.

روحانی با بیان این که دشمن سعی می‌کند ما را تحریک کند تا ما اولین نقض کننده معاهده خود باشیم گفت: اما آنها در این مسیر ناموفق بودند. در مرحله بعد تلاش کردند دنیا را همراه خود کنند اما هیچ یک از قدرت‌های جهانی و متحدین آمریکا یعنی اروپا در برابر نقشه کاخ سفید سر فرود نیاورد بنابراین آمریکا ناچار شد به تنهایی از پیمان بین‌المللی که پیمان هفت کشور بود و سازمان ملل و شورای امنیت آن را تایید کرده بود خارج شود. آن چه انجام گرفت ایستادگی در برابر سازمان ملل و جامعه جهانی و یک تخلف بود ولی آنها در این مرحله هم ناموفق بودند.

رئیس جمهور با بیان این که دشمن فکر می‌کرد با اعمال تحریم‌ها مقاومت مردم ایران را با شکست مواجه می‌کند بیان کرد: ملت در برابر آنها مقاومت کرد و توطئه آنها علیه ملت ما خنثی شد. آنها در مهر ماه جلسه شورای امنیت تشکیل دادند اما 14 عضو این شورا در مقابل آمریکا ایستادند در اجلاس ورشو تلاش کردند جهان را علیه ایران تحریک کند اما آنجا هم شکست خوردند. دشمن در مقابل ملت ما موفقیتی به دست نیاورد اما برای ما مشکلاتی ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: ما در شرایط عادی و معمولی نبوده بلکه در شرایط جنگ اقتصادی و روانی هستیم این باید باور همه ما باشد همه ملت می‌داند عقب نشینی به معنای از دست دادن همه دستاوردهای تاریخی ملت ایران از مشروطه تا انقلاب اسلامی است مردم باید بداند در یک نبرد هستیم. اختلاف ما با آمریکا هم در این است که آمریکا می‌گوید به 40 سال پیش بازگردید اما ما می‌گویم به عقب برنمی‌گردیم و مسیر پیشرفت استقلال و آزادی و مردم سالاری را ادامه می‌دهیم.

روحانی ادامه داد: آمریکا می‌گوید ایران امروز به ایران سال 56 و اوایل 57 تبدیل شود و ما می گوییم مسیری که ملت ما از بهمن 57 آغاز کردند یعنی مسیر آزادگی، استقلال و مردم سالاری را ادامه خواهیم داد. پس ما امروز با آمریکا در یک اختلاف نظری نیستیم که نه قابل مذاکره و نه قابل مصالحه باشد. ما باید دشمن را به عقب برانیم و به او بفهمانیم که ملت ایران راه عزت و سربلندی خود را ادامه خواهد داد.

وی با تاکید بر اینکه در میدان جنگ ما نیز به یک فرمانده نیاز داریم، یادآورشد: من از اردیبهشت سال جاری خدمت مقام معظم رهبری هم در جلسه خصوصی و دو نفره وهم در جلسه‌ای با حضور مسئولین عالی رتبه گفتم شرایط امروز ما شرایط جنگ روانی دشمن و جنگ اقتصادی است و در مرحله جنگ کشور به یک فرمانده نیاز دارد و همه مسوولان مردم و ارگان‌ های مختلف در کنار هم باید با یک فرماندهی واحد کار خود را پیش ببرند. تا دشمن را وادار به شکست کنند.

رئیس جمهور گفت: پیشنهاد من این بود که خدمت مقام معظم رهبری گفتم خود جناب عالی به عنوان رهبر نظام و انقلاب فرماندهی این جنگ را عهده دار شوید و همه دولت قوا و مسوولان در خدمت شما خواهیم بود. راه و مسیر را آن طور که شما هدایت می‌کنید ادامه می‌دهیم اما ایشان در جواب فرمودند که قبول دارم هم شرایط شرایط جنگ است وهم این شرایط نیاز به یک فرمانده دارد اما باید فرمانده این جنگ رئیس جمهوری باشد؛ این تاکید رهبری بود و ایشان بر آن مبنا دستور دادند که دو قوه دیگر با همه توان و در چارچوب مقررات در کنار دولت باشد.

روحانی با بیان اینکه حسن روحانی بدون نمایندگی ملت ایران یعنی هیچ و با نمایندگی ملت ایران یعنی قدرت ملت ایران تاکید کرد: من در آن جلسه آمادگی خودم را اعلام کردم و گفتم دولت و رئیس جمهوری به عنوان نماینده ملت ایران در این جنگ حضور خواهند داشت.

وی اظهار کرد: امروز روز ایستادگی یکپارچه ملت ایران در برابر دشمنانی است که فکر می‌کند می‌توانند این ملت بزرگ را به زانو در آورند. من با همان عهد و پیمان سالهای 92 و 96 اعلام می‌کنم که دولت به عنوان خدمتگذار مردم از شرایط جنگ اقتصادی و روانی نمی‌هراسد؛ چرا که ملتی یکپارچه را در کنار خود دارد و دولت با همه توان از ملت ایران حمایت خواهد کرد و برای حل مشکلات و دغدغه آنها از تمام توان خود استفاده خواهد نمود.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: درست است که امروز مشکلات معیشت داریم و این حرف به حق است اما در عین حال به عهدها و پیمانی که ما با مردم بسته‌ایم و آنچه به آنها وعده داده‌ایم پایبند هستیم و آنها را ادامه خواهیم داد.

روحانی با تاکید بر ضرورت استفاده از نیروهای جوان در بخش مدیریتی که در پیام اخیر رهبری هم بدان اشاره شده است، گفت: در ماه‌های اخیر 10 مدیر خانم جوان در این استان مشغول به کار شدند. 

منبع: روزنامه همدلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین