آفتابنیوز : ناصر مرادی با اشاره به اینکه نخود یکی از محصولات استراتژیک کشور و کرمانشاه یکی از قطبهای تولید این محصول است، افزود: نخود همواره کشتی مظلوم بوده و اکنون شاهد ممنوعیت صادرات آن هستیم.
وی با بیان اینکه پیگیریها برای ممنوعیت صادرات نخود از سوی وزارت جهادکشاورزی از مهر ماه آغاز شده، خاطرنشان کرد: اگر چه تلاش کردیم جلوی این ممنوعیت را بگیریم، اما در نهایت از اول دی ماه و علیرغم اینکه هیچ نظرخواهی از شورای ملی نخود نشد، ممنوعیت صادرات نخود اعمال شد.
رئیس شورای ملی نخود با اشاره به اینکه دلیلی برای ممنوعیت صادرات نخود به بهانه تنظیم بازار وجود ندارد، تاکید کرد: سالانه ۳۰۰ هزار تن نخود در کشور تولید میشود و این در حالیست که حداکثر مصرف نخود حتی اگر سرانه مصرف را برای هر نفر دو کیلوگرم در نظر بگیریم به ۱۶۰ هزار تن میرسد.
به گفته مرادی، سالانه در کشور حدود ۱۰۰ هزار تومان مازاد تولید نخود داریم که میتواند صادر شود.
وی با انتقاد از اینکه در شرایطی که با مازاد تولید نخود مواجه هستیم واردات آن نیز از سوی دیگر صورت میگیرد، یادآور شد: این واردات با ارز ۴۲۰۰ تومانی انجام میشود و به کشاورزان لطمه میزند.
رئیس شورای ملی نخود با اشاره به پیامدهای ممنوعیت صادرات این محصول و واردات آن با ارز ارزان قیمت، تاکید کرد: جو روانی ناشی از این ممنوعیت باعث شد نخودی که حدود هفت هزار تومان در بازار قیمت داشت تا دو هزار تومان هم افت قیمت داشته باشد و البته با همین قیمت نیز روی دست کشاورزان بماند.
وی گفت: نخود وقتی در انبارها بماند دچار نوعی آفت میشود و این امر به ضرر کشاورزان است و این در حالیست که چند ماه دیگر برداشت محصول جدید هم آغاز خواهد شد و مشکلات تشدید میشود.
مرادی خواستار پیگیری جدی برای رفع ممنوعیت صادرات نخود شد و عنوان کرد: قول میدهیم که تنظیم بازار به هم نخورد و هر زمان که دوباره نیاز بود، خود ما صادرات را ممنوع کنیم.
منبع: خبرگزاری ایسنا